Mrs_Sick
Veoma poznat
- Poruka
- 12.691
Oh, divno, ne možemo čak ni da završimo fakultet posle koga nećemo moći da nađemo posao.
Apsolutna je*enica.
Apsolutna je*enica.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Misao je super sklopljena, nego je nisam dovrshio, ne znam zashto.
Razmenjivost kadra na trzistu mora da ima odgovarajuci ekvivalent u broju zaposlenih i ostvarenom profitu po jedinki.
U zemlji u kojoj je nezaposleno 750.000 ljudi, veliki broj njih sa visokim obrazovanjem, a prosecna plata tek nesto preko 300 evra, ne mozemo da govorimo o uspehu skolskog sistema.
Upravo sam to i hteo da kazem. Skole postoje sa ciljem da uspeh kadra na trzistu ostvare, ali su jalove, jer kod nas prosecan tinejdzer bez problema nastreba hiljadu beskorisnih podataka iz istorije, a ne ume u banci da popuni uplatnicu.
Razumes sta ti pricam?
Jel' si primetio da svako malo citirash moje poruke na forumu, i pokusavas da delujes pametno izvlaceci moje recenice iz konteksta?
Hajde... prestani to da radish na tako smesan nacin, ako vec nisi sposoban da mi repliciras normalnim tonom.
Da ne idemo dalje u offtopic.
Dakle,kad biste mogli da izvrsite reformu skolstva,kako biste to uradili??
Ne,ne mislim na ono tipa "Izbacio bih nemacki i matis" i sl,vec na ozbiljne stvari.
Sta mislite da ne valja u skolstvu Srbije?
nisam ni ja daleko od ovoga![]()
treba da strajkujemo...al ne gladju..![]()
Moram ovo da kazhem, jache je od mene. Ovaj chovek ima svako pravo, a ti si ga, kreptomane, napao iz samo tebi znanih razloga, vrlo neukusno i neargumentovano, i josh si se drznuo da kazhesh da on tebe flejmuje. I, po svemu sudetji, jedini koji je u toj raspravi ispao iskompleksiran si ti. Jad i beda.
taj fazon
inace ovaj lik je kralj kakav se jednom radja![]()
Treba, treba mnogo toga da se menja... Sad, meni što prvo pada na pamet, jeste da bi moglo više da se radi po sistemu oglednih odeljenja, tačnije da malo smanje sa teorijom, a da se baci akcenat na neke konkretne stvari i primere, koji će zaista služiti u životu (primera radi, da nam profesor računovodstva donese konkretne tabele koje trebamo da ispunjavamo, da nam objasni, ako neko ne zna, kako se vodi računovodstvo na kompjuteru, a ne lenjirče i obična olovka - pa crtaj). Ako treba, i da se uvede blok nastava za više predmeta, pošto je dokazano da se bolje radi kada su manje grupice ljudi... Ima još, setiću se ja već
Iskreno, najbolje bi bilo kad bi nam školstvo bilo recimo kao u Norveškoj, ili zemljama tog tipa. Tamo je, barem po meni, to dovedeno skoro do savršenstva
Ne,ne mislim na ono tipa "Izbacio bih nemacki i matis" i sl,vec na ozbiljne stvari.
Evo da dam doprinos ovoj temi, dakle
Mislim da je reforma u skolstvu u Srbiji ipak potrebna. Prvo bih napravio razliku izmedju bitnog i nebitnog. Evo da se nadovezem na pricu francuza sa kojim sam pricao kada su bili u poseti nasoj skoli. To su bili profesori istorije (a samim tim i geografije) oni su posecivali cas bilingvalnog odeljenja kod nas u gimnaziji i zacudili su se po malo casu tj njegovom obimnoscu. Oni opstu geografiju ni ne rade u srednjoj skoli.Dakle strasno. U njihovom obrazovanju se napravila razlika izmedju vaznog i nevaznog. I to je dobra stvar. Zasto bi meni bilo bitno da znam sta je to denudacija ?!
Ili da nabrojim vrste vetrova (pri vrsti ne mislim na Bura Kosava .... nego na vertikalne, horizontalne ili kako se vec dele ... Potpuno nebitno, kaze meni, mi to tek na fakultetima ko upisuje uci ... I tako bih nesto stavio i ovde. Izbacio bih ove silne medicinske ekonomske .... i sve bih spojio u jednu gimnaziju. Prva godina svima isto gradivo, uobicajni predmeti, a onda od druge godine usmerenja, pa se do cetvrte stigne do medicinskog usmerenja, ekonomskog, matematickog, hemijskog ili kakvog vec ....
Sto se profesora tice, njih bih podvrgo psiholoskim testiranjima pre nego dodju da nam drze predavanja, samo toliko .
I da dodao bih jos da svaki smer koliko god bio opredeljen antijezicima mora da uci namanje 3 jezika i to strana. Engleski i Francuski kao obavezan a ostali po izboru...
Toliko od mene .
U skolama u inostranstvu ucenici imaju vise od 10 ocena u rubrici, sto znaci da ih profesori pitaju posle svake 2. lekcije.
Posle svake, svake druge lekcije imaju kontreolni.
Na kraju godine imaju ispite koje polazu.
cak ni profesorka fizozofije to ne radi,a i profesorka srpskog,msm kad analiziras tekst,moras da joj izrecitujes ono sto pise u kritici/roll
Yeah........Bravo.e, to mene uzasno nervira !!!! stave tu kritiku ispred sebe i samo citaju...a kad profesor/ka upadne sa nekim pitanjem, samo gledaju ko tele u sarena vrata, jer nemaju pojma ni o cemu su do tad citali, a kamoli da odgovore da to pitanje...
nije skolstvo lose zamisljeno, ali se ne sprovodi kako treba...profesorima, i tom prosvetnom kolektivu uopste, najbitnije je da se dobro organizuju ekskurzije, da bi se namlatili para, zatim, da se nadje dobro pecenje za dan skole, 8. mart, Sv. Savu, i ostale, khm, praznike...pa kad dune malo hladniji vetric pre sezone grejanja, casovi se odma' skracuju, ''da se deca ne bi smrzla'', jeli, a u stvari, bagra jedva ceka da ide kuci (sa farme na "Farmu")...
samo predavanje je mizerno, suvoparno...stariji profesori, boli ih kita za sve, dodju u skolu vise da bi preprodali domace vino ili kajmak, nego zbog onoga za sta su placeni, ovi mladji isfrustrirani, a ovi najmladji najgori, uvek se ispale kad se postave prema ucenicima drugarski, pa posle rasulo na casu...budale, treba da shvate da ucenik nikada ne zeli da bude profesoru drug, vec samo da ga izjebe za ocenu...
o korupciji da ne pricam...od svih plata, najlepsa im je ona ''avgustovska''...
i naravno, sredstva, i uopste, uslovi za rad, nikakvi, prastari, i nesposobni da posluze svrsi...ova moja skola je jos i dobra kakvih ima, a opet je jadna...
sve u svemu, cenim da je problem iskljucivo u onima koji to skolstvo (lose) sprovode, a ucenici su uvek bili ovakvi kakvi su, uvek je bilo i dobrih i losih, samo je bitno kako se sa njima postupa...