Redovno

gost 431298

Elita
Poruka
16.701
Pitanje je i za žene i za muškarce, pošto stičem utisak da oni to rade zaista retko a neki nikad...
Da li idete redovno na preglede kod ginekologa/urologa?
Na koliko vremenski?
Shvatate li znacaj redovnih pregleda, u cilju prevencije i rane detekcije nekih stanja koja kasnije mogu da vas koštaju steriliteta, malignih oboljenja i sl?

Ja moj pregled obavih u aprilu. Obicno ga radim na godinu i po.
A vi?
Muškarci, kada ste poslednji put radili briseve?
Da li ih radite preventivno i da li ste svesni cinjenice da vecina nema nikakve simptome a prenosici su kojecega, izmedju ostalog i hpv od koga ni kondom ne stiti...

Jedna super stvar je sto je hpv vakcina napokon stigla i kod nas i dostupna je za decake i devojcice...

Poz

Pitanje je i za žene i za muškarce, pošto stičem utisak da oni to rade zaista retko a neki nikad...
Da li idete redovno na preglede kod ginekologa/urologa?
Na koliko vremenski?
Shvatate li znacaj redovnih pregleda, u cilju prevencije i rane detekcije nekih stanja koja kasnije mogu da vas koštaju steriliteta, malignih oboljenja i sl?

Ja moj pregled obavih u aprilu. Obicno ga radim na godinu i po.
A vi?
Muškarci, kada ste poslednji put radili briseve?
Da li ih radite preventivno i da li ste svesni cinjenice da vecina nema nikakve simptome a prenosici su kojecega, izmedju ostalog i hpv od koga ni kondom ne stiti...

Jedna super stvar je sto je hpv vakcina napokon stigla i kod nas i dostupna je za decake i devojcice...

Poz
Kod ginekologa idem svakih 6 meseci. Takva je ovde preporuka.
Ranije me je doktorica uvek zvala da me podseti da se blizi vreme za novi pregled, a sada cim zavrsim kod nje u ordinaciji odmah zakazem sledeci za 6 meseci.

Kod moje doktorice se sve odmah obavi, pregled, papa test i uzima se uzorak za proveru na celije raka.

Od svoje seksualne zrelosti išla sam redovno na papa nikolau i sve ostale preglede..
od korone naovamo nije bilo moguće otići na redovan pregled.
sada se situacija promenila i eto baš bih mogla da se javim i iskontrolišem svoje stanje ali imam stalnog partnera i nemam tegobe pa sam nekako opuštena
muškarce je inače vrlo teško naterati u redovnu kontrolu čak i kad imaju neki problem oni to rešavaju mimo zvaničnih pregleda.
stvar elementarne brige o zdravlju nije im nametnut u ranoj mladosti stidljivi su i ne žele nikom da pokazuju pišu osim ako ne žele da ga iebu.

Svake godine, svi brisevi, dok sam bila seksualno aktivna radila i hiv kad vec bilo za dz u Higijenskom.

Od svoje seksualne zrelosti išla sam redovno na papa nikolau i sve ostale preglede..
od korone naovamo nije bilo moguće otići na redovan pregled.
sada se situacija promenila i eto baš bih mogla da se javim i iskontrolišem svoje stanje ali imam stalnog partnera i nemam tegobe pa sam nekako opuštena
muškarce je inače vrlo teško naterati u redovnu kontrolu čak i kad imaju neki problem oni to rešavaju mimo zvaničnih pregleda.
stvar elementarne brige o zdravlju nije im nametnut u ranoj mladosti stidljivi su i ne žele nikom da pokazuju pišu osim ako ne žele da ga iebu.
Mani se opustena, rak nije opusten

pa necemo valjda kod ginekologa da nam vade krajnike ko bugarima kroz anus dok su bili pod rusima pa nisu smeli usta da otvore :lol:

kroz pisanje vidis ko je zdrav a ko psihicki ili fizicki bolestan...ko ume da gleda ofc.

a sto se tice lekar i pregleda... to je cirkus...pre godinu dan ono aj krv i urin dao svi rezultati cakum pakum samo kaze urin ima bakterije :zcepanje:
odem ja u batut i uradim ponovo nema nista, kaze mi jedna glavna tamo, ma pustite kad bi znali kako nehigijenski rade te testove... znaci u se i svoje kljuse.

Zamisli treba da im gurnu onaj stapic u rupicu kmeee jadna piša :lol:
jel tvoj dragi stalno to radi i u slobodno vreme sa krastavcem jer mu se svidela prva kolonoskopija :zcepanje:

ne znam od čega bi dobila rak materice u ovim godinama.
od tvrdog qurca?

:lol:
Od hpv
Koji neces saznati da imas cak ni na redovnom pregledu.
I koji mozes da imas decenijama a da je 'uspavan'
Tek ako postoji ranica koja se prosirila i sa koje je papom utvrdjeno da ima atipcnih celija, onda tek salju bris na hpv...
A ranice su ceste kod zena i treba ih pratiti da ne prerastu u nesto prekancerogeno

I nije rak materice vec rak grlica

Od hpv
Koji neces saznati da imas cak ni na redovnom pregledu.
I koji mozes da imas decenijama a da je 'uspavan'
Tek ako postoji ranica koja se prosirila i sa koje je papom utvrdjeno da ima atipcnih celija, onda tek salju bris na hpv...
A ranice su ceste kod zena i treba ih pratiti da ne prerastu u nesto prekancerogeno

I nije rak materice vec rak grlica
a kako ti rade taj papanikolau...znam prica i prica...

a sta je u toj "vakcini" to niko ne zna...nije isptivana najmanje 10 godina da se zna efekat....

moz da dete primi hpv da bi ostalo zdravo a postane sterilno
to su radili divni lekari humanisti po africi
pa preko neko vece je bio film o onim bolesnicima u danskoj po istinitom dogadjaju sto su sterlisali sve zene koje nisu dankinje na gyno pregledima.

ispado strucnjak i za pichqu ybt... :sad2:

Jao ne lupaj.
Ovo nije tema za one koji ne veruju u medicinu i koji bi da se lece sangejzingom
sto da se dete vakcinise preventivno od necega sto je jedan promil sanse da dobije?
si ti zdrave svesti?

ja verujem u medicinu ako verujem u lika iza belog mantila...a takvih sam video jako malo...

a na onoj temi o oralu napisala si da si prestala sa sexom :lol:
u kolko ni 40 jos a vec zastopala ... crna ti... :lol:

1 promil?
Ajde se prvo malo informisi.
80 posto seksualbo aktivne populacije je zarazeno nekim tipom hpv virusa a da to ne zna?
Znas li to?
Od tih oko 140 tipova hpv 10-ak je visokorizicno za nastanak raka grlica materice.
A rak grlica JEDINO izaziva hpv virus.

Znaci mogu samo da zakljucim, zivela neobavestenost

ovo je ljis kolko vidim nije medicina pdf.. svako pise normalno o svojim iskustvima
mozda je moj stav dobra mozda nije ali zato smo ovde da ih menjamo...

1 promil?
Ajde se prvo malo informisi.
80 posto seksualbo aktivne populacije je zarazeno nekim tipom hpv virusa a da to ne zna?
Znas li to?
Od tih oko 140 tipova hpv 10-ak je visokorizicno za nastanak raka grlica materice.
A rak grlica JEDINO izaziva hpv virus.

Znaci mogu samo da zakljucim, zivela neobavestenost
ukini lgbt promocije pa nece biti biseksualaca koji ce da prenose bolestine na supruge ili devojke
za pocetak
eno ti majmunske boginje samo gejeve pogadjaju...
ako bude vakcina sta cemo da radimo mi koji ne volimo muski anus?
jel moramo da se bodemo?
il mozemo kao do sad bez vakcine, a?

90 posto populacije draga koleginice ima bakterija pun q a da ne zna i pljuvackjom kad se lizu jos pre no sto su se dovatili dole prenose svasta jedno drugom... pa niko ne crkava od toga.
a to sto danas ima toliko kacerogenih bolesti to poitaj one koji su nas bombardovali 90tih.... prvo te bombarduju a onda lece...

ovo je ljis kolko vidim nije medicina pdf.. svako pise normalno o svojim iskustvima
mozda je moj stav dobra mozda nije ali zato smo ovde da ih menjamo...

ukini lgbt promocije pa nece biti biseksualaca koji ce da prenose bolestine na supruge ili devojke
za pocetak
eno ti majmunske boginje samo gejeve pogadjaju...
ako bude vakcina sta cemo da radimo mi koji ne volimo muski anus?
jel moramo da se bodemo?
il mozemo kao do sad bez vakcine, a?
Genije hpv se ne prenosi samo analno, pre svega normalnih seksualnim akcijanjem, moze i oralno.
Moze da se dobije sa prvim seksualnim iskustvom i da si ceo zivot prenosioc istog, bez simptoma...
Bas zato sto se prenosi i oralno moze retko da izazove npr i rak grla, glasnih zica itd...
Ali vecinski ipak vaginalnim seksom.
Nisu vam ****** za sve krivi

90 posto populacije draga koleginice ima bakterija pun q a da ne zna i pljuvackjom kad se lizu jos pre no sto su se dovatili dole prenose svasta jedno drugom... pa niko ne crkava od toga.
a to sto danas ima toliko kacerogenih bolesti to poitaj one koji su nas bombardovali 90tih.... prvo te bombarduju a onda lece...
Dobro.

Koja su tvoja iskustva tacno?
Da se nikada nisi testirao brisevima na pristvo polno prenosivih bolesti i da si blazen u tom neznanju, jer bozr moj, vadio si krv i davao urin 🤣
jesam jednom ako te bas zanima... iako sam znao da nema nista jer mi je polni organ cist kao kod bebe samo sa dosta nabreklih vena posto ga glancam svaki dan.

znaci drozza je bila biseksualka sa nekom lezbacoom koja je imala aids i to je rekla jos dok smo bili na polovini pre samog koitusa... sledecg dana sam uradio kao i posle 6 meseci komplet analize i dobio medalju za quraz kako mi je zdrav i prav

jel si zadovoljna?

Znaci zakljucak je da je svest o polnom zdravlju kod muskaraca nepostojeca.
I iako je dvosmerna ulica, ipak sve pada na zenu

jesam jednom ako te bas zanima... iako sam znao da nema nista jer mi je polni organ cist kao kod bebe samo sa dosta nabreklih vena posto ga glancam svaki dan.

znaci drozza je bila biseksualka sa nekom lebacoom koja je imala aids i to je rekla jos dok smo bili na polovini pre samog koitusa... slčedecg dana sam uradio kao i psole 6 meseci komplet anlize i dobio medalju za qraz kako mi je zdrav i prav

jel si zadovoljna?
I od tad je kuronja imun na sve ?

Back