Realna racunica koliko vredi evro u Srbiji, pogledaj!

Poruka
4.292
KOLIKA JE STVARNA VREDNOST EVRA?

100 EVRA

2002 - 252 KG BRAŠNA - 131 KG ŠEČERA
2011 - 156 KG BRAŠNA - 91 KG ŠEČERA

2001 - 625 VEKNE HLEBA SAVA
2011 - 204 VEKNE HLEBA SAVA

2001,MAJ - INFO STAN BEOGRAD 45 KVM - 455 DINARA
2011 MAJ - INFO STAN BEOGRAD 45 KVM - 4.704 DINARA

KOLIKA JE REALNA VREDNOST EVRA ?

U SLUČAJU BRAŠNA - 158 DINARA

U SLUČAJU HLEBA SAVA - 306 DINARA

U SLUČAJU INFO STANA - 999 DINARA

KOLIKO STVARNO VREDI EVRO?

SAZNAĆEMO KADA PRESTANU DA NAS ZADUŽUJU I KADA PRESTANU DA RASPRODAJU DRŽAVU.

OPASNO JE KADA SE DILETANTI IGRAJU SA DEVIZNIM KURSOM.
DEVIZNI KURS ĆE EKSPLODIRATI.
DINAR ĆE PROPASTI.

NE UZIMAJTE KREDUTE!
VRAĆAJTE DUGOVE!
SMANJUJTE TROŠKOVE!
NE BIRAJTE POSLOVE!

KUPUJTE ZLATO I SREBRO!
KUPUJTE OBRADIVO ZEMLJIŠTE!
UČITE DA PROIZVODITE HRANU!

TO JE PUT IZLASKA IZ KRIZE.

ZA SPAS SRBIJE!

Branko Dragaš

gledam danas deficit srpski porastao za 15% u odnosu na proslu godinu i ako je srbija i dalje u recesiji

kako ? pa lepo - vestacki se i dalje jaca dinar zato deficit raste

ne dozvoljava se da dinar dodje na realnu vrednost i da se tako uravnoteze uvoz i izvoz

ovogodisnji deficit bice 6 milijardi evra

to znaci da ce srbija na kraju godine morati da se zaduzi tih dodatnih 6 milijardi evra za finansiranje tj pokrivanje tog deficita.

a zaduzice se tako sto ce opet dici narodu cenu struje, komunalija , poreza i ostalih haraca

Boris Tadic ovakvom politikom temeljno i lagano istrebljuje Srbe

realna vrednost evra je minimum izmedju 300-400 dinara

samo ima jedan probelm kada bi evro dosao na realnu vrednost srbi bi radili za prosecno 100 evra.

ali bi to automatski cinilo izvoz i proizvodnju 3 puta isplativijim nego danas

а и драстично би описало огромни напредак у односу на 93. као и продаја телекома...

realna vrednost evra je minimum izmedju 300-400 dinara

samo ima jedan probelm kada bi evro dosao na realnu vrednost srbi bi radili za prosecno 100 evra.

ali bi to automatski cinilo izvoz i proizvodnju 3 puta isplativijim nego danas

U pravu si samo ko da izvozi i sta. Za investore je Srbija jos uvek previse nesigurna, a nasa privreda je propala vec odavno.

KOLIKA JE STVARNA VREDNOST EVRA?

100 EVRA

2002 - 252 KG BRAŠNA - 131 KG ŠEČERA
2011 - 156 KG BRAŠNA - 91 KG ŠEČERA

2001 - 625 VEKNE HLEBA SAVA
2011 - 204 VEKNE HLEBA SAVA

2001,MAJ - INFO STAN BEOGRAD 45 KVM - 455 DINARA
2011 MAJ - INFO STAN BEOGRAD 45 KVM - 4.704 DINARA

KOLIKA JE REALNA VREDNOST EVRA ?

U SLUČAJU BRAŠNA - 158 DINARA

U SLUČAJU HLEBA SAVA - 306 DINARA

U SLUČAJU INFO STANA - 999 DINARA

KOLIKO STVARNO VREDI EVRO?

SAZNAĆEMO KADA PRESTANU DA NAS ZADUŽUJU I KADA PRESTANU DA RASPRODAJU DRŽAVU.

OPASNO JE KADA SE DILETANTI IGRAJU SA DEVIZNIM KURSOM.
DEVIZNI KURS ĆE EKSPLODIRATI.
DINAR ĆE PROPASTI.

NE UZIMAJTE KREDUTE!
VRAĆAJTE DUGOVE!
SMANJUJTE TROŠKOVE!
NE BIRAJTE POSLOVE!

KUPUJTE ZLATO I SREBRO!
KUPUJTE OBRADIVO ZEMLJIŠTE!
UČITE DA PROIZVODITE HRANU!

TO JE PUT IZLASKA IZ KRIZE.

ZA SPAS SRBIJE!

Branko Dragaš
Dragas je odavno ukazivao na kolaps koji ce nam se najverovatnije desiti,ali kako njega prikazuju uglavnom lokalne tv stanice u nekim nepoznatim i nenajavljenim terminima,malo naroda cuje nesto pametno.To se,mislim,radi namerno od strane vlasti,jer nije za njih dobro kad se kazuje istina.Sto se tice zaduzivanja drzave,predsednik drzave je rekao pre nekih pola godine da je nasa drzava takva drzava koja se mora zaduzivati?!?!?!Kad bih ja bio pijan,sumnjam da bi tako nesto rekao i samom sebi u kupatilu,a kamoli na javnom mediju kao sto je RTS1.No,dobro,on je to rekao i dao nam do znanja da ne zna i ne zeli da smani troskove,rastereti budzet i uvede red u monetarni sistem,te zaduzivanje smatra nacinom zivota

Kolaps sledi to je neminovnost, za veliku vecinu kolaps ce biti bolno otreznjenje i spoznaja da su ziveli i trosili nezaradjeno.Mnogo ce ljudi biti gladno a posebno ce da nastrada Beograd sto mi je u neku ruku i drago.
Ne zivim u BG,ali nema mi sta biti drago ili nedrago ako neko bude tamo gladan.Dok ne dodje glad,nema uslova za krupne i radikalne promene,jer prazan stomak je izuzetna motivacija za mase.Sto se tice otreznjenja tih istih masa,najvece otreznjenje ce doci u vidu spoznaje da ce mnogi otkriti da u glavi imaju pticji mozak,a mislili su celo vreme da imaju nesto drugo.Spoznaja te istine ce za mnoge biti jak udarac,jedan snazan nockaut,od kojih se mnogi nece oporaviti nikako,a neki ce ipak ostati na nogama,kao sto je uvek bilo i bice.Bice osamuceni,ali nekako ce se snaci da ostanu u igri.Narod je inace jedna inertna i glupava masa,kojom pametni mogu jednostavno da manipilisu.Pricaj im samo sto zele da cuju i mozes da radis posle sta hoces.Kod nas se decenijama mislilo da je na Zapadu Raj,pa da se tamo jede sve sto leti i parice same od sebe leze na asfaltu;samo treba da se sagnes da ih pokupis.Nisu znali,jer nisu ni pokusali da saznaju istinu,da je Zapad to sto jeste samo zato sto radi i zivi po principima trzisne ekonomije,da tamo ima gladnih koliko hoces,bolesnih koji ne mogu da se lece,socijalne razlike su velike i izrazene,bolestan se ide na posao da bi se vracao kredit na vreme.....Druze Tito ,mi ti se kunemo,da sa tvoga puta ne skrenemo!Al se nekad dobro jelo,bas!!!

Треба бити сакат па црћи ако имаш нешто обрадиве земље и неки извор воде..
А по БГ асфалту се баш и не може сејати..

Ajde ne lupaj gluposti jer znaš koliko ljudi živi po gradovima a zemlju su prodali odavno za bud zašto jer su mogli da žive od plate.Takav je naš mentalitet da su roditelji bili ti koji su decu terali u gradove od te zemlje da rade po fabrikama ali je bio i slučaj da su od tih plata mogli da žive jer je proizvodnja radila.Sada to više nije slučaj.:aha:

Ajde ne lupaj gluposti jer znaš koliko ljudi živi po gradovima a zemlju su prodali odavno za bud zašto jer su mogli da žive od plate.Takav je naš mentalitet da su roditelji bili ti koji su decu terali u gradove od te zemlje da rade po fabrikama ali je bio i slučaj da su od tih plata mogli da žive jer je proizvodnja radila.Sada to više nije slučaj.:aha:

Ајде се ти прво сабери па прочитај шта сам написао, а онда се усагласи сама са собом...

Ne mora se takvim tonom razgovarati,jer ovo nije nikakva rasprava gde ce neko zbog svog misljenja izgubiti glavu.Ovo je ipak malo slozeniji pdf( misli da nije u rangu pisanja o fudbalu ili tome slicno),a tu je za ocekivati da dodju ljudi koji razumeju znacaj ekonomije,da nesto daju iz prakse i teorije, te da uzmu neki koristan savet;jos bolje ako se moze nesto i prakticno nauciti....zivi se od para,zar ne?!?!?!

Ајде се ти прво сабери па прочитај шта сам написао, а онда се усагласи сама са собом...
O slucaju koji je trajao kod nas decenijama,a radi se o napustanju sela i likvidnih domacinstava,te odlazaka u gradove;pisano je mnogo puta na direktnim ili indirektno postavljenim temama.Ovde je tema,,Realna racunica koliko vredi evro u Srbiji, pogledaj!"

Sasvim je normalno da se vrednost dinara balansira i krece oko 100, pa sta treba narodna banka da radi, da pusti da dinar propada, da se stampaju pare i da opet redjamo nule... ne moze nam vrednost dinara biti merilo napretka... Poenta je sto neke stvari drasticno poskupljuju a nekima cak pada vrednost...na to treba obratiti paznju... mene koliko secanje sluzi gorivo je odavno postalo luksuz u Srbiji, kao i mnoge druge stavke. Ako vec cena tih stavki ne moze da padne, onda se treba pozabaviti sa proizvodima kojima je cena mala. I zasto je mala? A to da ce BG da propadne je samo ludom radovanje. Pogledajte malo po Srbiji. Sela propadaju. Ljudi na selu nemaju od cega da zive, takodje i mali privrednici...Mi zaboravljamo jednu bitnu stvar: "Rad je jedini i najbolji nacin da covek zaradi". Da obican covek zaradi. Ali mi u Srbiji nemamo sta da radimo. Mozemo samo da radimo nesto bezveze kao sto radimo sve ove godine. Bez prihoda i samo puko prezivljavanje. Treba dovesti strane firme i zaposljavati ljude. Ljudi hoce da rade i znaju da rade. Ne mora samo poljoprivreda, kao sto kazu, da bude nasa osnovna delatnost. To je glupost. To mogu da kazu za vojvodinu a ne i za ostalu srbiju. Srbija mora da radi. Drzava treba da zaposli stanovnistvo...Da stvori pozitivnu ekonomsku klimu, da resi politicka pitanja.

Sasvim je normalno da se vrednost dinara balansira i krece oko 100, pa sta treba narodna banka da radi, da pusti da dinar propada, da se stampaju pare i da opet redjamo nule... ne moze nam vrednost dinara biti merilo napretka... Poenta je sto neke stvari drasticno poskupljuju a nekima cak pada vrednost...na to treba obratiti paznju... mene koliko secanje sluzi gorivo je odavno postalo luksuz u Srbiji, kao i mnoge druge stavke. Ako vec cena tih stavki ne moze da padne, onda se treba pozabaviti sa proizvodima kojima je cena mala. I zasto je mala? A to da ce BG da propadne je samo ludom radovanje. Pogledajte malo po Srbiji. Sela propadaju. Ljudi na selu nemaju od cega da zive, takodje i mali privrednici...Mi zaboravljamo jednu bitnu stvar: "Rad je jedini i najbolji nacin da covek zaradi". Da obican covek zaradi. Ali mi u Srbiji nemamo sta da radimo. Mozemo samo da radimo nesto bezveze kao sto radimo sve ove godine. Bez prihoda i samo puko prezivljavanje. Treba dovesti strane firme i zaposljavati ljude. Ljudi hoce da rade i znaju da rade. Ne mora samo poljoprivreda, kao sto kazu, da bude nasa osnovna delatnost. To je glupost. To mogu da kazu za vojvodinu a ne i za ostalu srbiju. Srbija mora da radi. Drzava treba da zaposli stanovnistvo...Da stvori pozitivnu ekonomsku klimu, da resi politicka pitanja.

Jeste, ajde da dodju strane firme pa ce sve da bude dobro! Nama trebaju samo strane direktne investicije i onda cemo super da zivimo!

Alo bre ljudi, a sta mislite sto te strane firme dolaze i ulazu u Srbiju! Pa nije zato sto nas vole, nego zato sto ovde mogu da zarade vise nego negde drugde tj ovde imaju bedniju radnu snagu! Dok sami sebi ne pomognete nece ni drugi. Mi moramo sami u sebe da ulazemo i da sami sebe gradimo i otvaramo radna mesta. Tacno je da mi nemamo kapital, ali ono malo sto imamo da obrcemo, ulazemo, proizvodimo pa polako....nista ne moze preko noci.

Treba nama i stran kapital i to stoji ali zapamtite STRANE DIREKTNE INVESTICIJE IZOBLICAVAJU PRIVREDU ZEMLJE PREMA ZELJAMA I POTREBAMA STRANIH ULAGACA!!!

A mogli bi malo da probamo sa stranim portfolio investicijama, to je ovde skroz zapostavljeno, a kroz tu vrstu investicija moze se kenerisati jako velika kolicina kapitala jer je taj vid ulaganja dostupan siroj inostranoj investitorskoj javnosti. Jednostavno portfolio investicije zahtevaju manje uloge od direktnih te je vise onih koji mogu da uloze sredstva.

Nacin na koji mi danas nudimo investitorima kartu za dolazak kod nas je sasvim ,sasvim pogresan;i to ne radi celoukupna Vlada nego jedan covek koji smatra sebe ekonomskim genijom kakvog svet jos nije imao,a u stvari je jedan zvekan kojeg treba proterati u gacama iz zemlje.Radi se o Mladji,koje ce nas na kraju jos i sahraniti,a potom ce o tome snimiti neklakv genijalan instrumental.Te pare,koje on nudi investitorma,a to su nase pare,investitori ce trositi za neka mizerna ulaganja i za jos mizernije polate nasim jadnim radnicima,a kad se te pare potrose otici ce odavde i nece reci niti,,Ciao budale!!!!"Tako ce zaradu koju je ostvario preneti u svoju zemlju,pare koje smo mu mi poklonili rasporedice na trajanje od par godina i nama nista ne ostaje,kad se povuce crta.To se desilo Madjarskoj i desice se ,najverovatnije, i nama.Pametan se uci na tudjim greskama,a budala na svojim.

Ne bih da ulazim u to kako se investira u srbiju, ali siroko nam polje, nije nam mladja tata da nam on sve obezbedi...i obican covek na pijaci, njivi, u radionici moze naci svog investitora, zasto ocekujemo da nam to rade politicari...Ne zaboravite da mi imamo jako uspesne privrednike....njima treba politicari da pomognu u zamenu da ti privrednici zaposle stanoivnistvo....

Ne bih da ulazim u to kako se investira u srbiju, ali siroko nam polje, nije nam mladja tata da nam on sve obezbedi...i obican covek na pijaci, njivi, u radionici moze naci svog investitora, zasto ocekujemo da nam to rade politicari...Ne zaboravite da mi imamo jako uspesne privrednike....njima treba politicari da pomognu u zamenu da ti privrednici zaposle stanoivnistvo....
Sasvim pogresno!!!!

Pa ajde nauci nas...

Pa nije on ministar za investicije da te uci. On je samo rekao da pogresno vidis ulogu politicara ( pa neka je i ovaj Mladja
koji kao i nije u vladi , a drma) Ptrocitaj jos jednom njegov uvodni post,razumeces sta je rekao.
Drzava iz budzeta placa nekakvim kao investitorima i do 20.000 evra za otvaranje jednog radnog mesta,znaci da ta firma
odmah u startu dobije desetak miliona evra ( zavisi koliko mesta otvara),ti ljudi nesto proizvode,rade za nekoliko stotina
evra mesecno, a plata i dazbine jel idu iz ovih 10 miliona koje su unapred dobili, i kad skrckaju tih 10 miliona,
usput te proizvode naravno i prodaju pa zarade tu finu lovu, onda kazu da mora da zatvaraju fabriku zbog nerentabilnosti.

Sada si valjda razumeo. Politicari treba da stvore uslove eventualnim investitorima, u smislu da ih ne maltretiraju papirologijom,
ali ne da se investitorima daju pare, umesto da ovi investiraju.

Srbija je čudna zemlja.A zašto?
Realnu cenu evra mogu da stave da bude i 500 dinara.Međutim, sve cene bi u roku od mesec dana otišle na više, da dosegnu novu vrednost evra.
To je uvek bilo tako i biće i dalje.Nemamo mi ništa od devalvacije dinara, naprotiv bićemo sve siromašniji.
Naše tržište je zatvoreno i tajkuni drže monopol, pa mogu da rade šta hoće.

Back