Readonly opcija za blog

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Da li možete implementirati da postavljač bloga odabere da njegov blog bude readonly (samo čitaš, ali ne možeš komentarisati)? To mu dođe kao da je tema zaključana, ali moderator može pisati, dok korisnik ne. Mislim da bi mi tako nešto dosta odgovaralo. E sad, da li je moguće, ne znam.

Rešenje
Потпуно разумем и подржавам.
Као блогови на којима су целе књиге постоване у деловима, јако је заморно када читаш и скролујеш по две стране коментара да би наставио читање.

Свакако треба да остане и могућност коментара где се објављују појединачни текстови или аутори желе коментаре.

Неопходно је да постоје две опције.

А била сам Новајлија :rotf:
Bilo bi moguće kad bi sve korisnike stavio u grupu koja nema pravo da piše na blogu, ali onda ne bi mogao ni ti. I zamisli, ima ih još koji pišu blogove, pa onda ne bi mogli ni oni.
Nego da te pitam - zašto stalno težiš tome da tamo vodiš nekakav monolog i da eliminišeš sve koji misle drugačije od tebe? Ja sam nekad imao blog na drugom sajtu gde sam čak i mogao sam da brišem sve komentare, ali nisam to učinio nikome.

Bilo bi moguće kad bi sve korisnike stavio u grupu koja nema pravo da piše na blogu, ali onda ne bi mogao ni ti. I zamisli, ima ih još koji pišu blogove, pa onda ne bi mogli ni oni.
Nego da te pitam - zašto stalno težiš tome da tamo vodiš nekakav monolog i da eliminišeš sve koji misle drugačije od tebe? Ja sam nekad imao blog na drugom sajtu gde sam čak i mogao sam da brišem sve komentare, ali nisam to učinio nikome.
Nije to eliminacija, to se zove moj prostor na internetu gde iznosim svoja razmišljanja o nečemu. Ako pričam recimo o Eminemu, prosto delim moje mišljenje. Nisam otvorio temu da svi diskutujemo. Ne znam kako to nisi do sada shvatio, ali eto rekoh ti opet. Razlikuj blog od teme.

Šta si ti radio ili nisi na nekom tamo drugom sajtu je potpuno irelevantno za ovaj predlog. Govoriš sada o sebi, a ne o predlogu.

Nije to eliminacija, to se zove moj prostor na internetu gde iznosim svoja razmišljanja o nečemu. Ako pričam recimo o Eminemu, prosto delim moje mišljenje. Nisam otvorio temu da svi diskutujemo. Ne znam kako to nisi do sada shvatio, ali eto rekoh ti opet. Razlikuj blog od teme.

Šta si ti radio ili nisi na nekom tamo drugom sajtu je potpuno irelevantno za ovaj predlog. Govoriš sada o sebi, a ne o predlogu.
Rekoh ti i o predlogu, sa ovako postavljenim blogom i ovim softverom ne mere. Trebao bi to i sam da znaš pošto se razumeš u ove stvari.

komentarisanje bloga je nesto najnormalnije.
Да, али.. На порталима за блогове постоји опција да се коментари задрже док их модератор или аутор блога не одобре.
Дакле, не објављивање па мољакање модератора да обрише..
Решење је да аутор блога има апсолутну могућност за уређивања блога па и брисање туђих постова.

Или, као што сам већ предлагала да се уведе опција при отварању блога где би се чекирала врста блога.
Са коментарима
Без коментара

Суштина је да постоји решење.

Да, али.. На порталима за блогове постоји опција да се коментари задрже док их модератор или аутор блога не одобре.
Решење је да аутор блога има апсолутну могућност за уређивања блога па и брисање туђих постова.

Или, као што сам већ предлагала да се уведе опција при отварању блога где би се чекирала врста блога.
Са коментарима
Без коментара

O tome i govorim. Da se čekira sa ili bez komentara.

Да се разумемо, ја волим коментаре, мада сам навикла на одсуство истих.
Неки блогери не воле, ремети им концепцију и изглед блога а често је довољно да виде број прегледа и реакције.
Без коментара.

Треба прихватити различите сензибилитете аутора.

Овде су блогови део форума, па је интеракције више него довољно.

Осим свега овога, коментари,, подижу" блог па често ћаскање на блогу држи блог на првом месту.

O tome i govorim. Da se čekira sa ili bez komentara.
Предложено је одавно. Очигледно да блогови и даље никога не занимају, осим пар нас... Оваких ?

Lično, ne volim komentare jer sam imao slučaj da pišem blog o Harry Potter sagi. I zaređam ti ja detaljne opise, moj pogled na knjige i samo 10 komentara. I sad mi prekinut niz postova koje sam imao u vidu. Šta treba da učinim? Da prijavim 10 postova?

Ili pišem o nečemu i dođu još dvoje i krenu međusobnu diskusiju. Aman, moj je blog, ćaskajte u nekoj temi. A ja moram da cimam malo po malo moderatora da briše to i to nadajući se da će obrisati.

Предложено је одавно. Очигледно да блогови и даље никога не занимају, осим пар нас... Оваких ?
Nisam to znao. Eto, nisam jedini sa tom zamisli.

Као блогови на којима су целе књиге постоване у деловима, јако је заморно када читаш и скролујеш по две стране коментара да би наставио читање.

Свакако треба да остане и могућност коментара где се објављују појединачни текстови или аутори желе коментаре.

Rešenje

Trebala si ostati moderator. Imaš razumevanja za nas blogere :heart:

Са коментарима
Без коментара

sustina je da je to moguce jedino ako bi blogove potpuno odvojili i napravili kao nezavisan portal sto nije poenta..
razmisljali smo se o tome kad smo menjali softver jer smo blogove imali i na starom softveru ali smo odustali jer ovi blogovi trebaju da budu integralni deo foruma kao sto su sad
iz tog razloga ovo sta si predlozila tehnicki na zalost nije izvodljivo.

Odavno sam shvatio da gospodu iznad nije briga šta se dešava i šta se predlaže.
to nisi u pravu jer su mnoge stvarii uvedene na predloge posetilaca..na kraju sadasnji izgled blogova je zasluga natali i njene ideje kako da izgledaju.

sustina je da je to moguce jedino ako bi blogove potpuno odvojili i napravili kao nezavisan portal sto nije poenta..
razmisljali smo se o tome kad smo menjali softver jer smo blogove imali i na starom softveru ali smo odustali jer ovi blogovi trebaju da budu integralni deo foruma kao sto su sad

to nisi u pravu jer su mnoge stvarii uvedene na predloge posetilaca..na kraju sadasnji izgled blogova je zasluga natali i njene ideje kako da izgledaju.
Одговор достојан најбољег админа ?
Хвала Свевишњи ?❤️

A kako ide sa opcijom Autormoderator?

A mogu li komentari da budu kao ispod novinskih clanaka, da sistem poruke od korisnika koji nije autor slaze ispod, ili da autor moze da obelezi post kao nastavak bloga ili kao odgovor na komentar?
To bi zadovoljilo obe strane.

A mogu li komentari da budu kao ispod novinskih clanaka, da sistem poruke od korisnika koji nije autor slaze ispod, ili da autor moze da obelezi post kao nastavak bloga ili kao odgovor na komentar?
To bi zadovoljilo obe strane.
То је једна од опција које сам предлагала, али је технички неизводљива јер се постови искључиво хронолошки ређају, па их је немогуће премештати на други начин.
Имала сам идеју о дуплој теми искључиво са коментарима за коју би се живи линк убацио у насловни пост основног блога, али то је опет прекомпликовано. 🙁

То је једна од опција које сам предлагала, али је технички неизводљива јер се постови искључиво хронолошки ређају, па их је немогуће премештати на други начин.
Имала сам идеју о дуплој теми искључиво са коментарима за коју би се живи линк убацио у насловни пост основног блога, али то је опет прекомпликовано. 🙁
Da, tako cak ni moderator ne moze da pomogne korisniku da uglavi nastavak ispod prethodnog dela.

Суштински са тренутним техничким могућностима не постоји решење.

Имам још једну идеју за решење блогова, можда није место овде, преместиће или обрисати ако смета..

Идеја је да свако ко жели да пише на блоговима тражи од админа отварање блога који би био у облику пдф, као и могућност уређивања свог пдф (блога).

Дакле, сваки блогер би имао само један блог(пдф) у оквиру којег би отварао теме(блогове).
Тако би сви блогови збирни или појединачни од једног аутора били на једном месту.

Back