Reči koje ubijaju

Nikada se ne bi smelo reći, ono što će nekoga da razboli. Da mu Dušu otruje, dostojanstvo popljuje, osećaje obezvredi i Um uvredi. Nikada ne sme da siđe sa usana...one reči koje te "jedu" i "raspadaju" na milimetre. Studiozno. Polako i sadistički. Smišljeno. Jer reči, reči, reči...reči su nešto posebno. Mogu da te unište. Da te nema. Zato što jezik kost nema, ali kost lomi.

Nikada se ne bi smelo reći, ono što će nekoga da razboli. Da mu Dušu otruje, dostojanstvo popljuje, osećaje obezvredi i Um uvredi. Nikada ne sme da siđu sa usana reči koje te "jedu" i "raspadaju" na milimetre. Studiozno. Polako i sadistički. Smišljeno. Jer reči, reči, reči...reči su nešto posebno. Mogu da te unište. Da te nema. Zato što jezik kost nema, ali kost lomi.

A šta sa onima koji su spontani trovači Jeco?

A šta sa onim koji su spontani trovači Jeco?

Ja sam imala tu "čast" da ne poznajem, ne prepoznam tu spontanost na svojoj koži, u tom smislu, od drugih. Već preciznost i analitičnost do krajnjih granica, vešto planiračko. To spontano bi se svakako lakše podnelo. Ovo drugo i jeste u tolikoj meri maestralno, jer je neočekivano. Ovo prvo, dođe i prođe. Ovo naleti, kao udar vetra i zapamtiš za čitav život. Dok se osvestiš, sa zakasnelom reakcijom...već si neko pregažen. Spontanost u toj meri, ne poznajem, mene su "ubijali" u pojam pojma, svaki dan po malkice. :mrgreen: Kad bolje pogledaš, čak i sa tog boesničkog aspekta, to je ono pravo u pravoj meri...malo po malo...ne da te oma saRani. Ništa gore od polagackog uništenja. Dušu dalo. :mrgreen:

Ja sam imala tu "čast" da ne poznajem spontanost, u tom smislu. Već preciznost i analitičnost do krajnjih granica, vešto planiračko. To spontano bi se svakako lakše podnelo. Ovo drugo i jeste u tolikoj meri maestralno, jer je neočekivano. Ovo prvo, dođe i prođe. Ovo naleti, kao udar vetra i zapamtiš za čitav život. Dok se osvestiš, sa zakasnelom reakcijom...već si neko pregažen. Spontanost u toj meri, ne poznajem, mene su "ubijali" u pojam pojma, svaki dan po malkice. :mrgreen: Kad bolje pogledaš, čak i sa tog boesničkog aspekta, to je ono pravo u pravoj meri...malo po malo...ne da te oma saRani. Ništa gore od polagackog uništenja. Dušu dalo. :mrgreen:

Ja dugo godina nisam imao posla sa takvim ljudima, na sreću.
A ko je veći trovač, muškarci ili žene?

Ja dugo godina nisam imao posla sa takvim ljudima, na sreću.
A ko je veći trovač, muškarci ili žene?

Nema veze sa polom. U Životu sam srela jednom oba pola, takve ljude. I to je silan nauk bio. Dobro da su me sada, kao izrazito mladu osobu, strefili takvi ljudi. Na vreme sam se opametila. Sada sam izrazito oprezna, takvih ljudi se čuvam i beeeeeeeeegam kao Đavo od krsta. Ne zato što ne bih umela da se na dostojanstven način odbranim, nego što kada sa ljudima poganog Uma i Duše uđeš u bilo kakav vid rasprave i duela...znate kako kažu, svakako se na neki način ubrljaš. A, ja moju belinu dlana čuvam. Mislim da se takvim /om naprosto rađaš. Sa tom poganštinom od jezika. Ništa gore od toga. Crna Duša, u korelaviji sa poganim jezikom..ko je takve ljude imao "sreće" da zna...da upozna...ni Pakao mu teško neće pasti.

Nema veze sa polom. U Životu sam srela jednom oba pola, takve ljude. I to je silan nauk bio. Dobro da su me sada, kao izrazito mladu osobu, strefili takvi ljudi. Na vreme sam se opametila. Sada sam izrazito oprezna, takvih ljudi se čuvam i beeeeeeeeegam kao Đavo od krsta. Ne zato što ne bih umela da se na dostojanstven način odbranim, nego što kada sa ljudima poganog Uma i Duše uđeš u bilo kakav vid rasprave i duela...znate kako kažu, svakako se na neki način ubrljaš. A, ja moju belinu dlana čuvam. Mislim da se takvim /om naprosto rađaš. Sa tom poganštinom od jezika. Ništa gore od toga. Crna Duša, u korelaviji sa poganim jezikom..ko je takve ljude imao "sreće" da zna...da upozna...ni Pakao mu teško neće pasti.

Mislim da su muškarci veći trovači, bolje im idu reči i obmane.

Šta je to što se ne bi nikad smelo reći ?

Aaaaaah Malkovic, moja ljubav:)

...elem, nemam pogan jezik, takva sam se rodila te samim tim slabo funkcionisem sa ljudima koji brzo izbrbljaju u svadji svasta ali bi brzo i da izbrisu:lol:. Ne biva to tako lako, kad nesto kazes ja to nesto pamtim k'o slon i zato se niko ne svadja sa mnom:(. Retko sta mi je vazno u zivotu koliko su mi reci vazne, zbog njih mogu da obozavam, simpatisem, prezirem, udaljim, prevazidjem...nekim ljudima inicijalna kapisla uvek budu dela a meni reci. Bolje mi pljusni samar, manje boli od uvrede.

Samo misliš, da nema i takvih žena. O, jošte kako...I to takav specifikus specifikusa od žene, da šije sve muškarce po svojoj poganštini od jezika. Da nije umobolno, sigurno bi dobila orden . Na to jednostavno, moraš, ali moraš...da odaš "priznanje".

Ne Jeco, muškarac je sposoban da bolje miksuje laži i istine.Recimo ja bih tebi rekao, nisi dorasla pravim ženama, jer si glupa i infantilna pa te redovno pobeđuju bolje od tebe, nisko se nalaziš u ženskoj hijerarhiji, ti si sasvim obična, čak banalna ženska
Pokušaj da uzvratiš na ovo.:lol:

Poslednja izmena:
Aaaaaah Malkovic, moja ljubav:)

...elem, nemam pogan jezik, takva sam se rodila te samim tim slabo funkcionisem sa ljudima koji brzo izbrbljaju u svadji svasta ali bi brzo i da izbrisu:lol:. Ne biva to tako lako, kad nesto kazes ja to nesto pamtim k'o slon i zato se niko ne svadja sa mnom:(. Retko sta mi je vazno u zivotu koliko su mi reci vazne, zbog njih mogu da obozavam, simpatisem, prezirem, udaljim, prevazidjem...nekim ljudima inicijalna kapisla uvek budu dela a meni reci. Bolje mi pljusni samar, manje boli od uvrede.

Džon Malkovič?

Ako misliš na njega u filmu Opasne veze, remek delo primera trovanja.

Back