Реци ми...

ХВАЛА СИБИРСКИ, ПРЕДИВНО СИ ЈЕ УРАДИО

LGD93bW.jpg

Реци ми Србине од чега си саздан,
од каквог материјала си прављен;
чија те је то рука дотакла
кад` можеш да прођеш све кругове пакла
и да се оданде вратиш срећан...

Реци ми када си видео лице Бога,
у којој невољи сте се срели;
и како сте оданде изашли заједно
уморни, гладни, болесни и цели...

Реци ми како ти полази за руком
да после свега тераш шегу,
да се смејеш, певаш, да се веселиш
кад` си до јуче био у збегу...

Како си успео да заборавиш,
да опростиш
сва зверства, пљачке и убиства,
да плач и јаук смехом замениш
и да ти душа остане детиње чиста...

Луна

E to se pitam i ja al juče videh na Tv onaj Vudi Alen,(sedamdeset mu je i neka) priča kako je ostao isti kao kad je imao četrnaest leta,e pa kad može on ,mogu i ja ;):D...živ klan nedoklan ,ali se ne dam:lol:

....ma slušal ZXY , sumnjiv je taj ješa...bije ga strašno dobar glas u vezi američkog roditeljstva...po ugletu na onog Ajnštana , imao ljubavne avanture sa majkom i njenom ćerkom ...možda je sotonista - ko zna ....prodao sotoni dušu pa navek ko pubertetlija....ili mu nešto jede deo mozga u kome su smeštene ćelije koje se brinu o našoj ljudskosti ...tek o njemu možeš i ovo da pročitaš - ali on i amerika pet para ne daju ,,,, tamo ti te stvari ko dobro jutro .....

Вуди Ален опет на стубу срама
"Оптужбе да је Вуди Ален сексуално злостављао Дилан Фароу опет испуњавају странице светске штампе јер је усвојена ћерка Мије Фароу у отвореном писму „Њујорк тајмсу“ проговорила о детаљима догађаја из 1992. године...................Вуди је у браку са Сун Ји Превин, коју је такође усвојила Миа Фароу."
http://www.rts.rs/page/magazine/ci/...их/1510739/Вуди+Ален+опет+на+стубу+срама.html

images

....samo mu fale rokčići , pa je savršen !

zxy;bt262737:
E to se pitam i ja al juče videh na Tv onaj Vudi Alen,(sedamdeset mu je i neka) priča kako je ostao isti kao kad je imao četrnaest leta,e pa kad može on ,mogu i ja ;):D...živ klan nedoklan ,ali se ne dam:lol:

:zcepanje::zcepanje:Какве ти везе имаш са њим, а тек какве он има са Србима:zcepanje:

zxy;bt262745:
Ha Lončar ,tebi su sumnjivi svi menščini,mora da sam ti sumnjiv i ja ,a vidim i Luni,ne sme čovek više ni da se šali :confused:;)

Ама бре нисте сумљиви, само не капирам какве везе има Вуди Ален, који је по мени лудак невиђени,са Србима...то вас ја питам...и тебе и Лончара:dontunderstand:

"Oko za oko zub za zub" je zakon Starog zaveta
kome se to svidja nek ga čita i...uživa
Sasvim je suprotna poruka Novog zaveta
malo nas je razume u njenoj dubini
većina je prima srcem,ali za to treba imati srce plemenito
a to nema baš svako.Od kad je sveta i veka bilo je tako
E sad pitaj me kakve ovo veze sa nama ima
pa ću ti reći da ni mene ni poruku nisi razumela ;):D

Poslednja izmena:
...e pa sad se ješa fata za novozavetni oprost i detinju istraživačku nevinost...mislim sa tom izjavom kako se oseća....no ja lično mnim , da u onoj njegovoj koži boravi zlo , koje se raspojasalo u gomorskoj imperiji holivudskog jučerašmjeg pa i današnjeg sveta.....
---a kakve on veze ima sa ZXY , to on o tome piše...a meni je najsumnjiviji u stvari onaj pokojnik , no on je pod zaštitom načelstva...a pokojnika treba hapsiti , kad vam kažem !

...svi zločinci svu budućnost, svoju i svojih žrtava , grade na ZABORAVU I NJENOJ POKVARENOSTI , što je isto i sa takozvanim milosrdnim oprostom ; jer nema zaborava bez takvog oprosta .....naročito su milosrdni i zaboravni oni kojih se zločin ne dotiče . a od njega imaju ćar makar i u tome da su oni izuzeti ovog puta....a biti izuzet iz sadašnjeg zločina , za ništavne jadne duše , može biti veliki ćar ...zato i mogu da se vesele , raduju i pevaju...đavolja rabota !

zxy;bt262760:
"Oko za oko zub za zub" je zakon Starog zaveta
kome se to svidja nek ga čita i...uživa
Sasvim je suprotna poruka Novog zaveta
malo nas je razume u njenoj dubini
većina je prima srcem,ali za to treba imati srce plemenito
a to nema baš svako.Od kad je sveta i veka bilo je tako
E sad pitaj me kakve ovo veze sa nama ima
pa ću ti reći da ni mene ni poruku nisi razumela ;):D

Читала сам и Стари и Нови завет...
По Новом завету ја немам срце уопште...
Није да не могу да опростим, али...ко мене каменом ја њега са три камена...
заеби оно да будем добра према онима који су према мени ( нама ) лоши...
Не питам те какве ово везе има са нама :D
Мало сам конфузна, уби ме ова врућина...

123loncar;bt262780:
...e pa sad se ješa fata za novozavetni oprost i detinju istraživačku nevinost...mislim sa tom izjavom kako se oseća....no ja lično mnim , da u onoj njegovoj koži boravi zlo , koje se raspojasalo u gomorskoj imperiji holivudskog jučerašmjeg pa i današnjeg sveta.....
---a kakve on veze ima sa ZXY , to on o tome piše...a meni je najsumnjiviji u stvari onaj pokojnik , no on je pod zaštitom načelstva...a pokojnika treba hapsiti , kad vam kažem !

...svi zločinci svu budućnost, svoju i svojih žrtava , grade na ZABORAVU I NJENOJ POKVARENOSTI , što je isto i sa takozvanim milosrdnim oprostom ; jer nema zaborava bez takvog oprosta .....naročito su milosrdni i zaboravni oni kojih se zločin ne dotiče . a od njega imaju ćar makar i u tome da su oni izuzeti ovog puta....a biti izuzet iz sadašnjeg zločina , za ništavne jadne duše , može biti veliki ćar ...zato i mogu da se vesele , raduju i pevaju...đavolja rabota !

А бре Лончар, ал га ти закукуљи и замумуљи...ништа ја тебе сада не разумем, дал од врућине, или од умора, или сам мало лапнула, стигле ме године;)...
Ајде ти мени лепо српски објасни какве везе има Вуди Ален са нама и мојим стиховима...

И какав бре опрост...ја не опраштам нити заборављам зликовцима...генерално као народ много брзо заборављамо, што значи да опраштамо...зато нам се историја понавља...
И није ђавоља работа..не можеш целог века кукати...

Priznajem ,nije Lončar nego sam ja pomenuo Vudi Alena
pročitav tvoj tekst osetih grižu savesti što sam detinjast i šaljivdžija
pa da se opravdam pred sobom i tobom pozvah se na njega
a i u Novom zavetu piše "dok ne budete kao deca,nećete videti carstva nebeska..."
ali ti ,vidim ,ne mariš baš ni za N Z ni za Vudija,sva pisanija mi ispade džaba :D

...evo ga javio se onaj koji se pozvao na tog ješu...i nije on slučajno izabrao njega - konačno ja mislim da nema slučajnih događaja u prostoru i vremenu...kakve su mu bile namere , kad je u komentar uveo ješu , mogu da nagađam...ja sam samo izneo karakterna svojstva ješina , koja su očigledno je ispisana na njegovom licu i telu....ostajem pri tome , da mu fale rokčići i bio bi slika i prilika holivudskog đavoljčića...a taj prosvetiteljski đavo , holivudski , ubedio je svet da nas kažnjava i kažnjava...i tu može biti veza sa tvojim stihovima....mnim ja....
...ti postavljaš pitanje zaborava kod nas....ja stvar zaborava pomalo vidim drugojačije od onoga čemu me uči ovaj patriotski idealizam srpštine...pa kad je već tu nacrtan ješa , ja pomalo povezah jevrejšzinu sa srpštinom i rekoh šta rekoh o ZABORAVU..... mogu još toga , ali reči ću samo , da je pojam zaborav , čista izmišljotina , glupost , manipulacija zlih i pokvarenih sitnih duša....
...naime , sto milioniti delić atoma pamti nastanak kosmosa...ova tvrdnja je pre neki dan naučno dokazana.....ako pamti materija , onda pamti i energija - jer to ista stvar....pa ko svaka čestica u nama pamti nastanak kosmosa , ona pamti sve stvaranje do ovog trenutka...zahvaljujući tom pamćenju utvrđujemo koliko je šta staro i šta je bilo na svom početku.....i kad svaka čestica u meni pamti sve to i mnogo toga više , ja da ne pamtim zlo , dobro , ljubav , patnju , ružnoću , lepotu ----- ma ne lažimo se ....naročito krv prolivenu , zuze isceđene....samo pokvaren čovek uzda se u svoj i tuđ zaborav.....

...to samo može u pesmi ovako , lepo da zvuči :

...ali posle uživanja u poeziji , treba pamćenje probuditi - jer ko se čuva i bog ga čuva !

zxy;bt262808:
Priznajem ,nije Lončar nego sam ja pomenuo Vudi Alena
pročitav tvoj tekst osetih grižu savesti što sam detinjast i šaljivdžija
pa da se opravdam pred sobom i tobom pozvah se na njega
a i u Novom zavetu piše "dok ne budete kao deca,nećete videti carstva nebeska..."
ali ti ,vidim ,ne mariš baš ni za N Z ni za Vudija,sva pisanija mi ispade džaba :D

Ма није битно ко га је поменуо...Вуди је кретен, бар што се мене тиче...неко ће можда рећи да је геније, ја кажем да је кретен кога не могу да смислим из више разлога, да не пишем сада о томе, било би предугачко...а и мрзи ме, да будем потпуно искрена...

Нема због чега да те гризе савест...ако је ико детињаст онда сам то ја, чиме се не поносим и не приличи мојим годинама, ал ебига...шта ћу кад јесам велико дете...и волим да се шалим али умем и да се наљутим:mrgreen:
Какав бре Нови завет и царство небеско...баш ме брига шта ће бити после, хоћу сада да живом ко човек, ал` не може:roll:

Како џаба пишеш...кад сам ти дала 100 еврића;):zcepanje:

" баш ме брига шта ће бити после, хоћу сада да живом ко човек "

... e stakvima je raskrstila današnja diktatura gluposti , pokvarenosti , zlobe i tiranije .... e neće da može više tako...... gazila vas je ova diktatura , ali nije vas sve zgazila ....ama ima da vas nema , za to , sad i odmah ....imaju se za vas spremne reforme , koje su demokratskom izbornom većinom odobrene..... ima bre izdajnici nebeske srbije, da budete zbrisani - sad i odmah , u toku reformi ...samo još ovaj paket da provuče kroz skupštinu !... i gotovo svama
:amen::pop:

Poslednja izmena:
123loncar;bt262822:
...evo ga javio se onaj koji se pozvao na tog ješu...i nije on slučajno izabrao njega - konačno ja mislim da nema slučajnih događaja u prostoru i vremenu...kakve su mu bile namere , kad je u komentar uveo ješu , mogu da nagađam...ja sam samo izneo karakterna svojstva ješina , koja su očigledno je ispisana na njegovom licu i telu....ostajem pri tome , da mu fale rokčići i bio bi slika i prilika holivudskog đavoljčića...a taj prosvetiteljski đavo , holivudski , ubedio je svet da nas kažnjava i kažnjava...i tu može biti veza sa tvojim stihovima....mnim ja....
...ti postavljaš pitanje zaborava kod nas....ja stvar zaborava pomalo vidim drugojačije od onoga čemu me uči ovaj patriotski idealizam srpštine...pa kad je već tu nacrtan ješa , ja pomalo povezah jevrejšzinu sa srpštinom i rekoh šta rekoh o ZABORAVU..... mogu još toga , ali reči ću samo , da je pojam zaborav , čista izmišljotina , glupost , manipulacija zlih i pokvarenih sitnih duša....
...naime , sto milioniti delić atoma pamti nastanak kosmosa...ova tvrdnja je pre neki dan naučno dokazana.....ako pamti materija , onda pamti i energija - jer to ista stvar....pa ko svaka čestica u nama pamti nastanak kosmosa , ona pamti sve stvaranje do ovog trenutka...zahvaljujući tom pamćenju utvrđujemo koliko je šta staro i šta je bilo na svom početku.....i kad svaka čestica u meni pamti sve to i mnogo toga više , ja da ne pamtim zlo , dobro , ljubav , patnju , ružnoću , lepotu ----- ma ne lažimo se ....naročito krv prolivenu , zuze isceđene....samo pokvaren čovek uzda se u svoj i tuđ zaborav.....

...to samo može u pesmi ovako , lepo da zvuči :

...ali posle uživanja u poeziji , treba pamćenje probuditi - jer ko se čuva i bog ga čuva !

Добро Лончар, разумела сам...не памте сви као ти...и нико мени није крив што се враћам у прошлост, док сви мисле на будућност...и што већину боли уво за све а ја исправљам мртвом магарцу м...:mrgreen:

123loncar;bt262833:
" баш ме брига шта ће бити после, хоћу сада да живом ко човек "

... e stakvima je raskrstila diktatura gluposti , pokvarenosti , zlobe i tiranije .... e neće da može ...... gazila vas je , ali nije vas sve zgazila ....ama ima da vas nema , za to sad i odmah ....ima spremne reforme za vas , koje su demokratskom izbornom većinom odobrene..... ima bre izdajnici nebeske srbije da budete zbrisani - sad i odmah , u toku rehormi ...samo još ovaj paket da provučemo kroz skupštinu !

:zcepanje::zcepanje::zcepanje: Добро Лончар, што се нервираш:eek:

Које бре Небеске Србије...па јел ти видиш шта се догађа...ускоро неће бити ни ове Србије на земљи, а не неке Небеске..:rtfm:

....Ama odkud znam ja koja nebeska !?....prvi put , onako bez baljezganje rulje, sretoh se sa njom u tekstovima Vl. Velimirovića....kažu da je o njoj predavao genarecijama na teološkom u glavnom nam gradu...tako se ona " Nebesna Srbija" raširila kroz sveštenstvo , a sa njega na puk...i to ti je gotova stvar...što zafrkancija , što doktrina , što veronauka - ali živi...evo i ova vlast se sto puta zaklinjala u nju i evo sad je spašavaju od nas neradnika , lenština , gotovana , koji smos eodali lagodnom životu i rasipništvu , pa čak nećemo ni da punimo "Nebesnu Srbiju "...tako je govorio i njen idejni tvorac...tako govori i njen idejni spasitelj...to kaže i set reformskih zakona...pa ti sad živi sa mizernom platom ili još mizernijom penzijom...jok more , pocrkaćemo u patriotskom činu i napunićemo tu nebesku za tli čas.....
---a ti ako ne vidiš , da se iz patriotskih razloga na jedan fini način , stanovništvo ubrzanim tempom seli iz zemaljske u nebesnu srbiju , šta ja tu mogu.... kako kaže naš reformator : Probudi se !

...odavno sam dobio ovaj članak i nesmem da ga otvorim :

У Турској данас живи 9 милиона Срба
http://srpskaistorija.wordpress.com/2014/06/16/у-турској-данас-живи-9-милиона-срба-који/

...sve zamišljam kad i poslednji od nas ovdašnjih izčili , preseli se u našu milu nebesku - što ove reforme ubrzano čine , možda će naša mesta ovi da zauzmu...možda ih turci više neće - rešili da obnove imperiju...možda su to oni budni srbi na koje računa vlast....svašta mi se mota po glavi... a i ovaj vodoskokni belili grad sa muhamedancima - mnogo mi je sumnjiv u vezi ovih turskih srba...čuj : tuski srbi !

Back