Red flag na forumu Krstarica

lapsi

Veoma poznat
Poruka
13.267
Da li je neophodno da vas moderator, administrator zaštiti od negativnog ponašanja, nepoštovanja vaše ličnosti, raznih oblika manipulacije i varanja, ljubomore i drugih ružnih postupaka na forumu? Jeste.
Red flag se primjenjuje na virtualnim prijateljstvima, a i ostvarenim vezama.
1761115355700.png

Nije dovoljno samo izbjegavati takvu osobu, već je potreban moderator, koji će isključivo štititi forumaše od zlostavljanja.

Red flag koriste osobe koje su sklone različitim vidovima manipulacije, kao što je lažno predstavljanje, ubijeđivanje u prijateljstvo, u ljubav i osobu od povjerenja,

Suprotno od red flag je green flags. Pozitivno i iskreno ponašanje prema drugoj osobi u vidu zaštite iste, brige, podrške, razumijevanja, strpljivosti, poštvovanja...

Poslednja izmena:
Upvote 0
Na srpskomn netu nema red flag....

Svaki pokusaj kulture u svinjcu je ismejan , i onda krece jos gore, prilagodjavanje i popularisanje elitne finoce koja obuhvata bas to sto je neljudsko , neugodno i nepristojno.....

Forum je takav ima 15 godina sigurno ....i vise..
Cega se covek stidi , moderator se ponosi...

Ali to nije najgore...

Na chatu krstarice je jos gore stanje, tamo postoje nasilnici koji sve to pretvaraju i u real...bukvalno ti nasilje stigne na vrata i to znaju moderatori i nazovi admini nista..

Ne diraju jer im je dobro ovako kako im je , njima samima..

Tako da sigurno ne postoji red flag u sistemu krstarica..

Na srpskomn netu nema red flag....

Svaki pokusaj kulture u svinjcu je ismejan , i onda krece jos gore, prilagodjavanje i popularisanje elitne finoce koja obuhvata bas to sto je neljudsko , neugodno i nepristojno.....

Forum je takav ima 15 godina sigurno ....i vise..
Cega se covek stidi , moderator se ponosi...

Ali to nije najgore...

Na chatu krstarice je jos gore stanje, tamo postoje nasilnici koji sve to pretvaraju i u real...bukvalno ti nasilje stigne na vrata i to znaju moderatori i nazovi admini nista..

Ne diraju jer im je dobro ovako kako im je , njima samima..

Tako da sigurno ne postoji red flag u sistemu krstarica..
Ja ga vidim i doživljavam. I ljuta sam.:ljuta:

I sto ti je ova tema na psihologiji?
To uopste nije za psihologiju...

Mada mozda si ti i u pravu , kucas tamo gde nasilja ima i povezano je sa strukturom....a ne tematski...
Kako nije za psihologiju?
Ne misliš li da bi trebalo proučiti profile onih koji šalju nasilne , uvredljive poruke?
Sugerisati na zdravu komunikaciju!

Poslednja izmena:
Kako nije za psihologiju?
Ne misliš li da bi trebalo proučiti profile nasilnih , uvredljivih poruka?
To je na nivou integracije, sto znaci da skoro niko nece to ni razumeti ni primecivati kao lose, a kad srbin ne primecuje kao lose, on uopste ne primecuje.....

Slicna stvar je ako pipnes da su srbi , da ne govorim bosance , losi roditelji...
Cackas u integrisano iznutra i onda moze samo da te isp... i krene agresija, a bolje je nego na chatu, ja sam bio iznenadjen kad sam cuo da su neki chateri morali da se kriju od neke poznate grupe kabadahija na chatu , bukvalno mini banda...i nista....

shvata se sve licno , dokaz, meni skoro skinuli ban sa psihologije, a od foruma mogu da koristim desetinu , mozda i manje...
Nije to ban za prekrsaj ,nego ban za neprisustvo...

Svaka igrica organizacije u grupe , guildove, lici ako su tamo srbi na Srbiju...
Znaci potpuno otudjenje vlasti , grupa gusi i pljacka sve ostale igrace, nasilno ,i moderacija koja moze biti stranci ili domaci to pusta, jer nasi su platise, ne znam odakle ali dobro placaju za prestiz...

Toliko je upečatljivo da se svaki muški forumaš predstavlja kao neodoljiv šmeker, koji je iznad i muškog i ženskog sagovornika. A da li je baš tako?
Ti tipovi ismijavaju svakoga ko im se nađe na virtualnom putu. Žene su najčešće predmet ismijavanja i ponižavanja, slijede vjernici, politički neistomišljenici, stanovnici drugih država, druge nacionalnosti, oni koji žive sa roditeljima, oni koji nisu uspjeli da se zaposle....

Red flag koriste osobe koje su sklone različitim vidovima manipulacije, kao što je lažno predstavljanje, ubijeđivanje u prijateljstvo, u ljubav i osobu od povjerenja,

Da, znam o cemu govoris i ovde na forumu sam videla bas ekstreman primer.
Ali tesko da bi moderatori mogli da se bave tlme, jer bi to znacilo da bi morali da ulaze u karakter svakog ucesnika, sto bas i nije izvodljivo.

Jos se lazov časkom iz agresivca prebaci na ulogu zrtve, pa izmanipulise i moderaciju. :D I to sam videla. :D

Toliko je upečatljivo da se svaki muški forumaš predstavlja kao neodoljiv šmeker, koji je iznad i muškog i ženskog sagovornika. A da li je baš tako?
Ti tipovi ismijavaju svakoga ko im se nađe na virtualnom putu. Žene su najčešće predmet ismijavanja i ponižavanja, slijede vjernici, politički neistomišljenici, stanovnici drugih država, druge nacionalnosti, oni koji žive sa roditeljima, oni koji nisu uspjeli da se zaposle....
Najlakše je optužiti a onda valjda oni koji nemaju veze sa tim trebaju da se nekako opravda(va)ju.
Suvišno je reći da ni prsti na ruci, nisu isti, tako da.. nigdje veze. Prije bih rekao da je u pitanju neuvažavanje suprotnih mišljen ja, pa onda se neko pokaže u svom pravom svjetlu.

Fora je sto nece da uvedu nesto sto sam predlagao pre mnogo godina, a sto bi procistilo forum: da se uvede block.
Da kada blokiras nekoga, da taj vise ne moze da vidi tebe, tvoje postove, postove koji te citiraju....bukvalno sve u vezi tebe.
Implementacija je trivijalna, svaki student 1. godine IT fakulteta zna da to implemenira.

I ne postoji razlog zasto odbijaju da to urade, jednostavno ne zele, kontam iz ciste zlobe.

Najlakše je optužiti a onda valjda oni koji nemaju veze sa tim trebaju da se nekako opravda(va)ju.
Suvišno je reći da ni prsti na ruci, nisu isti, tako da.. nigdje veze. Prije bih rekao da je u pitanju neuvažavanje suprotnih mišljen ja, pa onda se neko pokaže u svom pravom svjetlu.
Naravno da ne treba da se pravda neko ko ne učestvuje u takvim stvarima. Nema ovdje glupih, već vrlo mudrih i pronicljivih. Tačno se zna ko posjeduje negativne osobine i ko se s nepoštovanjem i nekulturom ističe.
Niko nije prisiljen da misli isto, to je njegovo uvjerenje i stav, ali treba ga pokušati razumjeti ili razuvjeriti na normalan način, a ne uvredama.

Ne izvrgavaj ruglu moju temu. Ne treba niko tjelohranitelja već samo dežurnog moderatora koji će da prati razvoj priče na temi. Nije to nekakav posao koji zahtijeva ne znam ni sama koji rad.
Slažem se sa većinom napisanog, ali nemamo tu mogućnost da angažujemo toliko veliki broj moderatora. Dnevno se otvori veliki broj tema, uz već postojeće aktuelne. Za konstantno praćenje neke teme bi bilo neophodno da neko od nas bude ovde 24/7. Ako uzmeš u obzir da smo ovde svi volonteri, da imamo svojih obaveza u realu, dobićeš odgovor zašto je to nemoguće :(

Slažem se sa većinom napisanog, ali nemamo tu mogućnost da angažujemo toliko veliki broj moderatora. Dnevno se otvori veliki broj tema, uz već postojeće aktuelne. Za konstantn praćenje neke teme bi bilo neophodno da neko od nas bude ovde 24/7. Ako uzmeš u obzir da smo ovde svi volonteri, da imamo svojih obaveza u realu, dobićeš odgovor zašto je to nemoguće :(
Izvini Lagi. Volonteri kažeš? Onda svaka čast za prekovremeni rad! :mrgreen:

Slažem se sa većinom napisanog, ali nemamo tu mogućnost da angažujemo toliko veliki broj moderatora. Dnevno se otvori veliki broj tema, uz već postojeće aktuelne. Za konstantno praćenje neke teme bi bilo neophodno da neko od nas bude ovde 24/7. Ako uzmeš u obzir da smo ovde svi volonteri, da imamo svojih obaveza u realu, dobićeš odgovor zašto je to nemoguće :(
Treba malo “pročešljati” po radovima tih moderatora ovde.
Nije tema, ali neki ne rade svoj posao kako valja. Nadovezujem se na tvoj post, znam da to neko drugi treba da rešava ...

Ne izvrgavaj ruglu moju temu. Ne treba niko tjelohranitelja već samo dežurnog moderatora koji će da prati razvoj priče na temi. Nije to nekakav posao koji zahtijeva ne znam ni sama koji rad.
Mislim da nije jednostavno. Iako se slazem sa tobom da je pojava iritantna.

Sto se mene tice ti mozes da budes moderator koji ce biti zaduzen samo za to da gleda ko manipulise i laze. E sad, kako ces to znati za bas svakog i na prvu loptu? Zeznuto je.

Mislim da nije jednostavno. Iako se slazem sa tobom da je pojava iritantna.

Sto se mene tice ti mozes da budes moderator koji ce biti zaduzen samo za to da gleda ko manipulise i laze. E sad, kako ces to znati za bas svakog i na prvu loptu? Zeznuto je.
Uopšte nije tema laž. Problem je pristojna i društveno prihvatljiva komunikacija koju sve više i više gubimo.
Na forumu imamo “kafiće” gde možemo opuštenije ćaskati sa kim nama odgovara.
Na ostalim temama treba da se drži neki nivo i poštuje sagovornik.

Da, znam o cemu govoris i ovde na forumu sam videla bas ekstreman primer.
Ali tesko da bi moderatori mogli da se bave tlme, jer bi to znacilo da bi morali da ulaze u karakter svakog ucesnika, sto bas i nije izvodljivo.

Jos se lazov časkom iz agresivca prebaci na ulogu zrtve, pa izmanipulise i moderaciju. :D I to sam videla. :D
A oni inace naivni i nisu skloni da manipulisu pa ne znaju nista...

Back