Rece mi danas jedna zena...

inace Slovenka, udata za Srbina, ima i unuke- sledece:

Za dete koje lepo spava, Hrvati i Slovenci ce reci: K' o andjeo.

Muslimani: K'o janje...

Srbi: Spava k'o zaklan(o)...

I dodade: Razmisli malo o ovome...

Sve vreme razmisljam, nikako da se usudim da napisem bar jednu od moguce dve solucije koje imam, stavise i nekoliko, mozda mi neko od vas pomogne....

Prilozi

• 1146599_10200358002648755_945241914_n.jpg
    1146599_10200358002648755_945241914_n.jpg
    30,2 KB · Pregleda: 5
Deca spavaju,najlepse na svetu,
siroko,siroko,k'o leptiri u letu.
Spavaju,spavaju,te zvezdice male,
sto u tamu sobe k'o sreca su pale.

Cas mirno,mirno kao smotuljci,
cas prepuna nemira kao vrtuljci,
Deca spavaju lepa k'o iz bajke ,
ako ne verujete vi pitajte majke.

......tesko pitanje BILJO....
zasto razmisljas o tome ?!

Predivno REVELIN:)
Neznost prepuna ljubavi, ljubav prepuna neznosti...

Hvala Ti za ovu pesmu...

Mene je nekako strasno pogodilo to sto mi rece ta DIVNA zena udata za Srbina, znam je veoma kratko, ali mi se cini kao da je znam citavog zivota. U njoj je puno ljubavi za ljude, iako je Slovenka- za Srbe ponajvise (valjda i sto je svila svoj dom ovde, sto je pronasla srecu, i kaze da su Srbi divan narod, ali da su sebi najveci neprijatelji...

I izrece to sto izrece, a ja ne znam u kojoj nameri, ne pitah, bi me sramota, samo znam da je imala dobru nameru koja ne vodi do pakla..

I, tako je pametna, tako je nekako...ne znam, tesko mogu da je opisem, ali je i smesna:0

Kaze mi: Ne razumem ljude!
Citiracu je: "Na Ivanjdan, kaze mi komsinica kojoj je skoro umro muz, odnela bi venac (ivanjski, znas onaj sto se kaci iznad kucnih vrata) na grob mu, ali mi rekose da NE VALJA!
Dobro, tako rekose, ali, sto ne upita: A ZASTO ne valja?!

Pozdrav, draga moja i hvala Ti sto si svratila malo, nadam se ne poslednji put:)

Rado svartim na tvoj blog.
*Ne valja* kod Srba mnogo sto sta....te ne valja ovo,te ne valja ono...a mislim da je u stvari sve posledica tragova praznoverja.
Ne znam,ali mi se cini da nekako u svojoj veri mnogi vuku jos neke tragove paganskog.
Inace .....tuzno jeste,ali kad razmslim....spava k'o zaklan...mozda je i to jedan od relikata proslosti ovog naroda...nesto sto mozda najduze pamti ,kao stradanje,a doslo mu kao sastavni deo zivota....
ne znam,samo sam se najezila....bas teska tema za razmisljanje.
inace...pesma je jedna uspavanka ,koje se secam jos,ali se ne secam ni kad ni ko je napisao,toliko je davno bilo,jos dok ju je meni mati pevala....ali je lepa svakako

Poslednja izmena:
Upravo tako!
Nama kroz istoriju je cinjena nepravda, mi smo narod koji se ubraja medju oni koji su permanentno stradavali:(

P.S. Pade mi na pamet da sam upravo ja bila ta koja ju je navela da me (sad vidim) OPOMENE!

Pitala me za malu, kazem da se preko dana toliko umori da zaspi rano i spava k'o...kad me je presekla...
Ne dao Bog, ali, toliko se u nas uvrezilo nase stradanje, da cak i tako stravicnu rec upoterbimo tamo gde najmanje treba...

Tema je teska, pa cemo se preci na nesto vedrije, neka ostane na ovome i neka se zavrsi...

Laku i lepu noc Ti zelim, i snove zvezdane:)

Back