Referentni film

Umri_muski

Legenda
Poruka
74.099
Ja ne znam nijedno ime glumca ili glumice.
Ali pamtim film gde su igrali po nekom svom kriterijumu...
I sto je najgore ne pamtim ni ime filma doslovno i tacno....
I onda muka....
Npr evo kako izgleda to , bas cu realno da pokazem..
Glumac, starija generacija, znam da je britanac po akcentu u filmovima, setim se filma gde glumi nekog agenta ili menadzera a film je o praznicima i voljenima...ali ne znam ni njegovo ime ni ime filma...u tom filmu ili u kom jos filmu glumi...u tom filmu glumi jos jedan britanski glumac, lep, limunada, koji glumi u filmu neponovljivog naslova rewrite...tj dosao sam do filma gde znam naslov filma jer se radi o radnji ponovnog pisanja scenarija i setim se hju grant...
Sad ako imam srece pa je naziv filma o prazniku bozicu nesto lako uocljivo u opusu hju granta, naci cu film..
Da probam..
Sva sreca te imdb prepoznaje granta inace ko bi pogodio da se hju pise sa hugh...
Dolazim do filma love actually.
Tako se zove film o bozicnim praznicima i do imena glumca britanca starije generacije Bill Nighy.

Dakle u mojoj svesti , taj film o bozicnom prazniku je vezan za glumca Bill Nighy , kao i film gde se ulaskom u ormar vraca u proslost...

Dakle moj odgovor na pitanje teme bi bilo Bill nighy filmovi love actually i about time.

Naravno moji kriterijumi su jasni zbog mog neinteresovanja da upamtim imena glumaca i filmova, ali princip je jasan i ovako i drugima , jer vi pravite slicne asocijacije, samo uz manje pomoci imdb...

I mene samo priča zanima. Eventualno neka poruka. Mada film kao i svaka knjiga ima večiti pečat ili utisak na posmatrača.

I to više fantastike/fantazije nego tragedije i drame....

Ali znam po kojeg glumca i glumicu....

Mozda je to navika iz knjiga...npr kad procitas 100 knjiga pamtis svaku knjigu kao idol, od pocetka do kraja..
Kad procitas 1000 knjiga ,pamtis to kao ime knjige, pisca, neki general stil i sadrzaj u globalu i neke spinove...zaplete, sukobe...
Kad procitas 3000 knjiga, tu vise nema knjiga po naslovima, nego se dezintegrise ceo opus, tj bar kod mene, postaje vazna scena u knjizi, nije prica, nego scena...
Tako da knjiga odjednom postaje envelopa, tj klaser, tj omot za 1000 scena...dok ovi sto su procitali manje to pamte kao naziv klasera i autora, i pecat , ja odjednom izdvajam to...
I na kraju , kad ih jos vise procitas, onda se sve gubi, ostaje samo delic scene, npr Tihi Don, scena samoubistva devojke koja je nevernica ali nasilno obljubljena, komsinica, prodiranje kose kroz telo i rebra i misice kao kad prolazi noz kroz svez kupus...
Takav detalj je totalno nebitan ako se cita knjiga po piscu i imenu knjige...naravno.

E tako i kod filmova, ja snimam filmove koji imaju scene...ali ebiga snimim ceo film.
A nekad snimim film i zbog same ideje i sadrzaja filma u globalu...

Back