<reagovanje> Cas veronauke.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo naravno pisem iz licog iskustva , jer sam nekoliko godina provela pri crkvi, svega i svacega se nagledala i upravo deca najostrascenijih crvenih su po pravilu najveci duhovnici.

Takodje da zene su generalno veliko zlo jos od Eve.

Ma, jok! Žena je kriva zato što je obukla kratku suknju,pa je jadan silovatelj morao da je siluje jer je,zaboga, to i htela čim je obukla tako nešto :evil:
Posle mora ona i sama da snosi sve te "zaslužene" posledice svog ponašanja i izgleda! Naravno da je kriva (mada, u najboljem slučaju,većina neće ni da poveruje u njenu priču o silovanju jer je verovatno ona i htela da ima sex,nikako nije naterana na to i verovatno je neizmerno uživala u tome!)

Ova prica je glupa, i na nju eventualno treba trositi reci ukoliko neko od mladje generacije je zbunjen,
jer je pitanje vere veoma osetljivo i najpreporucljivije je da deca u samoj porodici nauce bar nesto, odnosno da postoji vise opcija verovati ili neverovati, argumentovano.

Mackice kada bi znala stav vecine crkvenih ljudi o gde je zeni mesto, smrzla bi se. Mi smo niza bica,sama crkva je davno podaljena na tri dela : deo kod oltara je sa svestenike i oltar naravno, prednji deo je za muskarce, a zadnji deo za zene, vecina baroknih pravoslavnih hramova je upravo ovakvog reda. Zena u oltar nesme da udje .

Kalaz:
deo kod oltara je sa svestenike i oltar naravno, prednji deo je za muskarce, a zadnji deo za zene, vecina baroknih pravoslavnih hramova je upravo ovakvog reda.
Ovo nije tačno. Žene stoje sa leve strane gledano prema oltaru, nasuprot ikoni Sv. Marije, a muškarci sa desne naspram ikone Isusa Hrista.

A to što žene ne smeju da uđu u oltar mi je najgluplja stvar koja je smišljena u okviru crkve. Obrazloženje istog je za ne verovati, a najgluplje mi je kada žene propuštaju muškarce u redu za naforu. :roll:

bug.gif

znas sta pjaf.
ja verujem da je Bog jedan.
i kao takav,ako smo svi nejgova deca,tj.stado trebalo bi da smo jednaki.
ali,sve govori da nismo.
mozda postoje jevandjelja koja su tokom vremena unistena, s namerom da se potcini i potceni zena.uostalom,veliki deo i sadasnjeg drustvenog uredjenja pociva na tome.
da je zena toliko losa, ne bi bila Bogomajka.
ako je zena prokuzena onda je muskarac trebalo da nosi Hrista.
zasto ne mogu iza oltara?zasto moram da nosim suknju do zemlje i maramu da ne bih izazvala poriv kod muskaraca?
zasto se oni ne obuzdaju kada vide moju vatrnu kosu,ako su se vec zavetovali na vernost Bogu?
ima milion pitanja
a svaki odgovor ce biti da sam posrnula i da sam neverna.
ako sam zbog ovoga neka sam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back