Redovno

Ni jedna pametna zena ne vadi jajnike dok ne mora, jer je to nagluplje sto moze da uradi cak i posle menopauze....
citaj malo izmedju redova sta pisem nemoj biti bukvalan
nisam spomenuo napr. vazektomiju a mogao sam

tema je kao sve ogavno feministicka
po sistemu moja riba je glancerica
a sve sto mi ne valja, dobila sam od neke dileje
koji se ne zapire i koji je svastoyeb

a take teme mi bas idu na q

Inace, ima smisla ici redovno kod ginekologa samo i jedino, ako mu verujes....i raditi testove samo tamo gde imas poverenja u laboratorije i lekare.
Kada se govori o HIV vakcini, neka prodje neko vreme dok se izvakcinisu meduze koje su na licu mesta, pa ostali malo kasnije ili nikad.
Nije vakcina protiv hiv, aman, vec protiv hpv.
Jel znate vi razliku izmedju hiva i hpv-a i sta je sta 🤣

A sto na 6 meseci?
Meni moja kaze da je sasvim ok na godinu dana, sem u slucaku promene i komplikacija onda cesce
Ovde je takva preporuka. Nisam je mnogo zapitkivala, ali verujem svojoj doktorici. Obrzirom da su mi sa tatine strane svi umrli od neke vrste karcinoma (deka, baka, njegovi brat i sestra sa 42 i 43 godine, i na kraju tata) trudim se da idem na sve preglede koje mi preporucuju.

Inace, nikada nisam imala bilo kakve upale ili bilo sta slicno. Lakse mi je kad redovno idem. Nekako sam sigurnija.

Ovde je takva preporuka. Nisam je mnogo zapitkivala, ali verujem svojoj doktorici. Obrzirom da su mi sa tatine strane svi umrli od neke vrste karcinoma (deka, baka, njegovi brat i sestra sa 42 i 43 godine, i na kraju tata) trudim se da idem na sve preglede koje mi preporucuju.

Inace, nikada nisam imala bilo kakve upale ili bilo sta slicno. Lakse mi je kad redovno idem. Nekako sam sigurnija.
I ka sam danas dobila negativne nalaze.
Ali imam ranicu i poslace me da to sredim, bolje da ne znam kako se to sredjuje, strah me 🤣

Mislim da je to normalno.
Jel papilom isto sto i kondilom?
Sve mi se izbrkalo 🤣🤣🤣
Kondilome izazivaju takodje odredjene vrste hpv virusa ali sem sto se pojave u vidu kondiloma nisu opasni tj ne izazivaju rak. Onih desetak vrsta koje izazivaju rak ne izazivaju kondilome i zato se i otkriju kasno jer nista ne osecas.

Virusi koji mogu da izazovu maligni rast:
Human T-Cell Leukemia Virus (HTLV-1), Hepatitis C Virus (HCV), Human Papillomavirus (HPV), Hepatitis B Virus (HBV), Epstein-Barr Virus (EBV), Kaposi’s Sarcoma-Associated Herpesvirus (KSHV)/Human Herpes Virus 8 (HHV8)

Nije vakcina protiv hiv, aman, vec protiv hpv.
Jel znate vi razliku izmedju hiva i hpv-a i sta je sta 🤣
Sorry moja greska, tacnije, nemam pojma o cemu pricas, od tih bolesti video sam samo herpes koji takodje ima vecina polno aktivne populacije....a paznja mi je bila na vadjenju jajnika kao pametnog izbora...i kolicini zlih namera pojedinih lekara, kao i neznanje u oblastima za koje ih ljudi postuju.

Pitanje je i za žene i za muškarce, pošto stičem utisak da oni to rade zaista retko a neki nikad...
Da li idete redovno na preglede kod ginekologa/urologa?
Na koliko vremenski?
Shvatate li znacaj redovnih pregleda, u cilju prevencije i rane detekcije nekih stanja koja kasnije mogu da vas koštaju steriliteta, malignih oboljenja i sl?

Ja moj pregled obavih u aprilu. Obicno ga radim na godinu i po.
A vi?
Muškarci, kada ste poslednji put radili briseve?
Da li ih radite preventivno i da li ste svesni cinjenice da vecina nema nikakve simptome a prenosici su kojecega, izmedju ostalog i hpv od koga ni kondom ne stiti...

Jedna super stvar je sto je hpv vakcina napokon stigla i kod nas i dostupna je za decake i devojcice...

Poz
Ne dozvolim da prođe godina dana. Otprilike idem na 10tak meseci. Ako mi se učini da nešto nije ok idem odmah.
Moj dragi ide na godišnji sistematski. Prosli put je bas detaljno odradio kod urologa.
Razumem(ali ne opravdsvam) ljude koji ne idu kod ginekologa, urologa, interniste... često se nema vremena ili novca ili je komplikovano.... izgovor ima raznih...

Da li idete redovno na preglede kod ginekologa/urologa?
Na koliko vremenski?
S obzirom da imam minimum jednom godisnje lekarski, detaljan i obiman kao da sam kosmonaut, mogu da kazem da redovno posecujem sve lekare, mada zubara i ocnog i cesce.
Iskreno da ne moram, ne znam da li bih isao tako cesto na preglede, verovatno ne znajuci sebe.
Muškarci, kada ste poslednji put radili briseve?
Da li ih radite preventivno i da li ste svesni cinjenice da vecina nema nikakve simptome a prenosici su kojecega, izmedju ostalog i hpv od koga ni kondom ne stiti...
Nisam skoro vadio bris, ali mi nije bilo frka da idem kad je trebalo.

Back