REALNO MACEVANJE vs SPORTSKO MACEVANJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Spektor Gedza

Početnik
Poruka
29
Evo teme gde svi mogu slobodno da se izdrkavaju, pardon prave pametni i zaobidju temu "DA LI JE MOGUCE DA NEMA OVDE MACEVAOCA?"
Ako nekog zanima sportsko macevanje odgovore moze da dobije na gore navedenoj temi.
Ako zele da skapiraju razliku izmedju sportskog i realnog macevanju mogu ovde da se raspitaju.
Ako zelite da znate vise o realnom macevanju obratite se mentolima sa nick-ovima Afondo, Afalsar, Ultimaforsan,... Zasada mozete da ih kontaktirate preko privatnih poruka. Nacicete ih na temama "KENDO", "Pomoc?Realni aikido, tradicionalni japanski??", "DA LI JE MOGUCE DA NEMA OVDE MACEVAOCA?".

Doticnima tj. gore navedenima zelim samo da kazem da su bleda kopija Aleksandra Stankovica koja moze samo da mu se sagne i titra jajca.
JER ACA JE CAR DANASNJEG SRPSKOG MACEVANJA, sto vi nikada necete biti.

P.S. Svim moderatorima: Budete li obrisali ili zakljucali ovu temu, VRATICU SE :twisted: :twisted: :twisted:

Doticnima tj. gore navedenima zelim samo da kazem da su bleda kopija Aleksandra Stankovica koja moze samo da mu se sagne i titra jajca.
JER ACA JE CAR DANASNJEG SRPSKOG MACEVANJA, sto vi nikada necete biti.

ma aj i ti im sad ulazis u bulju... koji je bre aca car? Mislim jeste se setio kako od ovih paljevina uzme pare, ko pravi biznismen, zapazio je da nikog nema na tom trzistu ludaka, al realno brate i on se lozi na te gluposti kao sto je borba skotskim dvorucnim macem, kopljem zulu ratnika itd....

Citat:
Original postavio Epee
Afalsaru, poslednji put:

A ako budes imao hrabrosti da sve sto si napisao ponovis uzivo, bicu na Tasu od 17. novembra.

Necu se ponavljati, za to nije potrebna hrabrost, dovoljno je biti dosadan.

Od svih banalnih uvreda, moram priznati da ste mi prvi put namamili osmeh na lice ....

No, kako obe strane u dogovorima ovog profila moraju biti zadovoljene, evo i mojih uslova...

Bez publike, bez maske i bez zastitne odece, van spotrske sale, dakle napolju, uz obavezne sekundante. Novembar.

Od sada pisite na licnu postu. Predlozite oruzje. I porodicno stablo...he he, sve do zalim, askurdjela.

Naklon,
Afalsar

Koliko vidim ovogodisnja titula "Pedera" ce svakako pripasti Macu...jer Novembar se blizi kraju, moje je sanduce prazno...ali predpostavljam da je zauzet pripremama...ostri oruzje, hm, ispravka,federe i zice i sportske patikice.

Afalsar

Tri Musketara:
Vama stvarno nije dosadno. I jel se pojavio neko na megdanu ili su ga elegantno izbegli.
A inace se slazem da se otvori ovaj topik za sve pametnjakovice koji hoce da se bave dziudzicama, kendoima i sl. A macevanje (ono pravo sportsko) na onaj drugi

Epee se nije pojavio na megdanu, to be precise.

A mislite li vi,"pametnjakovicu" da je macevanje (quote)"ono pravo sportsko"
What a contradiction in terms!

Uostalom, ono Pravo Srpsko sportsko macevanje ....vidim, u poslednje vreme.....
ah, kakva bagra, ne?

Jedna mala stvar : ne postoji savrseno oruzje.
NPR: malo sam vezbao boken sa likom koji je radio maceva(klasicno) i izbusio me,iskreno...

Medjutim,da uzmem stap(moje visine) ne bi mogao da mi parira,jer ni boken nije mogao da zadrzi no stitnik ga je lepo branio a znao je da cuva bezbednu distancu,...da ne bude totalne zabune,uspevao sam tu i tamo da mu pridjem i odradim tehniku,ali generalno sam pazario ubode,od ruke,preko tela pa najvise u masku koju mi je ljubazno pozajmio.

Dakle dalja konstatacija jeste da protiv stapa ne bi imao izgled jer pod 1 imam vezi domet a pod dva na kruzni pokret moze samo da izmice jer ne moze da ga ublokira...sto znaci da bi bio u jaaako nezgodnom polozaju...dakle po mom misljenju(jos probali nismo) stap bi daleko nadjacao mac,e sad,da on (ili neko) uzme stap,izgledi su da bih prilicno dobro prosao jer boken ima dovoljno snage dosta toga da zadrzi i potisne dole(ipak se koriste obe ruke na drsci)... e sad,protiv bokena sa stapom ja licno nisam nesto dobro prolazio,bolje sam prolazio radeci sa dve palice(eskrima sistem)...

nisam probao da radim sa palicam protiv klasicnog macevanja ali verujem da bi bili negde 50-50..barem za moj sadasnji nivo protiv lika sa kojim sam radio(istina mladji dosta al ajd nebitno za poentu u ovom trenutku)...

POENTA svako oruzje je za neko drugo smrt a opet svako oruzje na neko drugo nije specijalno sretno resenje.

e sad,meni se dopada rad palicama jer se produzava na wing chun goloruki rad,takodje moze se isto raditi i sa nozevima ili bilo cime slicne dimenzije.Zato je to dvostruko korisno upotrebljeno vreme.

mada na kraju krajeva sve zavisi na sta se naleti i ko je koliko vest u koriscenju istog.pa bi bilo lepo da se barem koliko toliko zaobidju uvrede jer smo ipak na istoj stazi.(mada znam da je to dosta nerealno ocekivati,no opet ovaj post je ostavljen za one koji pozele da se povezu sa mojim gledistem na stvari i da se urade neki zajednicki treninzi moj email ratnik13@panet.co.yu)

Japanka:
Trenirala sam macevanje davno.....Ako je to onaj Aca na koga ja mislim pa ne znam dobar im je bio nekadasnji podmladak.Naravno moram da pomenem mog bivseg trenera gosp.Anica. :oops: .A Kendo boze naravno da nije autentican pa ni sarma u japanu ne bi bila autenticna.

Draga Japanko,
lepo cuti kada Vas se bivsi ucenici sete po dobru. Iz Vaseg nadimka mogu samo da pretpostavim ko ste.
Ako zelite da obnovite svoje macevalacke pokrete navratite u moj klub "Sv. Arhangel Mihailo" u Zemunu u OS "Marko Oreskovic" i to podedeljkom od 19:15, sredom od 20:15 i subotom od 11:00. Ipak, ako nemate zelju za obnavljanjem macevalackih znanja, dodjite na "casicu razgovora". :)

Panteru, vrlo zanimljivo zapazanje u vezi sa zapadnim macevanjem. Nije uobicajeno da ljudi koji su imali kontakt sa pretezno istocnjackim vestinama vide macevanje kao dovoljno dobru, ako ne i superiorniju vestinu. U svakom slucaju pohvalno. Iamo sam prilike da sa iskusnim borcem sa dve palice i tanto nozem suprotstavim tehnike zapdne borbe bajonetom. Bilo je vrlo interesantno uporediti ta dva prilicno razlicita pristupa, a takodje i rezultati su bili slicni onima koje Vi opisujete u svom postu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back