Realiti sou

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Ovih dana se digla velika frka zbog Farme i sličnih emisija i na svim televizijama se priča o tome. Ali nešto drugo je tu meni zanimljivo. A to je licemerje (ili što bi "braća" Hrvati rekli licimurje :mrgreen: ) našeg naroda i to da svi pljuju i kritikuju tu Farmu a svi je gledaju. Slična je situacija i sa rejtingom gledanosti Granda, Velikog brata i sličnih emisija ali da se zadržimo na Farmi pošto se oko nje digla najveća medijska frka ovih dana. Naime gledanost Farme je poprilično velika a najgledanija je bila upravo onih dana kada su se na njoj najviše psovali i vređali i kada ih je "narod" najviše kritikovao i prijavljivao kod RRA. A taj isti narod je svakog dana i svako veče i gleda. E to je po meni licemerje najgore vrste. I imali su istraživanje javnog mnjenja na RTS u Da, možda, ne i tamo su rekli ne znam 50, 60 ili više posto gledalaca ne voli da vidi i čuje psovke i uvrede na TV a ovamo Farma obara sve rekorde gledanosti. E tu se ugleda licemerje našeg naroda. I nemojte mi reći da su i drugi narodi slični jer me u ovom trenutku ne zanimaju drugi narodi nego samo naš, srpski narod.

Pa brate, onda nemojte da gledate te gluposti ko što ih ja ne gledam. Nemojte da gledate te emisije u kojima se promoviše nasilje, psihičko pa i fizičko, primitivizam, prostakluk i najgore psovke i uvrede ! Zašto onda gledate te gluposti ? Prestanite to da gledate i neće biti nikakvih problema jer dok god ih vi gledate njima će da skače rejting a Željku Mitroviću i organizatorima Farme će da se pune džepovi i bankovni računi. A na Farmi će i dalje biti iste vulgarnosti i primitivizam. E kad budete prestali da gledate te gluposti i kad im rejting spadne na 5 ili 10% onda će da se zapitaju da li nešto nije u redu sa tom emisijom, će da je promene, izmene koncept ili ako vide da je rejting emisije pao na najniže grane će da je ukinu skroz. Dakle, briga njih i za kulturu, vaspitanje i (ne)edukativni karakter i uticaj te emisije na decu i omladinu, njih zanimaju samo pare i bankarski računi i iznos na platnim karticama. A kad vi budete prestali da gledate takve emisije, oni će da se zamisle malo zbog pada profita i će da ih ukinu. Dakle, poenta je da ne možete da kukate na neke emisije i da se žalite a da ih u isto vreme pomno pratite jer upravo gledanjem tih emisija im produžavate opstanak na TV-u i dižete im rejting.

A slična situacija je i sa Trenutkom istine, svi se zgražavaju nad bljuvotinama koje se mogu čuti tamo a svi ih gledaju i pažljivo prate. Pratim vesti na sajtovima kao što je Krstarica i gledam TV i vidim da se zadnjih dana u većini TV emisija diskutuje o porastu nivoa vulgarnosti, primitivizma i voajerizma na našim TV ekranima, da je ovo postao sociološki, kulturološki, politički i svaki drugi problem pa me zanima vaše mišljenje.

Poslednja izmena:
Dakle, problem nije samo u Farmi i sličnim emisijama, činjenica je da veći deo našeg naroda gleda takve emisije (hteli oni to da priznaju ili ne) jer da te emisije niko ne gleda ne bi ih ni bilo na TV-u. Dakle, svi gledaju te emisije a svi ih šatro pljuju i kritikuju i ograđuju se od njih tako da je glavni problem u našem narodu i mentalitetu.

Ја је не гледам, гледам онолико колико чујем у пролазу до компа или другог ТВ-а док ханума гледа. Не гледам је пре свега из принципа, јер нити ме интересује шта дотична господа и гђе раде, нити желим бити роб ТВ-а!
Ниси у праву када кажеш да се проблем решава просто не гледањем. Народ је по дефиницији стока (не само српски, већ сваки) и као сваку марву потребно га је усмеравати, а по потреби некада и ошинути бичем, јер кад не би тако било стока би се понашала као свака разуларена стока и радила шта јој је воља! Улога државе, а самим тим и емитера који су од исте те државе добили националне фрквенције је да пропагира прихватљиве друштвене вредности, а не обрнуто, што је у слуачју овог риалти шоуа итекако случај! Ове свињарије могу се приказивати само преко кабловске мреже, уз обавезне мере заштите, пре свега млађе популације, па ко воли нек изволи!

Ја је не гледам, гледам онолико колико чујем у пролазу до компа или другог ТВ-а док ханума гледа. Не гледам је пре свега из принципа, јер нити ме интересује шта дотична господа и гђе раде, нити желим бити роб ТВ-а!
Ниси у праву када кажеш да се проблем решава просто не гледањем. Народ је по дефиницији стока (не само српски, већ сваки) и као сваку марву потребно га је усмеравати, а по потреби некада и ошинути бичем, јер кад не би тако било стока би се понашала као свака разуларена стока и радила шта јој је воља! Улога државе, а самим тим и емитера који су од исте те државе добили националне фрквенције је да пропагира прихватљиве друштвене вредности, а не обрнуто, што је у слуачју овог риалти шоуа итекако случај! Ове свињарије могу се приказивати само преко кабловске мреже, уз обавезне мере заштите, пре свега млађе популације, па ко воли нек изволи!

Gluposti ovde Nemacka podrzava kulturne zadrzaje na televiziji. Ima samo programe za to.

Ali se gledaju gluposti. Narod posle posla nece da gleda komplikovane stvari.

Naravno, tu imaš dvostruki problem. Prvi je problem što država ne reaguje ili reaguje veoma blago a drugi je problem u samom narodu. E po meni je tu ključni problem. Dakle, u licemernom srpskom narodu !

Dakle, problem nije samo u Farmi i sličnim emisijama, činjenica je da veći deo našeg naroda gleda takve emisije (hteli oni to da priznaju ili ne) jer da te emisije niko ne gleda ne bi ih ni bilo na TV-u. Dakle, svi gledaju te emisije a svi ih šatro pljuju i kritikuju i ograđuju se od njih tako da je glavni problem u našem narodu i mentalitetu.

Na ovogodišnju farmu nisam utrošio jedan jedini sekund svog vremena, a prošlogodišnju sam nekoliko puta pogledao samo zbog toga da bih znao šta i zbog čega da kritikujem i napadam. Nema smisla da pljujem po nečemu, a da ustvari ne znam o čemu se tu zaista radi. Isti slučaj je i sa Trenutkom istine, Sekinom desnom rukom, Velikim bratom i ostalim sličnom glupostima

.....to se gleda u celom svetu ,mislio sam da ce situacija kod nas biti bolja ali izgleda da je josh gora ,sve je to kao koka -kola,mek i ostala srranja ,.............

Шефе кад би свима било доступно "бело" можда би тих 50-60 посто желело да се уради, а јел може - не може! Можда би смо сви волели да ****мо на сред улице, али то је забрањено, можда би смо сви хтели да креснемо савку рибу која нам се свиди на улици - али то би се звало "шиловање", можда би смо ми много што шта желели, али хеби га Закони који се доносе да би се пропагирале одређене друштвене вредности то не дозвољавају - ТАЧКА!

.....to se gleda u celom svetu ,mislio sam da ce situacija kod nas biti bolja ali izgleda da je josh gora ,sve je to kao koka -kola,mek i ostala srranja ,.............

Pa kod nas su s obzirom na navike i mentalitet idealni uslovi za uspeh emisija ovog tipa. Naš narod ionako povasceli dan gleda preko komšijskih plotova i prozora, pa zašto ne bi iskoristio priliku koja mu omogućava da nekome ždraka za vrat 24h dnevno

Naravno, tu imaš dvostruki problem. Prvi je problem što država ne reaguje ili reaguje veoma blago a drugi je problem u samom narodu. E po meni je tu ključni problem. Dakle, u licemernom srpskom narodu !

Народ је СТОКА! Па 85% тих што гледају нити знају да понове реч "лицимур", нити знају њено значење. Због тога постоји Држава и њена регулаторна тела, а на каблу пуштај шта ти воља!

Pa kod nas su s obzirom na navike i mentalitet idealni uslovi za uspeh emisija ovog tipa. Naš narod ionako povasceli dan gleda preko komšijskih plotova i prozora, pa zašto ne bi iskoristio priliku koja mu omogućava da nekome ždraka za vrat 24h dnevno

.....jest vala to sam i ja shvatio tek kad se pojavio veliki brat ,od nas 10 tak shto se druzimo ceo zivot samo nas dvojica nisu to gledali ,provalih posle mesec dana da ostali skoro pa redovno prate ..............

.....jest vala to sam i ja shvatio tek kad se pojavio veliki brat ,od nas 10 tak shto se druzimo ceo zivot samo nas dvojica nisu to gledali ,provalih posle mesec dana da ostali skoro pa redovno prate ..............

Bogu hvala mi svo u ekipi svi normalni što se toga tiče :)
Ali zato velika većina koje poznajem gleda sve pobrojane emisije

Шефе кад би свима било доступно "бело" можда би тих 50-60 посто желело да се уради, а јел може - не може! Можда би смо сви волели да ****мо на сред улице, али то је забрањено, можда би смо сви хтели да креснемо савку рибу која нам се свиди на улици - али то би се звало "шиловање", можда би смо ми много што шта желели, али хеби га Закони који се доносе да би се пропагирале одређене друштвене вредности то не дозвољавају - ТАЧКА!

A jel taj dokon narod neko bije po ušima da gleda Farmu i slične gluposti? Ili bojkotuj i kritikuj ili gledaj ali nemoj da pljuješ. Kao što rekoh, teško je licemerje da taj narod toliko pljuje Farmu zbog psovanja i vređanja a da je gleda i prati ! Slična je stvar i sa Grandom samo što ja Grand obožavam i to priznajem. Slušam tu muziku ali ih ne pljujem. I zato ne mogu da razumem ljude koji slušaju Grand i vesele se na tu muziku a ovamo je na sva usta pljuju. A veći deo naroda je takav.

Poslednja izmena:
Narodu hleba i igara..nista novo..stara fora..kriza, besparica, pad standarda..daj im shabane koji ce da se pljuju pa mire, i tako narod zaboravi na realnost, stvarnost, bar na deo..a posto je vecina naroda "slabije obrazovana" ta taktika i dalje prolazi...

Bogu hvala mi svo u ekipi svi normalni što se toga tiče :)
Ali zato velika većina koje poznajem gleda sve pobrojane emisije

......ma i ovi moji sve gradska ekipa ,totalno apolitichni i pelcovani od svih tih nekih glupih bolesti al iz radoznalosti i navukoshe se jedno metar dana dok im nisam u pijanom stanju objasnio da je ljakse iz kupinova veliki demagog koji nishta u zivotu nije radio ...............posle malo oladili .........

Ne gledaju svi i ne pljuju svi. I koliko je tačno užasna ta Farma? Gora od South Park, Californication ili Sex & The City? Lepo što se svi zgražavaju nad nasiljem i prostaklukom na TV ali ništa gore od mnogih filmova u poslednjih 30 godina.

Ne gledaju svi i ne pljuju svi. I koliko je tačno užasna ta Farma? Gora od South Park, Californication ili Sex & The City? Lepo što se svi zgražavaju nad nasiljem i prostaklukom na TV ali ništa gore od mnogih filmova u poslednjih 30 godina.

Nasilje i prostakluk ponekad imaju svoj smisao, a između South Parka i Farme uvek ću odabrati pre Kartmena, Kenija iostatak ekipe, nego naše javne ličnosti na poljskim radovima

Narodu hleba i igara..nista novo..stara fora..kriza, besparica, pad standarda..daj im shabane koji ce da se pljuju pa mire, i tako narod zaboravi na realnost, stvarnost, bar na deo..a posto je vecina naroda "slabije obrazovana" ta taktika i dalje prolazi...

:klap:
Jasno ,ko zna sta trenutno muljaju dok se narod zabavlja.I jos nesto ima i gore od gledanja farme tj. slanje glasova :dash: pa skinuo bih im sav kredit sa telefona bez obzira koliko imaju :telefon:

Kao što rekoh ne zanimaju me drugi narodi i opravdanja da je takva situacija i preko grane, da je to licencirana emisija itd. Skoncentrisao sam se na naš narod i na folirante i licemere u našem narodu koji u isto vreme gledaju i pljuju Farmu i slične gluposti !

Back