Necu izaci na referendum, a znas li zasto? Tebe pitam. Tebe koji si i organizovao ovaj referendum. Necu bolan jer je sada 2016. godina, ako ne znas to je 21. vek. A ja bolan Milorade nemam asvalt, ili asfalt, ne znam kako ti je lakse da procitas. Necu, jer nisi za sve ove godine nasao za shodno da asv(f)altiras (ne znam kako ti je lakse da procitas) ovo moje parce jada od moje kuce pa do nekog puta koji je cist i siv. Jedino ga ja i moje komsije ukaljamo blatnjavim cizmama, znas onim vojnickim. Jer druge nemamo. To nam ostalo od rata. A znas bolan zasto nemamo. Zato bolan jer nemamo para da kupimo druge, normalne, neke koje ne podsjecaju na rat i patnju. Neke koje ne podsjecaju na krv i tugu. Nemamo bolan jer nemamo posla a nismo lijeni, znam to, gledam kada i neki poso za dnevnicu nadjemo. A nikako dnevnica za cizme za pretekne, znas, one neke normalne, u kojima bi na glasanje izasao. Ali nema bolan. Sto bi reko nas narod, ti ovo raspiso da bi se bolan kanda malo kur.io. E pa moj Milorade, kur.i se ti ali u svoje ime. Pokazuj svoje zube, a nemoj moje. Prljavi bolan. Nisu za gledanje, slabo se bolan i za pastu za zube ima. Nema se posla, nemoj mislit da necemo da radimo. Vrijedni smo mi. Ali nemamo za koga da radimo. Nece Milorade u ovaj vilajet niko da ulaze bolan, dokle god nam je Milorade preci praznik od rada. Slavimo mi Milorade taj deveti januar odavno, ali ti to ne znas Milorade jer slavis ti svaki dan Milorade nesto. Pa bi sada da se malo kur.is Milorade. A kur.enje zna se sta povlaci. Povlaci nekoga slicnog tvoje pameti da se i on kur.i. I odmah se bolan javio. Ne treba ga traziti, sam se javi. Samo bih vas molio da skupite svoje familije pa to rijesite izmedju sebe. Pustite nas, nemamo mi vise ni snage, ni volje, ni patriotizma a ni cizama moj Milorade da se borimo za vase kur.enje. Nemojte vise nas zvati. Pustite nas, slabi smo mi moj Milorade, pa jos ni asv(f)alt ispred kuce nemamo.