<reagovanje> Cas veronauke.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Zefirra

Iskusan
Poruka
6.123
Ovo sam cula od drugarice koja je zavrsila jednu NBG gimnaziju. Pricala je o svojoj profesorici veronauke.
Tema je bila nezenljena trudnoca , silovanje , prekidi trudnoce itd. Dakle zena je decu ucila sledecem.

''Ako dozivite silovanje , najbolje bi vam bilo da se tome prepustite i uzivate koliko je moguce .'' ''Deca rodjena iz nasilnog cina su bozja deca i kao takve ih moramo radjati i odgajati sa ljubavlju i pozrtvovano.''

...ok meni licno , je ovo suludo isto koliko i gnusno...

....ali ima razlicitih misljenja pa me interesuju vashi stavovi o tome. Takodje i vasa reakcija na to predavanje.

Kad su ovakvi gluvi telefoni u pitanju uvek se zapitam šta je onaj prvi zaista rekao.

bug.gif

Zefirra:
Ovo sam cula od drugarice koja je zavrsila jednu NBG gimnaziju. Pricala je o svojoj profesorici veronauke.
Tema je bila nezenljena trudnoca , silovanje , prekidi trudnoce itd. Dakle zena je decu ucila sledecem.

''Ako dozivite silovanje , najbolje bi vam bilo da se tome prepustite i uzivate koliko je moguce .'' ''Deca rodjena iz nasilnog cina su bozja deca i kao takve ih moramo radjati i odgajati sa ljubavlju i pozrtvovano.''

....ali ima razlicitih misljenja pa me interesuju vashi stavovi o tome. Takodje i vasa reakcija na to predavanje.
Veronauka je fakultativna, je'l tako?
E sad, ne kontam kako neko može ''dozvoliti'' silovanje. Pa to je nasilan akt...ne mogu poverovati da neko tako nešto izjavljuje...možda ti drugarica nije dobro prenela??

A što se odgoja deteta koje je začeto tim putem tiče, ako se već žena odluči roditi ga, onda je sasvim ok voleti ga. Otkud znam!
Verovatno da zavisi i od psihičkih posledica nanetih tom prilikom.

Aha bozji cin je kad neka pijana neartikulisana budala , koja sa svojih 50 i kusur godina vreba mlade devojcice iz osnovne i srednje , pri tome uspe neku i da uhvati?

...nista , nista....samo komentarishem...znam da su bozji putevi toliko cudni , da ponekad i preispitujesh sopstvenu veru...

Други део јесте у складу са хришћанским учењем - дете јесте Божије биће и није криво за начин на које је зачето. Ја могу да разумем жене које задрже трудноћу и успеју да пруже љубав том детету, љубав које свакако заслужује...(мада се, лично, не бих одлучила на тај корак.)
Први део је чиста конструкција неког ко није баш најбоље разумео. Нигде хришћанство не проповеда да треба да се опустимо и уживамо у силовању! (Забога?!)

Иначе, психологија се бави овим начином преношења информација...то јест ''глувим телефонима''... и сами врло често, несвесно, учествујемо у њој...

''Ako dozivite silovanje , najbolje bi vam bilo da se tome prepustite i uzivate koliko je moguce
А ово је иначе стари фазон, зезање о томе да је једино делотворно у том тренутку бар покушати да уживаш... :lol: Али, то је толико пута прежвакан фазон да не верујем да је неко могао тако нешто озбиљно схватити. (При томе искључујем могућност да је то рекла вероучитељица у склопу свог предавања!)

Pa svi znamo da crkva podržava rađanje ma čega, ma kada i ma kako. Ustvari se o tome radi, zar ne? Ovaj deo o uživanju i nije nešto zlonameran, samo tunjav.
Al' da li našu decu to uče da moraju roditi dete koje je posledica silovanja ili će biti grešnice i goreti u paklu?

Zefirra:

''Ako dozivite silovanje , najbolje bi vam bilo da se tome prepustite i uzivate koliko je moguce .''

Boze :-? :shock: :shock:

Da li ta zena i dalje prosvetljuje djake ?

Lexa:
Pa svi znamo da crkva podržava rađanje ma čega, ma kada i ma kako. Ustvari se o tome radi, zar ne? Ovaj deo o uživanju i nije nešto zlonameran, samo tunjav.
Al' da li našu decu to uče da moraju roditi dete koje je posledica silovanja ili će biti grešnice i goreti u paklu?

Не знам шта то ''ма шта'' осим детета жена може родити??? :shock:

Верска настава је изборни предмет и тамо одлазе деца која прихватају правила и вредносне ставове своје вере...То је њихово право и њихов избор!

Нико ''нашу децу'' не учи да ће горети у паклу ако не роди дете које је последица силовања... немој сад беспотребно да преувеличаваш...

Уосталом, колико жена годишње зачне од силовања?

Hellen:
Не знам шта то ''ма шта'' осим детета жена може родити??? :shock:

Верска настава је изборни предмет и тамо одлазе деца која прихватају правила и вредносне ставове своје вере...То је њихово право и њихов избор!

Нико ''нашу децу'' не учи да ће горети у паклу ако не роди дете које је последица силовања... немој сад беспотребно да преувеличаваш...

Уосталом, колико жена годишње зачне од силовања?
Hajda hajde... :roll: magarca? Bebu iz bolesnog eksperimenta nekog paćenika.... o, da... i nju. Mrzim patetiq.

Na tu nastavu odlaze deca čiji roditelji prihvataju правила и вредносне ставове своје вере...То је њихово право и њихов избор!

Nisam ništa preuveličavala. Postavila sam pitanje. Čak sam i dodala posle - ne prišivajte mi ništa umorna sam od fanatizma... ali sam obrisala. Mnogo mi je žao zbog toga evo kajem se. Crkva voli kad se kajem :)

P. S. Van činjenice da jesam postavila pitanje, nikad ne reci nikad, i naravno - nikad ne reci niko. Evo seci mi glavu ako ne mogu da ti nađem bar jednog pacijenta koji će reći devojci da će goreti u paklu ako ne rodi dete..... ma kako ono bilo začeto. I tu, čak, mislim na sveštena lica (za forumske moralno-umne snagatore se podrazumeva.....)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back