Realiti šouovi

Zašto ljudi to gledaju?

1. Voajerizam

2. "Otuđenje", ljudi su usamljeni, nemaju drugih sadržaja u životu, a većina verovatno ni para i onda im jedino preostaje da bulje u TV. Kako na TV-u nema gotovo ničega kvalitetnog, znaš ono, vrtiš kanale i baš ništa, onda se zaustaviš na nekoj "Farmi" i blejiš u to, a ni sam ne znaš zašto.

PS:

Postoji fora sa "Trenutkom istine". Naime, niko ne provaljuje da je u pitanju VELIKA PREVARA. Nemoguće je osvojiti glavnu nagradu, jer oni postave takvo pitanje da čovek svesno, ISKRENO odgovori, ali ga mehanizmi odbrane sprečavaju da ogovori istinito.

Dakle, detektor registruje da je u pitanju laž, a čovek je potpuno iskreno odgovorio. Treba imati u vidu da se mehanizmi odbrane primenjuju NESVESNO, i da se ne mogu posmatrati kao svesna laž (jer u tom slučaju to ne bi bio mehanizam odbrane).

Obično pitanja na kojima učesnici "padaju" deluju potpuno jednostavno i kao ne bi trebala da predstavljaju problem, niti bi bilo razloga da čovek laže, kada je pre toga rekao mnogo gore stvari o sebi. Međutim, u pitanju su pitanja koja namerno udaraju na nesvesno takmičara, na njegove komplekse kojih nije svestan i sa kojima ne može da se suoči. Samim tim njegov odgovor je tretiran kao "laž", što je potpuno pogrešno, jer kao što rekoh, mehanizmi odbrane se ne mogu tretirati kao laž, jer tada to ne bi bili mehanizmi odbrane. Tako je moguće da gotovo svakog takmičara eliminišu postavljanjem "pravog" pitanja, bez obzira što je on rešio da zaista bude iskren.

Ok! Voajerizam! Slažem se. Ali ima tu još nekih.

Što se tiče emisije Trenutak istine, ja sam već nekoliko puta pričao o tome pošto imam neka iskustva sa poligrafom. Naime, glupost ovog kviza je što se u jednom trenutku sve svodi na sposobnost pamćenja. Žena koja je najdalje dogurala pala je na pitanje koje glasi ,,Da li ste ikada slagali da ste završili srednju školu''? Dakle...seti se ti ako možeš da li si nekada slagao ili ne. Poligraf ne može da zna šta vi mislite!!! On može da vidi uzburkane fiziološke reakcije koje se jave kad lažete, ali i kad govorite istinu, a plašite se da ćete nagrabusiti! Zato uostalom poligraf u većini zemalja nema dokaz arbitra na sudu! Kakva podsvest, kakvi bakrači? Pa to da je tako, pre ću otići na poligraf da ispitam svoju podsvest nego da mesecima plaćam psihoanalitičara :) Prema tome, Trenutak istine-jeftina zabava sredom uveče za voajere ;).

Poslednja izmena:
Ok! Voajerizam! Slažem se. Ali ima tu još nekih.

Što se tiče emisije Trenutak istine, ja sam već nekoliko puta pričao o tome pošto imam neka iskustva sa poligrafom. Naime, glupost ovog kviza je što se u jednom trenutku sve svodi na sposobnost pamćenja. Žena koja je najdalje dogurala pala je na pitanje koje glasi ,,Da li ste ikada slagali da ste završili srednju školu''? Dakle...seti se ti ako možeš da li si nekada slagao ili ne. Poligraf ne može da zna šta vi mislite!!! On može da vidi uzburkane fiziološke reakcije koje se jave kad lažete, ali i kad govorite istinu, a plašite se da ćete nagrabusiti! Zato uostalom poligraf u većini zemalja nema dokaz arbitra na sudu! Kakva podsvest, kakvi bakrači? Pa to da je tako, pre ću otići na poligraf da ispitam svoju podsvest nego da mesecima plaćam psihoanalitičara :) Prema tome, Trenutak istine-jeftina zabava sredom uveče za voajere ;).

Slažem se da ima i toga. Upravo zbog toga i kažem da je u pitanju prevara.

Ali mislim da je jednom bilo pitanje tipa: "Da li mislite da ste odličan ljubavnik" - tako nešto. Pitanje je bilo upućeno čoveku koji je prethodno opširno pričao o tome kako je promenio mnoštvo žena i koji se očigledno ponosio time (i to pred svojom ženom). Njegov odgovor na ovo pitanje je bio "DA", ali je ispalo da je u pitanju "LAŽ". Naime, njegova potreba da sebe predstavi kao veoma uspešnog ljubavnika, koji stalno menja žene, potiče iz kompleksa niže vrednosti, odnosno potisnutog uverenja da je nesposoban kao muškarac. Čovek koji se od ovog konfilikata brani mehanizmom reaktivne formacije, logično nikada neće reći da je loš ljubavnik, i svuda će se hvaliti svojim seksualnim "podvizima".

Pretpostavljam da je u momentu postavljanja ovakvog pitanja poligraf registrovao "uzburkane fiziološke reakcije ", kako kažeš, jer se u tom momentu sukobili njegovi nesvesni konflikti i potreba da sebe (pred samim sobom pre svega) predstavi kao fenomenalnog ljubavnika. Makar i posredno suočavanje sa potisnutim sadržajima mora izazvati određene fiziološke reakcije.

Kada bi čoveka na psihoterapiji prikačili na poligraf, verovatno bi "svašta" registrovao, ali to nije poenta psihoterapije.

Pozdrav!

PS: O POTISKIVANJU....... - "Osećanje uznemirenosti se ponovo javlja kad god iskustvo sadrži elemente ranije situacije, koja je uznemirenost izazvala".

Poslednja izmena:
Početkom 21 veka zapljusnuti smo valom rijaliti šouvova,što muzičkih što onih drugih.Zašto se ljudi prijavljuju tamo? Zbog lake zarade? Zbog 15 minuta slave ili nećeg trećeg? Misle li da će tako lakše dobiti poslovne ponude.Neki pobjednici ne traju dugo,aneki učesnici koji nisu ostali do kraja stvaraju karijere.Nekako mi se čini da pobednici osim para ne uspiju otići dalje pa im to ostane epizoda osim ako ne ulože pametno taj novac il se uguraju u šou biznis?Koje je vaše mišljenje?

mislim da se svi lakoverni koji tako brzo progutaju priču o lakoj lovi još brže pokaju.
pisala sam za retoriku jedan govor o naličju VB-a.
Sve ima svoju cenu pa i tih 15-ak min slave...medjutim, ja lično nisam spremna da platim toliko.

A jel ste zapazili kad ih dele u "sluge" i "gospodare" ladno u svakom serijalu u svakom reality show-u???

To je bas isti onaj trip i eksperiment kao iz filma DAS EXPERIMENT - brzina uzivljavanja i konformacije u novu zivotnu ulogu,menjanje identiteta i stvaranje novog.......

Zato obozavam da gledam Veliki brat show,veliki brat je samo eufemizam za DAS EXPERIMENT :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

A jel ste zapazili kad ih dele u "sluge" i "gospodare" ladno u svakom serijalu u svakom reality show-u???

To je bas isti onaj trip i eksperiment kao iz filma DAS EXPERIMENT - brzina uzivljavanja i konformacije u novu zivotnu ulogu,menjanje identiteta i stvaranje novog.......

Zato obozavam da gledam Veliki brat show,veliki brat je samo eufemizam za DAS EXPERIMENT :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

pa mogu ti reci nakon das experimenta shvatih da su i Vb i Farma pravi experimeti :zcepanje:

al to ne kapiraju ovi sto se javaljaju za zamorcice :D

A jesi li primetio da uvek kada izaberu sluge, oni se osecaju inferiorno :zcepanje: i ljute se sto su sluge kao da su stvarno sluge :rotf: i koliko se ljute kad neko odbija da izvrsi zadatak u Vb bas kao sto su u Das Experimetnu maltretirali glavnog lika da im ne bi propao experimet :rotf:

potpuno isto ponasanje

Početkom 21 veka zapljusnuti smo valom rijaliti šouvova,što muzičkih što onih drugih.Zašto se ljudi prijavljuju tamo? Zbog lake zarade? Zbog 15 minuta slave ili nećeg trećeg? Misle li da će tako lakše dobiti poslovne ponude.Neki pobjednici ne traju dugo,aneki učesnici koji nisu ostali do kraja stvaraju karijere.Nekako mi se čini da pobednici osim para ne uspiju otići dalje pa im to ostane epizoda osim ako ne ulože pametno taj novac il se uguraju u šou biznis?Koje je vaše mišljenje?

Kažu statistike da pobednik ili onaj koji se proglasi najboljim to u budućnosti ne bude. :think: To je tačno.
Što se tiče realitija - oni služe za zaglupljuvanje naroda i pranje novca. Ovce šalju one glasove preko sms-a i glasaju za budale, a na kraju te iste ovce ostanu ošišane - tako im i treba. :manikir:
Zar nije bolje da za to vreme dok traje Farma (a ona traje baš dugo) otiđete da se družite sa prijateljima, da se posvetite svojoj porodici.... i slično. :)

Kažu statistike da pobednik ili onaj koji se proglasi najboljim to u budućnosti ne bude. :think: To je tačno.
Što se tiče realitija - oni služe za zaglupljuvanje naroda i pranje novca. Ovce šalju one glasove preko sms-a i glasaju za budale, a na kraju te iste ovce ostanu ošišane - tako im i treba. :manikir:
Zar nije bolje da za to vreme dok traje Farma (a ona traje baš dugo) otiđete da se družite sa prijateljima, da se posvetite svojoj porodici.... i slično. :)

Lakse je zavaliti se i pritisnuti dugme....Jos ako se svadjaju eto strastvene zabave za ceo dan:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

A jesi li primetio da uvek kada izaberu sluge, oni se osecaju inferiorno :zcepanje: i ljute se sto su sluge kao da su stvarno sluge :rotf: i koliko se ljute kad neko odbija da izvrsi zadatak u Vb bas kao sto su u Das Experimetnu maltretirali glavnog lika da im ne bi propao experimet :rotf:

potpuno isto ponasanje

Hahahaha i ja sam bas to primetio....Ovi se s*****.ju sto su kao sluge kao ono ma svi smo ovde usli jednaki sta bre ja njega da sluzim..:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf:kao da je to stvarno a ovi se sve nekako ono kao da su doktori pa im sve ponos poraste kao da su stvarno neko i nesto:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Ja ti kazem mi smo bas ovo debelo proucavali na faxu i analizirali das experiment.....

To je gotovo neverovatno kako se ljudi konformiraju i uzivljavaju gotovo da mislis da je namestaljka......Sta ti je psihologija hehe:hahaha:

Hahahaha i ja sam bas to primetio....Ovi se s*****.ju sto su kao sluge kao ono ma svi smo ovde usli jednaki sta bre ja njega da sluzim..:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf:kao da je to stvarno a ovi se sve nekako ono kao da su doktori pa im sve ponos poraste kao da su stvarno neko i nesto:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Ja ti kazem mi smo bas ovo debelo proucavali na faxu i analizirali das experiment.....

To je gotovo neverovatno kako se ljudi konformiraju i uzivljavaju gotovo da mislis da je namestaljka......Sta ti je psihologija hehe:hahaha:

To je meni uvek smesno u VB kada se trude da kao svi budu jednaki... kao da ne znaju da je u pitanju igra :rotf: :rotf: :rotf: :rotf:
i kada samo nekoga nagrade, drugi se osecaju lose :rotf:

To je meni uvek smesno u VB kada se trude da kao svi budu jednaki... kao da ne znaju da je u pitanju igra :rotf: :rotf: :rotf: :rotf:

A najzesce je kad ono kazu mrtvi ozbiljni Pa veliki brat mi j rekao.....:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf:

Kao da on stvarno postoji a to je samo grupa ljudi koja kompjuterski modifikuje glas preko pitch shiftera,ali toliko puta se kaze to veliki brat veliki brat da oni pocnu da opazaju da on stvarno postoji:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:.....Jedan apstraktan pojam postane konkretan:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:

p.s. Ja sam hteo da se prijavim stvarno,i da odem i da ih razbucam tamo i na napravim rsum,i da isprican celoj naciji neke stvari......Imali bi najvecu gledanost kada bi ja poceo:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

I znas kad bi mene naterali da se onako ponizavam,ah sta bi im radio.....Nego ne bi me ni pustili videli bi da sam pametan i drcan:rumenko: i uvideli bi da sam im pretnja.....

Oni kao rade neka istrazivanja da unutra puste psihicki zdrave ali oni zapravo testiraju i pustaju samo one koji se podcinjavaju autoritetima i one koji su priglupi i koji ce da urade sve sto se od njih trazi.......

A najzesce je kad ono kazu mrtvi ozbiljni Pa veliki brat mi j rekao.....:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf:

Kao da on stvarno postoji a to je samo grupa ljudi koja kompjuterski modifikuje glas preko pitch shiftera,ali toliko puta se kaze to veliki brat veliki brat da oni pocnu da opazaju da on stvarno postoji:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:.....Jedan apstraktan pojam postane konkretan:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:

p.s. Ja sam hteo da se prijavim stvarno,i da odem i da ih razbucam tamo i na napravim rsum,i da isprican celoj naciji neke stvari......Imali bi najvecu gledanost kada bi ja poceo:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

I znas kad bi mene naterali da se onako ponizavam,ah sta bi im radio.....Nego ne bi me ni pustili videli bi da sam pametan i drcan:rumenko: i uvideli bi da sam im pretnja.....

Oni kao rade neka istrazivanja da unutra puste psihicki zdrave ali oni zapravo testiraju i pustaju samo one koji se podcinjavaju autoritetima i one koji su priglupi i koji ce da urade sve sto se od njih trazi.......

Secas se VB 2 koje retarde su bili uveli :cry: nisu umeli jednu slozeniju recenicu da sroce... nego jedino je uzas zbog onog sto su poginuli tada......

a i uvode ljude koji imaju neke falinke to je ocigledno...
a i ovaj zadnji Vb je bio pod mojim nazivom "ja imam hendikep" : :rotf: sad, neki fizicki, neki psihicki :aha:

da a smesno mi je takodje u realiti... na primer u VB proslim...

ubace neke bolide i onda psiholozi pricaju o njima normalno...

i najtuznije mi je kada gledaoci njih prihvate kao normalne, cak i favorite :zcepanje:

jer im se servira to kao normalno :aha:

valjda sam dobro objasnila :confused:

da a smesno mi je takodje u realiti... na primer u VB proslim...

ubace neke bolide i onda psiholozi pricaju o njima normalno...

i najtuznije mi je kada gledaoci njih prihvate kao normalne, cak i favorite :zcepanje:

jer im se servira to kao normalno :aha:

valjda sam dobro objasnila :confused:

Pa favoriti su u smislu da su bili najbolji zamorcici i da su najbolje ispunili norme psihologa pa su bili odlican uzorak za istrazivanje:hahaha::hahaha::rotf::rotf::D:D:D

Meni iz svih reality show-a je jedino Miki bio ok........
Onolika pamet za jednog drvosecu,neobrazovanog coveka je nenormalna u pozitivnom smislu.....A sta bi tek bio da je imao roditelje prosvetne radnike u nekom vecem gradu sa velikom univerzitetskom biblioteko i da su ga odmalena podsticali na intelektualnom planu,ukinuli cigare i alkohol i dali ga na sport???Danas bi bio novi Tesla.......

U Mikiju se vidi pravi dokaz nativizma.....koliko neka osoba ostaje ono sto jeste bez obzira na uticaje sredine.....Mada opet povoljni uticaji sredine mu nisu umanjili njegove pocetne mogucnosti samo su ostale na nuli a mogao je jos da se mentalno razvije......

On je jedan od retkih koji bilo sta da kaze kaze tacno,svima je rekao istinu u lice iskreno bez uvijanja bez sujete bez subjektivizma bez pristrasnosti,onako kako jeste

On je jedan od retkih koji je provalio da su oni tamo ovce za sisanje i UVEK JE NAMERNO TERAO BUNT I REVOLT PREMA SVEMU.....

Njegova velicina i snaga se vidi i kada je zarad svojih ideala ostao dosledan sebi i nekoliko puta izlazio iz kuce na njegov zahtev.....Nikada ga nisu gledaoci izbacili........

To mi se svidja...Miki ima stav - Ima da bude kako ja hocu pa ako hocete da me zadrzite i da mi platite vi to uradite a ako necete ja odoh a vi se svi y'ebite........:super:

I ostao je DOSLEDAN SEBI UVEK UPRKOS TOME STO SU MU PARE BILE PREKO POTREBNE DA VRATI KOCKARSKE DUGOVE...........

Na svu srecu Srbija je prepoznala prave vrednosti,STO JA NE MOGU DA VERUJEM OD TAKO JEDNOG NEOBRAZOVANOG,SUJEVERNOG I NAIVNOG NARODA........i glasala za njega.........

Postoji jos jedan fin kulturan vaspitan obrazovan inteligentan lik a zove se Ivan Ljuba...
Mnog smatraju za njega da je gay,da je lud,da je poremecen ,da je idiot,da mu nesto fali,da je malo cudan,ali to je sve zato sto nam je poremecen sistem vrednosti i opazaja vrline pa se on ne uklapa u sablon retardiranog neobrazovanog frajercica......

svaki takav šou ima za cilj da pokaže kako od svakog čoveka možeš da napraviš šta želiš, kako želiš i kad poželiš.

Novac je samo mamac da čovek uđe.

Osim toga, mislim da takvi eksperimenti služe da poskidaju sa ljudi sve maske koje inače nose i da ih ogole do svoje suštine. Ta suština je često poražavajuće saznanje, ali i upozorenje da postoji u svima nama.

Back