Речни градски превоз

Platin

Buduća legenda
Moderator
Poruka
49.326
Pa nije samo metro, već i rečni saobraćaj :lol:
Речни саобраћај није новотарија... Нисам користио до сада - није ми било згодно за тамо где идем.

Постоји ли било шта осим оних пар "чамац-линија" од Аде до "преко пута" (НБГ) ?

Речни саобраћај није новотарија... Нисам користио до сада - није ми било згодно за тамо где идем.

Постоји ли било шта осим оних пар "чамац-линија" од Аде до "преко пута" (НБГ) ?

Pa ja mislim na ovaj rečni što se najavljuje, ne na te čamce.

Ima od marine u Višnjičkoj do Bele Stene.

Stigla ponuda: Javni prevoz u Beogradu se spušta na reke​

Grad Beograd će u zakonskom roku objaviti da li je pristigla ponuda ispravna
174415_sa2-0278_f.webp

Na otvaranje ponuda za javnu nabavku "Prevoz putnika u javnom rečnom prevozu u Beogradu", koja se sprovodi po modelu javno-privatnog partnerstva, javila se jedna kompanija, izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

- Javna nabavka raspisana je 30. decembra prošle godine. Podneta je jedna ponuda kompanije PD "Beoreka" d.o.o. Beograd - rekao je Vesić.

On je precizirao da će stručna komisija nakon otvaranja ponuda, u zakonski predviđenom roku, pregledati pristiglu dokumentaciju, nakon čega će biti doneta konačna ocena ponude.

Grad Beograd će u zakonskom roku objaviti da li je pristigla ponuda ispravna i da li će nakon sprovedenog postupka javne nabavke biti izabran privatni partner Grada Beograda za prevoz putnika u javnom rečnom prevozu u Beogradu.

https://24sedam.rs/beograd/vesti/11...yHe7cHEqzu-4utu-_Wk6-wsBZfvOnHyalk4mYoUfmE-OQ

smileys-sommer-4.gif

Sta je to Beoreka. Nikad cuo. Nemaju ni sajt.

Realno to je neisplativo za prave brodare. Brodski motori trose mnogo goriva.

Drugo treba uloziti u brodove koji bi bili samo za taj posao i nista drugo. Ako ostanu bez tog posla ode mast u propast.

Tako da je to verovatno neka njihova firma.

Poslednja izmena:
Sta je to Beoreka. Nikad cuo. Nemaju ni sajt.

Realno to je neisplativo za prave brodare. Brodski motori trose mnogo goriva.

Drugo treba uloziti u brodove koji bi bili samo za taj posao i nista drugo. Ako ostanu bez tog posla ode mast u propast.

Tako da je to verovatno neka njihova firma.

Oni su već postavili stajališta, ovo je kod mene na Huji,
a videla sam i na Savi da ih ima...

2.jpg

Koji su to oni.

I kakvo je ovo stajaliste za tri coveka.

To treba da se postavi pontoncina neka od tanka napravljena, 90 metara, pa natkrivena, pa da ima i neki kiosk na njemu dok ljudi cekaju.

A ne ovo. Sta je ovo. Za decu.

Ne znam koji "oni" - saznaćemo jednog dana :lol:
Nije baš za 3, ali ne može to da bude ne znam koliko veliko, neće ploviti krstarice na liniji Zemun - Dorćol - Karaburma :D

Videla sam na tvojim slikama, ima jedan na Dorćolu i jedan kod Promenade.

Руте се знају, пристаништа су одређена – када би Београд могао да добије речни градски превоз

https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/4720721/rute-recni-prevo-beograd.html

Путнике би, по овом пројекту, Савом и Дунавом превозило 11 бродова. Полазили би на 20 минута и могли би да превозе седамдесетак људи. У првој фази, црвена линија један ишла би од Блока 70 преко Ада Циганлије, поред Тржног центра Галерија и испод Бранковог моста, а линија два од Земунског кеја до СПЦ "Милан Гале Мушкатировић".

Тако кажу - а шта ће да буде... видећемо. Можемо само да сачекамо.

Једино сам сигуран да нећемо мењати назив ове теме ;)

Руте се знају, пристаништа су одређена – када би Београд могао да добије речни градски превоз

https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/4720721/rute-recni-prevo-beograd.html

Путнике би, по овом пројекту, Савом и Дунавом превозило 11 бродова. Полазили би на 20 минута и могли би да превозе седамдесетак људи. У првој фази, црвена линија један ишла би од Блока 70 преко Ада Циганлије, поред Тржног центра Галерија и испод Бранковог моста, а линија два од Земунског кеја до СПЦ "Милан Гале Мушкатировић".

Menjaćeš je Platine :lol:

Znaci nista ne ide do Kiki na Karaburmu.

kako bre ništa a stajalište je tamo da ga ja fotkam? :rotf:

Znači u gradu od par miliona ljudi, 770 ljudi u svakom trenutku može da se vozi brodom.

Maestralan plan :D

Da ne pričam o tome što su ljudi privatizovali javni prevoz još za vreme prošlih, to mislim da nema ni u Somaliji. :D

I opet ništa za nas od 45. bloka.

Menjaćeš je Platine :lol:
:think:
Да видим па да кажем...

Капацитет је смешан, стога мислим да је безвезе тек тако набрајати. Исто бисмо могли, јер ето постоји, да ставимо и онај... Оно мало чудо, ваљда беше иде на струју, онај... Врабац беше?

:think:
Да видим па да кажем...

Капацитет је смешан, стога мислим да је безвезе тек тако набрајати. Исто бисмо могли, јер ето постоји, да ставимо и онај... Оно мало чудо, ваљда беше иде на струју, онај... Врабац беше?

Ma znam ja da je to malo nerealno za bilo kakav doprinos saobraćaju. Zašto bih ja recimo pešačila 2km do Dunava da se eventualno prevezem do Zemuna, kad imam ispred nosa 16 sa kojom sam tamo za pola sata max.

Ovo može biti interesantno leti za zezanje i za turiste.

Znas sta je problem kod tog turistickog razgledanja grada brodom.

Kada je na kartu i to se oglasi.

Recimo Kovin. Istorijski brod star 2 veka razgledanje grada, sve to lepo.
Prva dva vikenda sve je puno, nema mesta, dolaze ljudi iz Leskovca, iz cele Srbije da se voze.
Onda treci vikend nema nikog.
I to je neisplativo na duze staze.
Jedino da se iznajmi ceo brod za privatnu voznju. Za druzbu, rodjendan, proslavu itd.

Mozda su ovako nasli neki nacin da mi gradjani to placamo, a turisti da se voze.
Pa ako ima putnika ima, ako nema nema. Pare padaju sa neba, tj. iz budzeta.

Prva dva vikenda sve je puno, nema mesta, dolaze ljudi iz Leskovca, iz cele Srbije da se voze.
Jedino da se iznajmi ceo brod za privatnu voznju. Za druzbu, rodjendan, proslavu itd.

Mozda su ovako nasli neki nacin da mi gradjani to placamo, a turisti da se voze.

Koliko sam ja slušala šta se pričalo, nije ovo planirano za turiste već baš za nas i važila bi bus plus, tj. beogradska karta.

Наравно, потпуно се слажем да постоји основана сумња да је неко договорио Провизију... Наравно из буџета, како другачије...
Па пошто је већи посао у питању, велика је и Провизија.

:roll:

Koliko sam ja slušala šta se pričalo, nije ovo planirano za turiste već baš za nas i važila bi bus plus, tj. beogradska karta.
Провизија.

Back