Redovno kontrolisanje kod doktora

Pa valjda duvanski dim šteti ćelijama
Ja se čak bavim i sportom iako sam okoreli pušač. U plivanju pobeđujem koga hoćeš.

IMG_20220627_175239.jpg

Mislim stim se uopšte ne treba zezati

Sad imam dvoje pacijenata koji su prije 30 godina prestali pusiti a oboleli od raka pluća

A jednu imam koja 40 godina već ne pusi i kaže da uopšte nije bila strašan pušač 5-7 cigareta dnevno a obolela od raka jezika

Ja samo kažem
Uzas! Ja ne pusim vec 14 godina, ali pre toga sam pusila skoro 20. Jedna kutija dnevno otprilike.
Da sam tad imala ovaj pamet, ne bih nikad ni zapalila tu prvu cigaretu.
Pluca su vitalan organ, stvarno je bezveze kada ih sami unistavamo.

A kako utice na organizam pasivno pusenje? Ja se sada nerviram kada sam dugo vreme izlozena dimu cigareta, toliko sam truda ulozila da ostavim cigare i sada da me neko prinudjava da budem pasivan pusac, mislim da nije fer

Pravilo br.1 ako hoces da ostavis-cekaj sezonu gripa da te potkaci neki malo jaci, da ti se ne pusi par dana.Dok ozdravis, vec je izgurana famozna polovina apstinentske krize.
Dok sam bila pusac, jednom sam imala grip, sa jakim bronhitisom i nisam mogla da pusim skoro dve nedelje. I sta sam prvo uradila kada mi je bilo bolje? Zapalila sam cigaretu.
Posle nekoliko godina, kada sam ih skroz ostavila, shvatila sam ovo o cemu pricas, da je tada bio pravi trenutak da ih ostavim, posto sam vec apstinencijalnu krizu prosla, onu telesnu.
Ali za ostavljanje cigareta, najbitnija je namera, mentalna spremnost da ih ostavite, a ja u tom trenutku je nisam imala. Ako se grip i namera pogode u isto vreme, to je dobitna kombinacija

Dok sam bila pusac, jednom sam imala grip, sa jakim bronhitisom i nisam mogla da pusim skoro dve nedelje. I sta sam prvo uradila kada mi je bilo bolje? Zapalila sam cigaretu.
Posle nekoliko godina, kada sam ih skroz ostavila, shvatila sam ovo o cemu pricas, da je tada bio pravi trenutak da ih ostavim, posto sam vec apstinencijalnu krizu prosla, onu telesnu.
Ali za ostavljanje cigareta, najbitnija je namera, mentalna spremnost da ih ostavite, a ja u tom trenutku je nisam imala. Ako se grip i namera pogode u isto vreme, to je dobitna kombinacija
:hahaha:...jao jeste. Znam ja o cemu pricas, to se i meni desavalo. U proseku, jednom godisnje sam imao grip i priliku za ostavljanje cigareta.Dzabe ti sitni,mali virusi ako nema volje;)

Back