REFLEKSIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Shojo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Shojo

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.775
Sličan se sličnom raduje kažu.
Svakako se raduje ali ispunjenje pruža onaj meni dopunjujući, suprotan, sve šta nisam a jesam sva.

Da li ste se menjali, rasli i bili bliži sebi pa makar to značilo pakleni put do dubina najdubljih svoga bića, sa sebi istima ili svojim suprotnostima?
Da li je uvek lakši put i smisleniji put?
Koliko je kukavičluk a koliko razumnost birati sebe u drugome potpuno preslikanog?

Nekada su različitosti sličnije nego istovetnosti.

Pokaži mi šta sve mogu da budem a ne šta jesam.

The event is caused as much by the water as by the moon
And as the water manifests the brightness of the moon
The moon manifests the clarity of the water
Does not wait to cast its reflection

Poslednja izmena:
Sličan se sličnom raduje kažu.
Svakako se raduje ali ispunjenje pruža onaj meni dopunjujući, suprotan, sve šta nisam a jesam sva. Sve šta mogu biti iza ogledala je, ne u njemu.

Da li ste se menjali, rasli i bili bliži sebi pa makar to značilo pakleni put do dubina najduljih svoga bića, sa sebi istima ili svojim suprotnostima?Da li je uvek lakši put i smisleniji put?
Koliko je kukavičluk a koliko razumnost birati sebe u drugome potpuno preslikanog?

Nekada su različitosti sličnije nego istovetnosti.

Pokaži mi šta sve mogu da budem a ne šta jesam.

The event is caused as much by the water as by the moon
And as the water manifests the brightness of the moon
The moon manifests the clarity of the water
Does not wait to cast its reflection

:) Tacno.

Mislim da nije sustina u prepoznavanju sebe u drugome nego u naslucivanju sposobnoti i zelje da jedno drugo upotpunite, ne nuzno kao par koji funkcionise svakodnevno, nego za duuug trenutak ( on nema mernu jedinicu, verujem da varira po subjektivnom osecaju) koji ispunjava oboje bas do te ( jedinstvene, samo vase, unikatne) celine.

Mislim da nije sustina u prepoznavanju sebe u drugome nego u naslucivanju sposobnoti i zelje da jedno drugo upotpunite, ne nuzno kao par koji funkcionise svakodnevno, nego za duuug trenutak ( on nema mernu jedinicu, verujem da varira po subjektivnom osecaju) koji ispunjava oboje bas do te ( jedinstvene, samo vase, unikatne) celine.

Ženski način razmišljanja o liku koji će žensku individu izmodelirati na idealan način, kako ta žena zamišlja taj ideal.Uglavnom se može naći u ljubavnim romanima ili filmovima.

Lepo je to kad se sa nekim kapiras i da se u pogledu sporazumemo.
Ali mislim da je najbitnije sta neko izaziva u meni.
I to samo zavisi od ljubavi paznje i osobina, onoga sa kime sam, jer uvek pustim drugu stranu da se pokaze, bez da ja usmeravam ponasanje.
Granicu u odnosu uvek postavlja druga strana.

Ja se radujem slicnom, jednostavno, to mi je neko "poznato" okruzenje u kome se osecam sigurno, delim slicne, ako ne i iste vrednosti, nacin zivota, interesovanja, ne moram da se menjam previse.
Neke male suprotnosti mogu lepo pa poguraju stvar, recimo ja imam manjak inicijative, ona preuzme i pogura po potrebi, i to lepo funkcionise, ali ono ja miran, stalozen, hladan, racionalan, ona impulsivna, sto na umu to na drumu i sl. draticne razlike ne mogu da svarim.
Previse turbulentno za mene, ona bi da putuje, vidi svet, ja bi da sedim i gledam TV, jednostavno ne ide, neko ce tu nekog da ugusi i koci.

Prepoznavanje na nekom dubokom niovu postoji jer se ne bi privukli, iznad tih dubokih istovetnosti, postoje gomile razbacanih mini svetova različitosti.
Različiti putevi na kojima su duše te dve rasle, razvijale se i upoznavale same sebe, potiskivale delove koje iz nekih razloga nisu mogli da se iskazu u svoj svojoj raskoši.
Ali potiskivanje nije moguće potpuno i konačno, to će biti podsvesni deo koji nas mori, za kojim čeznemo, za kojim smo u potrazi
Teško je to sam pronaći i zato kad sretnemo biće suštinski komplementarno nama sa izraženim upravo takvim delovima ličnosti postajemo potpuno fasinirani,
Tada je duboko verujem moguć sopstveni a samim tim i zajednički neprekidni rast koji niti je lagodan niti je prijatan, vrlo često je naprotiv izuzetno bolan.

Spokoj i mir sa svojom kopijom ne vode rastu, vode lažnom miru.Kukavičluk.

Ženski način razmišljanja o liku koji će žensku individu izmodelirati na idealan način, kako ta žena zamišlja taj ideal.Uglavnom se može naći u ljubavnim romanima ili filmovima.

Ne čitam ljubavne romane, lično me je inspirisalo moje iskustvo, koje je neverovatno snažno uticalo na jedan meni nepojmljiv način.
I nije me izmodeliralo kako ja zamišljam da bi trebalo, izmodeliralo me je tačno u skladu sa mojim istinskim bićem, i nikad sebi nisam bila bliže nikad se nisam osećala celovitije i ako su patnja i bol bili gotovo nepodnošljivi.
Iza svake teme stoji čista doživljena istina.

Tek celovit sa sobom možeš da budeš i sa drugim bićem.

Poslednja izmena:
Ne čitam ljubavne romane, lično me je inspirisalo moje iskustvo, koje je neverovatno snažno uticalo na jedan meni nepojmljiv način.
I nije me izmodeliralo kako ja zamišljam da bi trebalo, izmodeliralo me je tačno u skladu sa mojim istinskim bićem, i nikad sebi nisam bila bliže nikad se nisam osećala celovitije i ako su patnja i bol bili gotovo nepodnošljivi.

Inspiracija :)
Ne prepoznajes sebe u njemu, nego upoznajes sebe uz/kroz njega.

Daaa, inspiracija, predivna inspiracija, čini me tako živom i kad on više nije tu. To su ljudi koje nikad ne zaboravljamo, oni retki koji nas tako dirnu i promene potpuno. Kad prodje sve što je bolelo shvatiš kako si zapravo imala sreće što ste se sreli na jedan tren maleni naspram čitave večnosti tako dragocen.

Lepo je to kad se sa nekim kapiras i da se u pogledu sporazumemo.
Ali mislim da je najbitnije sta neko izaziva u meni.
I to samo zavisi od ljubavi paznje i osobina, onoga sa kime sam, jer uvek pustim drugu stranu da se pokaze, bez da ja usmeravam ponasanje.
Granicu u odnosu uvek postavlja druga strana.

Izgleda da vam druga strana i nije potrebna.:lol:

Ja se radujem slicnom, jednostavno, to mi je neko "poznato" okruzenje u kome se osecam sigurno, delim slicne, ako ne i iste vrednosti, nacin zivota, interesovanja, ne moram da se menjam previse.
Neke male suprotnosti mogu lepo pa poguraju stvar, recimo ja imam manjak inicijative, ona preuzme i pogura po potrebi, i to lepo funkcionise, ali ono ja miran, stalozen, hladan, racionalan, ona impulsivna, sto na umu to na drumu i sl. draticne razlike ne mogu da svarim.
Previse turbulentno za mene, ona bi da putuje, vidi svet, ja bi da sedim i gledam TV, jednostavno ne ide, neko ce tu nekog da ugusi i koci.

Nisam mislila na svakodnevne sitnice iz života, on gleda tv ja idem da šetam, on jede ovo a ja ono,on je uzdržan ja impulsivna ako postoji ljubav i tolerancija to su minorne razlike.Ali ljudi upravo takve gluposti uzimaju kao osnovu da nekog žigošu kao sebi suprotnog i da ga odbace.Kao kad biraš frižider ili cipele. Linija manjeg otpora.
Više se odnosi na neke duboke suštinske istovetnosti i ako možemo da ih iskazujemo u različitim formama. Forma je nebitna osim za površne ljude.

Uvek sam bila sa slicnim meni.
Tada ima manje konflikta - sta cemo da radimo, gde demo, kako provodimo vreme itd...

To se dogodi spontano... Kako ko bira partnere...

Prosto osetis ko ti pase ^^

Takodje moze da se kaze da neko ko je uvek sa suprotnostima,
pokusava kroz tu osobu da izleci neke svoje komplexe....

To takodje ima smisla :aha:

Pisacu kasnije jos na ovoj temi ;)

Izgleda da vam druga strana i nije potrebna.:lol:

pogresno tumacis
ja sebe ne gledam kroz njega, niti uporedjujem, besmisleno je, vise da se oslanjam na to kakav je neko prema meni
i samim tim sta izaziva u meni
jer ja odgovaram na bolji i blazi nacin, i dajem duplo nego sto mi se pruzi
razumes?

- - - - - - - - - -

da, samo onda kada ucis nesto novo kroz odnos

Kazu jos i "ono sto trazis, to ces i naci". :)
Vjerujemo u ono sto nam odgovara i mijenjamo uvjerenja u skladu sa nasim potrebama.
Nasa cula su cudo i u moru stvari koje njima percipiramo, izdvajamo ono sto zelimo,
a onda i to protumacimo kako nam se svidja.
Valjda tu iluziju sopstvenog "oblikovanja" vidimo kao jedinu postojecu realnost.
I od iluzije tesko odustajemo koliko god bili svjesni njezine neistine.
Sva je vjerovatnoca, ako nekog nalazimo privlacnim,
da cemo u toj osobi pronaci ono sto vec imamo u sebi.
Nekad cemo te osobine umisliti/izmastati, jer "slican se slicnom raduje" i takvog prepoznaje,
a i draze nam je da vjerujemo kako sa nekim imamo "dodirne tacke".

No, ono sto se ja pitam je sta onda zapravo volimo?
Sebe kroz tudje oci?

slažem se da sličnosti i različitosti, kao i u mnogim drugim primerima predstavljaju
dva lica jedne suštine
čovek uvek traži u takozvanom partneru fantaziju
fantaziju sebe kakav misli da jeste ili fantaziju sebe kakav ne može ili ne sme da bude

a on je otisao, sa verovatno foruma? i mislis kad bi se vratio da biste nastavili? a ove teme sto otvaras, mozda bi prepoznao da je o njemu, i sta bi mislio? ili imas tako neku pricu jer si sigurna da se nece vratiti pa se zabavljas

a on je otisao, sa verovatno foruma? i mislis kad bi se vratio da biste nastavili? a ove teme sto otvaras, mozda bi prepoznao da je o njemu, i sta bi mislio? ili imas tako neku pricu jer si sigurna da se nece vratiti pa se zabavljas

Prvo otkud ti to da je svaka tema posvećena nekome sa foruma?
One koje jesu, to je sasvim jasno iz naslova i uvodnog posta a ostale su moja razmišljanja o nekim pojavama i osećajima koji mi se čine zanimljivim da ih osmotrim i proanaliziram i sa neke drug strane, da ih raščlanim na sastavne deliće i opet sklopim.
Može se reči kao igra, LEGO, znaš one: od istih kockica tri različite figure. Sve su prave zavisi kako ih sklopiš.

Hipotetički i da jesu posvećene jednoj osobi, tj da je ona okidač tih razmišljanja,, da zabavljam se ali ne zlonamerno, u nekom lošem smislu prema toj osobi, čak naprotiv, svaka tema je mala oda.

Sigurna sam da zna za svaku temu, ne bi nista nastavili,on je moja muza, inspiracija, čini me razdraganom, nekada tužnom, život je naprosto lep!
:rotf:

Neka misli šta god hoće, po volji mu, ja bih mislila da me je nekad neko stvarno voleo i da jesam ostavila intezivan trag u njemu na ovaj ili onaj način.

Poslednja izmena:

Back