Realan život Karin Jurick

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
92.520
Karin Jurick
Karin Jurick Tutt'Art@ - (15).JPG

Kada je slikarka Karin Jurick bila u srednjoj školi, provodila je mnogo dana i sati obilazeći železničke
stanice i muzeje kako bi mogla da skicira različite ljude koji su joj upali u oči. Skicirala je brzo, brzo
popunjavajući sveščicu za skiciranje i to je bilo nešto što je želela da radi – što je to više radila, to joj
je bilo bolje.

Karin Jurick Tutt'Art@ (5).jpg

Karin Jurick Tutt'Art@ (27).jpg

Ona priča: „Prošlog leta otišla sam u posetu rođacima u ruralni Misisipi i zamolila ih da me
odvezu u nekoliko oblasti. [Dok smo se vozili] govorili su: „Šta tražite?“ Odgovorila sam
(baš kako sam to videla): „Veliko svetlo na zgradi.“ I čim su to videli, rekli su: „Pogledajte to,
a vidi to!’ Bilo je super”. Ovi ljudi koji nisu umetnici, a žive na farmi, počeli su da vide svet
onako kako ga Karin vidi svakodnevno.

Karin Jurick Tutt'Art@ (22).jpg

Ona nastavlja: „Sećam se da me je ujak izveo [na obližnji pašnjak] i rekla sam, 'Ovo je ono što volim', a moj ujak je odgovorio: 'Vidim to, tamo zeleno i narandžasto tamo', On је shvatio. Video je ono što je ona videla i mogao je da pogleda kroz njen objektiv da vidi zašto je toliko dirnuta da slika svet onako kako ga vidi.

Karin Jurick Tutt'Art@ (45).jpg

Za Karin, ništa nije van granica. Pre nekog vremena, bila je zapanjena licem ovog čoveka.
To nije bila samo obična fotografija ovog misterioznog lika, u stvari, to je bila fotografija, ali
njegovo lice je bilo toliko zanimljivo da je Karin morala da ga naslika. Počela je sa grubom
skicom, a zatim je ispunila bojom – prevlačenjem ovde i crticom tamo.
Oživeo je pred njenim očima.

Karin Jurick Tutt'Art@ (19).jpg

Karin Jurick

midjunestudio.jpg

Moj novi studio..

Ukratko, želela sam da budem ilustrator kada sam krenula na koledž. Umesto toga, na kraju sam pomogla roditeljima da vode posao - i nakon što sam izgubila i mamu i tatu - postala sam vlasnik. Moja radnja je radila skoro 32 godine, nedavno sam je zatvorila zauvek. Posle 15 godina nisam
se bavila umetnošću, 2004. sam počela da slikam.
Prodala sam dovoljno na eBayu da bih napravila studio u svom dvorištu -
tada sam prvi put počela da koristim ulja.

https://www.karinjurick.com/

Back