Really?

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
da li stvarno imate mejlove, akaunte, pasvorde svog partnera? da li mu stvarno čitate poruke, prepiske? da li mu gledate histori na pretraživaču? da li mu proveravate džepove, papiriće, ceduljice, rokovnike, beleške, novčanike, torbice, lične uredjaje? zašto ste tako fakin iskompleksirani i paranoični?

da li stvarno imate mejlove, akaunte, pasvorde svog partnera? da li mu stvarno čitate poruke, prepiske? da li mu gledate histori na pretraživaču? da li mu proveravate džepove, papiriće, ceduljice, rokovnike, beleške, novčanike, torbice, lične uredjaje? zašto ste tako fakin iskompleksirani i paranoični?

Naravno da ne, sta ce mi to u zivotu.

meni je to ova moja radila jedno vreme...sad navodno više ne radi, ili ja ne primećujem da i dalje to radi...
valjda je shvatila u međuvremenu da ako oću da je prevarim to ću i da uradim makar mi svakih pola sata proveravala telefon
veoma ružno...

Ako zivis sa nekim u kuci, ili si svakodnevno sa njim.... te stvari ne mogu da se sakriju :lol:

Sesce za tvoj kompjuter gde si ti ulogovan... koristice ponekad tvoj mobilni.... i to ne iz zle namere.

I onda se vidi sta tu ima :) potrebno je 2 sec.

Pitanje je zasto nesto mora da se krije ... ?

Imao sam jednom prilikom, igrom slucajeva mi je dato od strane te osobe (napominjem da nisam ja trazio) i tom jednom prilikom sam "zloupotrebio" to poverenje zato sto je ta osoba neke stvari debelo krila od mene i pravila me majmunom, pa rekoh da proverim koliki sam majmun ispao, tako da je moja ljubomora u tom slucaju mozda i bila opravdana.
Da su okolnosti bile normalne i da nije bilo "majmunisanja" ne bih zloupotrebio to jer sam imao potpuno poverenje.

Ironicno, meni je ista ta osoba sve trazila na uvid, telefonski razgovori, sa kim pricam, sta pricam, gde idem, kada idem, tako da po nekom mom iskustvu oni koji proveravaju najvise moguce i da sami nesto kriju. Mozda polaze od sebe, "ako ja radim nesto sto ne treba, vrlo je moguce da on/a to radi, pa 'ajde da proverim".

Opet ne mora ni to da bude pravilo jer znam one koji su ljubazni i stalno nesto paranoisu zbog nekog loseg iskustva, a garantovano znam da ne rade nista iza ledja, vec su eto "istraumirani" ili sta vec.

I nemojte da se tripujete.... Ako nesto mutite- budite sigurni da ona vec zna ^^ haha

Ali kada ima dokaza,onda je vreme da se suoci sa tim - i vas da suoci sa ... SOBIM SOBOM.

P.S.- pogledajte scenu iz "The Devil's Advocate" Charlize Theron and Connie Neilsen
ne smem ovde da postavim lin jer nije prikladan za -18 ^^

idete iz krajnosti u krajnost
nije bas da sam nepoverljiva al nije da bas i 100 posto verujem
sa jedne strane, ako mu ja ne verujem, ja necu biti sa njim, a sa druge strane, pa...jednom sam se opekla
malo da se zaviri u tel ili komp, svasta nesto se sazna ;)

Ako zivis sa nekim u kuci, ili si svakodnevno sa njim.... te stvari ne mogu da se sakriju :lol:

Sesce za tvoj kompjuter gde si ti ulogovan... koristice ponekad tvoj mobilni.... i to ne iz zle namere.

I onda se vidi sta tu ima :) potrebno je 2 sec.

Pitanje je zasto nesto mora da se krije ... ?

Pa ne mora, ali kako zene imaju svoje zenske price, tako i muskarci imaju svoje muske price i meni bi bilo glupo da moja devojka cita ono sto ja pricam sa mojim drugarima u poverenju.
Jednostavno, moze da se sve to izvadi iz konteksta. Evo jedne izmisljene situacije recimo:

Ja tako sedim, moja devojka je izasla van, ostavila mobilni tu na stolu, i ja uzmem mobilni da pogledam vreme i vidim poruku u kojoj ona savetuje drugaricu da treba da prevari decka, tj. da je to ok.
I evo, ja onda mogu da izvadim svakakve zakljucke da bi ona recimo mene isto tako lako prevarila kao sto savetuje svoju drugaricu, i da to nastane problem.

S druge strane, ona to mozda i zaista tako misli, a mozda ja ne znam celu situaciju pa donosim zakljucke prerano, a mozda je to rekla samo da otkaci drugaricu (ili nikada to ne bi sama uradila).
Prvo bice besna na mene sto joj diram stvari i citam poruke, a drugo zbog tih silnih "sta bi bilo kada bi bilo" zakljucka i dizanja prasine mozda bi unistili odnos.

Ili evo blaza varijanta, forum, meni bi bilo glupo da voljena osoba cita sta ovde pisem, jer ovde se i iznose problemi i neka licna misljenja koja mozda ne mozemo da podelimo trenutno ili nam jednostavno treba savet.
A i mozes misliti kako bi neko reagovao da licni problem koji imas u vezi iznosis javno, pa ne previse dobro.

A da ne pominjem paranoju, "sa kojim ti to forumasicama pisem o svom seksualnom zivotu, sta ti one pisu, a sto ti se javljaju, a sto ovo, a sto ono". Jednostavno previse drame oko neceg sto mozda i nije problem.
Bitno je da se ljudi poklope i razumeju.

Nikada to nisam radila. Ne znam da li ista moze vise da degradira, ponizi,... Cak sam nekoliko puta i oprala dokumenta koja su ostala u dzepovima, jer zaista nemam naviku da ceprkam po tudjim dzepovima.
I meni samoj bi takav tretman jako tesko pao. Nije toliko stvar u tome da li mi nesto muljamo i krijemo, nego u intimnosti i poverenju onih sa kojima komuniciramo. Zasto bi on znao probleme i tajne mojih drugarica, ili ja njegovih prijatelja.
Apsurd.

I, zaista je kljucan subjektivni osecaj. Opipljiv dokaz je suvisan, ako ti osecas nemir, nepoverenje,... Cim dodje do sumnje, steta ova ili ona je vec naneta.

Ne, niti sam ikad došla na ideju da ga provjeravam. Niti bi mu dozvolila da on to meni radi, a kad bih primijetila da radi, to bi mi jako zasmetalo.

nikada nisam u zivotu otvorio zensku tasnu,to je valjda prva stvar koju me mama naucila,a samim tim ni telefon njen..zasto da cackamm i istrazujem,nemam razloga,znam sve sto treba da znam...

posluzim se iz njenog novcanika, ako mi treba za piljaru
najavim ili naknadno kazem
i to je sve
nista me drugo i ne zanima

Pa ne mora, ali kako zene imaju svoje zenske price, tako i muskarci imaju svoje muske price i meni bi bilo glupo da moja devojka cita ono sto ja pricam sa mojim drugarima u poverenju.
Jednostavno, moze da se sve to izvadi iz konteksta. Evo jedne izmisljene situacije recimo:

Ja tako sedim, moja devojka je izasla van, ostavila mobilni tu na stolu, i ja uzmem mobilni da pogledam vreme i vidim poruku u kojoj ona savetuje drugaricu da treba da prevari decka, tj. da je to ok.
I evo, ja onda mogu da izvadim svakakve zakljucke da bi ona recimo mene isto tako lako prevarila kao sto savetuje svoju drugaricu, i da to nastane problem.

S druge strane, ona to mozda i zaista tako misli, a mozda ja ne znam celu situaciju pa donosim zakljucke prerano, a mozda je to rekla samo da otkaci drugaricu (ili nikada to ne bi sama uradila).
Prvo bice besna na mene sto joj diram stvari i citam poruke, a drugo zbog tih silnih "sta bi bilo kada bi bilo" zakljucka i dizanja prasine mozda bi unistili odnos.

Ili evo blaza varijanta, forum, meni bi bilo glupo da voljena osoba cita sta ovde pisem, jer ovde se i iznose problemi i neka licna misljenja koja mozda ne mozemo da podelimo trenutno ili nam jednostavno treba savet.
A i mozes misliti kako bi neko reagovao da licni problem koji imas u vezi iznosis javno, pa ne previse dobro.

A da ne pominjem paranoju, "sa kojim ti to forumasicama pisem o svom seksualnom zivotu, sta ti one pisu, a sto ti se javljaju, a sto ovo, a sto ono". Jednostavno previse drame oko neceg sto mozda i nije problem.
Bitno je da se ljudi poklope i razumeju.

Ne mislim tako.

U velikom broju slucajeva- kada se otkrije nesto o voljenom bicu sto nam nije pravo....je dobra stvar! Jer ce ti se otvoriti oci ko je ta osoba zaista. A svako ima pravo da zna istinu o osobi sa kojom je ^^
A osoba kojoj smeta ako njen partner nesto sazna- je neiskrena, pokvarena, i zeli nekog da "zavrne".

Ako devojci nije pravo sto pises o problemima na forumu- objasni joj da ti je neophodno da cujes druga misljenja , i da je to bolje nego da ides i pricas ljudima koji vas poznaju.... Ako ona to ne moze da razume- onda neka nadje drugo resenje kako da resite problem...

Ako je posavetovala drugaricu nesto sto nije primerno- ti imas pravo da joj trazis odgovor i pitas da li tako stvarno misli- a na njoj je da stane iza svog stava...ili da ti objasnjenje zasto je to rekla,ako misli da je to lose....

Mozes da saznas da ti je devojka- ili nemoralna i opravdava varanje decka. Ili- losa osoba i ne misli dobro svojoj drugarici..mozda ljubomorna na njenu vezu itd....

Dakle, ako nastanu ozbiljni problemi kada se nesto otkrije iz zivota partnera- to nikad nije ni bila vredna veza, i taj partner nema pravo da tao nesto krije od ovog drugog !

nemam niti sam ikad trazila a valjda su mi bas zato davali nekoliko puta jer me apsolutno nije zanimalo....nisam ih nikad koristila jer nisam videla potrebu da to radim....ako nesto sumnjam zapravo lakse mi je da se krajnje neocekivano suocim sa tom osobom i vidim reakciju nego da kopam po tudjim nalozima....od decka imam sifru za kompjuter i kreditnu karticu jer je trebalo nesto da mu nesto proverim/kupujem, prvu sam koristila kad mi je rekao da uradim to i to, drugu nisam jer se promenili planovi. zapravo i on isto ima od mog kompjutera i debitne kartice, i mozda jos nesto ako sam mu rekla da proverava, stvarno se ne secam...missim i moze da ih ima nema sta da nadje,potpuno mi sve jedno, ionako sam ulogovana uglavnom stalno na stvari koje dnevno koristim...al ni on ko ni ja nije taj paranoicni tip... van toga nisam kopala po telefonima, prepiskama idt...ako oces da me varas radices to ovako ili onako, preko skrivenih naloga za koje ne znam, drugih sim kartica itd, nacina da sakrijes tragove je mnogo ako samo hoces, zato se vise uzdam u poverenje, a u slucaju da se nesto desava direktnu konfrontaciju....bilo kako bilo, i tu zene znajju bolje da skrivaju tragove i glume nego muskarci tako da mislim da vise treba oni da se brinu nego zene :lol:

imam al ne proveravam

Back