Veliki pozdrav!
Pre svega hvala svima na odgovorima. Sta mi se u medjuvremenu desilo, uz ovu terapiju i strogu dijetu (za nedelju dana sam izgubio 3kg) ezofagitis mi je skoro prosao, ali zato mi se javio drugi problem - duodenalni ulkus

Kiselina mi je i dalje glavni problem, ali zaboravio sam da napisem da sam jos 2004. godine dobio gastritis i nakon toga duodenalni ulkus, a na snimku (rendgen sa barijumom) uocena je i zeludacna kila.
Tada sam oko godinu dana pio omeprol, zatim controloc uz uzimanje gelusil laca. Cir sam tako nekako drzao pod kontrolom i nije bilo vecih komplikacija. E sad pazite ovo, moj prijatelj koji je imao identican problem kao i ja i kome su se smucile gastroskopije kupuje lek
ANTRAMUPS u Svajcarskoj za 200 franaka koji je takodje inhibitor protonske pumpe i njime resava problem (jednom kutijom i to ne celom)!!! Posto mu je ostalo 20-tak kapsula uzimam taj lek od njega i verujte mi da posle 3-4- dana meni je bol nestao, a nakon ispijene kutije resavam sve probleme sa kiselinom tako da sam mogao normalno da jedem sve do pre nekoliko dana. Znaci od 2004. pa do pre neki dan nisam imao problema i hranio se potpuno normalno!
I dan danas cuvam kutiju tog leka i ona izgleda ovako:
Na slici se vidi da je sastojak leka Omeprazolum, a mislim da je isti i kod Omeprola, medjutim, ja sam te 2004. popio tonu omeprola a jedna kutija Antramupsa mi je resila problem i problem mom drugaru!?!?
Kako je to moguce?

Omeprol je tada kostao oko 500 - 1000 din. a ovaj Antramups je preko bio 200 franaka a navodno je isti lek!?!?!?!
Da li su Omeprol i Antramups isti lekovi???