Zasto pisem? Da voda ne bi isprala tragove u pesku koje ostavljam gazeci u ovoj mrvici vremena koja nam je dodeljna? Da nekako ubijem vreme do fudbala with my homies from the hood? Ili?
Ma ne znam….ustvari pokusavam da… da pokazem da postoji u meni vise mego sto se na prvi pogled vidi… Ne bilo kome… Njoj… Ili tebi koja ovo citas…
Tako da…
Sanjao sam noci… Tihe, tvoje i moje…
Sanjao sam cutanja… Bez nepotrebnih reci… Rekli smo jedno drugom sve na ovom svetu… Nema potrebe za ponavljanjima…
Noci i cutanja…
Ne usamljene plaze, ne more, bez odraza meseca u vodi, bez zvuka talasa, bez belog peska…
Samo noci i cutanja…
Beskrajno zvezdano nebo i ti i ja…
I probudio se sa osmehom na licu, miran, toliko daleko od svega.
A ipak… nisi se probudila kraj mene, nikad nije te bilo tu i nikad te nece ni biti…
Jednom si mi rekla da ne verujes u bajke, da nisi mala…
I tu je valjda bio kraj neceg sto nije ni pocelo , niti je postojalo ikada…
Mozda ponekad tek iz cistog hira pozelim da bar za trenutak svratim u onaj parallel universe u kome smo rekli jedno drugom sve ono sto smo ovde u ovom precutali.
Ali… nismo vise mali i ne verujemo u bajke.
I ne ostaje nista…
Samo lutanje…
Ma ne znam….ustvari pokusavam da… da pokazem da postoji u meni vise mego sto se na prvi pogled vidi… Ne bilo kome… Njoj… Ili tebi koja ovo citas…
Tako da…
Sanjao sam noci… Tihe, tvoje i moje…
Sanjao sam cutanja… Bez nepotrebnih reci… Rekli smo jedno drugom sve na ovom svetu… Nema potrebe za ponavljanjima…
Noci i cutanja…
Ne usamljene plaze, ne more, bez odraza meseca u vodi, bez zvuka talasa, bez belog peska…
Samo noci i cutanja…
Beskrajno zvezdano nebo i ti i ja…
I probudio se sa osmehom na licu, miran, toliko daleko od svega.
A ipak… nisi se probudila kraj mene, nikad nije te bilo tu i nikad te nece ni biti…
Jednom si mi rekla da ne verujes u bajke, da nisi mala…
I tu je valjda bio kraj neceg sto nije ni pocelo , niti je postojalo ikada…
Mozda ponekad tek iz cistog hira pozelim da bar za trenutak svratim u onaj parallel universe u kome smo rekli jedno drugom sve ono sto smo ovde u ovom precutali.
Ali… nismo vise mali i ne verujemo u bajke.
I ne ostaje nista…
Samo lutanje…