Redovno takmicenje na temu "Putevi i staze"

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.920
jabajagi pobednica takmicenja Grafiti i murali zadala je temu.."Putevi i staze"

Tema je jasna: autoput, gradski put, seoski put, brdski put, sumske staze i stazice, romanticni put, put ka sreci...putevi srca...:)

images
.....
planinski-put-527.jpg

Pravila

1. Fotografije moraju biti vase delo.

2. Zabranjeno je stavljati potpis na fotku.

3. Fotografija mora biti maksimalno 800 px po duzoj strani .

4. Photoshop-obrada dozvoljena.

5. Svako ima pravo da posalje jedna fotografije po takmicenju.

6. Fotografija mora odgovarati zadatoj temi.
7.Ko vodi takmicenje ne moze da ucestvuje u glasan ju

----------------------------------------------------------------------------------------

Slanje fotki

Fotke saljete putem pp-a...... MOGHRIONU

Rok za slanje fotografija je 18.1.2015.g. do 20h, kada ce se postaviti glasanje

Poslednja izmena:
...tek sinotj videh da ovakva tema postoji na Svashtari/ Slikovnice...a kad ni Blajbi nije rekao da je lepa, sve su shanse tu za "slavno propadanje"...:zroll:

Zasto bi tema propala kada je lepa i ima puno mogucnosti za fotkanje..puteva i putica, staza u prakovima i stazica, ulicica kao put i slicno
Sigurna sam da ce biti lepih fotkica a ima i vrermena do 18.1. za slanje

Zasto bi tema propala kada je lepa i ima puno mogucnosti za fotkanje..puteva i putica, staza u prakovima i stazica, ulicica kao put i slicno
Sigurna sam da ce biti lepih fotkica a ima i vrermena do 18.1. za slanje

...napisah da sam komentarisala polushaljivo/poluozbiljno...shto bi se reklo-nisam neshto u fazonu, pa otuda i malodushnost...:)

1. Fotografije moraju biti vase delo.

2. Zabranjeno je stavljati potpis na fotku.

3. Fotografija mora biti maksimalno 800 px po duzoj strani .

4. Photoshop-obrada dozvoljena.

5. Svako ima pravo da posalje jedna fotografije po takmicenju.

6. Fotografija mora odgovarati zadatoj temi.
7.Ko vodi takmicenje ne moze da ucestvuje u glasan ju

1. jes vala medju 5000 nakrivljenih fotki mozda izvucem neku pravu.:lol:

2. watermark...nego sta da se zna.

3. moze i u spoiler...ona malo veca

4. picasa sve radi sama ...samo da klikces. :D

5. a moze i vise spojenih u jednu

6. ako malo izmakne pravicemo se da ne vidimo, bitno je da je lep motiv

7. podignuta dva prsta

inace...lepa tema, mastovita.

ejj kuku, pa šta im još fali ? :huh:

bolje pitaj sta im ne fali. :huh: nema veze i onako su to fotke cisto da se zabelezi trenutak. saznala sam da sam trebala da kupim codac, a ne nikon i da je problem sa fotkama u stvari zbog toga sto ih je aparat pogresno orijentisao i zato su mnoge iskrivljene i zato programi ne prepoznaju orijentaciju, nego su sve savrseno postavljene... sa aspekta programa.:lol:

pa ja imam neki aparat bio manje od 100 evrica ili tako nesto 100.

bolje pitaj sta im ne fali. :huh: nema veze i onako su to fotke cisto da se zabelezi trenutak. saznala sam da sam trebala da kupim codac, a ne nikon i da je problem sa fotkama u stvari zbog toga sto ih je aparat pogresno orijentisao i zato su mnoge iskrivljene i zato programi ne prepoznaju orijentaciju, nego su sve savrseno postavljene... sa aspekta programa.:lol:

pa ja imam neki aparat bio manje od 100 evrica ili tako nesto 100.

stani malo, pa zar ne možeš da ih okreneš u nekom programu, ne razumem kako program ne prepoznaje orijentaciju ? :dontunderstand:

ideš na opciju - rotate

stani malo, pa zar ne možeš da ih okreneš u nekom programu, ne razumem kako program ne prepoznaje orijentaciju ? :dontunderstand:

ideš na opciju - rotate

lepo... automatski ih ne okrene sve. u faststone ima ona opcija za automatsko postavljanje vertiklanih fotografija u vertikalan polozaj prema exifu. e sad ja npr. imam u nekom folderu 100 vertikalnih fotki koje su horizontalne...od tih 100 fotki vrati u vertikalu npr 5 do 10, a ostale ne registruje.
i ne samo taj program, nego i acdsee. to su vertikalne fotke, ali programi ih prepoznaju kao horizontalne i ostavljaju ih u tom polozaju. ja stvarno ne znam kako sam to slikala....u starijim folderima nije toliko izrazeno...to sam slikala sa olympus aparatom i tek neka je obrnuta. medjutim ove kasnije slike slikano nikon coolpix-om mahom su sve takve...:confused:

lepo... automatski ih ne okrene sve. u faststone ima ona opcija za automatsko postavljanje vertiklanih fotografija u vertikalan polozaj prema exifu. e sad ja npr. imam u nekom folderu 100 vertikalnih fotki koje su horizontalne...od tih 100 fotki vrati u vertikalu npr 5 do 10, a ostale ne registruje.
i ne samo taj program, nego i acdsee. to su vertikalne fotke, ali programi ih prepoznaju kao horizontalne i ostavljaju ih u tom polozaju. ja stvarno ne znam kako sam to slikala....u starijim folderima nije toliko izrazeno...to sam slikala sa olympus aparatom i tek neka je obrnuta. medjutim ove kasnije slike slikano nikon coolpix-om mahom su sve takve...:confused:

dumam, dumam i nikako da izdumam šta da radiš
nisam imao taj problem nikada u toj razmeri jbg. :neutral:

ideš na opciju - rotate

ona misli na automatsku orijentaciju koja se vrsi na osnovu digitalnog zapisa koji napravi ziroskop u aparatu.

njoj se ne okrecu automatski nego mora rucno..moja pretpostavka je da je problem do aparata...i meni se desi da mi tu i tamo neku ne okrene, ali to je mozda 1 na par hiljada fotki, kod nje je to drastican broj.

1. jes vala medju 5000 nakrivljenih fotki mozda izvucem neku pravu.:lol:

2. watermark...nego sta da se zna.

3. moze i u spoiler...ona malo veca

4. picasa sve radi sama ...samo da klikces. :D

5. a moze i vise spojenih u jednu

6. ako malo izmakne pravicemo se da ne vidimo, bitno je da je lep motiv

7. podignuta dva prsta

inace...lepa tema, mastovita.

Koji si ti lik :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back