Речи и изрази који иритирају

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Како време одмиче, поред наших огавних политичара, поједине речи и изрази којима нас медији, власт и опозиција свакодневно засипају већ годинама су ми постале одвратне и иритантне, излизане и бесмислене од превелике употребе....речи и појмови попут "реформа", "одрживи развој", "европске интеграције" су свакодневним понављањем без икаквих акција које би те речи испратиле, код мене почеле да стварају контраефекат или другим речима добијем дијареју када их чујем!!!!
Све се свело на бесмислено трућање без икаквих резултата....

Које речи и изрази које користе медији и политичари вас највише иритрирају?
(простор за анкету је премали па сам убацио само речи и изразе који су ми први пали на памет)

Gade mi se sve fraze koje si naveo, pogotovu sto ih koriste priuceni maloumnici, lopovi, kriminalci i stoka bez dana radnog staza.
Jednako me iritira skrnavljenje jezika i upotreba stranih reci od strane novinara iako postoji adekvatna rec u srpskom jeziku.
Onda se neko cudi izjavi da Srbija ima preko milion nepismenih.

Све те фразе би можда и имале неког смисла да се примењују и у пракси...овако све се своди на папагајско понављање..

А за употребу страних речи се 100% слажем

Како време одмиче, поред наших огавних политичара, поједине речи и изрази којима нас медији, власт и опозиција свакодневно засипају већ годинама су ми постале одвратне и иритантне, излизане и бесмислене од превелике употребе....речи и појмови попут "реформа", "одрживи развој", "европске интеграције" су свакодневним понављањем без икаквих акција које би те речи испратиле, код мене почеле да стварају контраефекат или другим речима добијем дијареју када их чујем!!!!
Све се свело на бесмислено трућање без икаквих резултата....

Које речи и изрази које користе медији и политичари вас највише иритрирају?
(простор за анкету је премали па сам убацио само речи и изразе који су ми први пали на памет)

Globalna zavera protiv srbijanskog naroda.

Nervira me sve to ali najvise rec "snazna podrska"!!! To mi deluje krajnje pateticno i ljigavo. Takodje me nervira sto su se u srpski jezik ukorenile i odomacile engleske reci tipa " OK......KUL.....BLAM.....BEKSTEJDZ......STAJLING.......MORON......." iha ih jos ali ne mogu sad da razmisljam. Glupo mi je i kad mi neko kaze "Cao" ili kad vidim naziv firme na engleskom ili italijanskom ili spanskom. Glupo mi je sto je cirilica istisnuta i ako je sluzbeno pismo.

Nervira me sve to ali najvise rec "snazna podrska"!!! To mi deluje krajnje pateticno i ljigavo. Takodje me nervira sto su se u srpski jezik ukorenile i odomacile engleske reci tipa " OK......KUL.....BLAM.....BEKSTEJDZ......STAJLING.......MORON......." iha ih jos ali ne mogu sad da razmisljam. Glupo mi je i kad mi neko kaze "Cao" ili kad vidim naziv firme na engleskom ili italijanskom ili spanskom. Glupo mi je sto je cirilica istisnuta i ako je sluzbeno pismo.

Реч "морон"
је по мишљењу једног модератора релативно прихватљива на форуму и употреба те речи се не кажњава али се пост у коме је та реч употребљена евентуално брише.
није ми баш јасно да ли је то у складу са правилником (сумњам) али као потврду својих речи имам сачувану конверзацију са извесним модом која то потврђује...ако треба, могу и да постујем.

Poslednja izmena:
проевропске снаге...нимало иритантна али мени један од најтрагикомичнијих израза...хахаха проевропске снаге...гелендери, баба јаге, рањени зорои, нејебици, кроасане...има их још...дуго нисам био овде па тренутно не могу да их се сетима:hahaha:

Врачарац, изврсна мултидисциплинарна тема којој је свакако место на политици :pivce:

Back