ReactOS

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
105.977
Imagine running your favorite Windows applications and drivers in an open-source environment you can trust. That's ReactOS. Not just an Open but also a Free operating system.

https://reactos.org/

Da li ste probali da koristite ovaj sistem ?

Razvija se poprilicno dugo , opensource je ... znaci nema spijunaze ... nema bloat , samo sto ne rade mnoge aplikacije i poprilicno je "go" skin ...

Koliko developera uopste radi na tome? Taj OS se razvija bar jedno 20 godina i nije stigao dalje od virtualboxa ...
Kada ideš skidati instalCD, kao opciju predlažu da ih doniraš pa bi mogli zaposliti nekoliko programera! Ali, po meni, najveći problem bilo kojeg 'novog' OS-a su šarenilo proizvođača ploča, procesora, chipseta i hardverskih komponenti! Svi se prave pametni pa izmišljaju toplu vodu za isto njesra! Godinama sam odlagao prelazak na Linux baš zbog brige oko drivera!
Sada imam problem sa Mint-19. Mint-18 mi bez problema radi na kanti, a Mint-19 nikako instalirati na tu kantu. Zamrzava se kako mu padne na pamet. Ima savet na internetu kako to sanirati, ali nikako da dođem do faze kada bi to iz Terminala mogao da napravim!?

Tešim se da su mobline igračke 'preotele' veliki deo tržišta PC-kantama pa će biti manje hleba za razne proizvođače PC-komponenti. To bi trebalo značiti da će dosta tih 'šrafciger' proizvođača 'iljade raznih ploča i komponenti NESTATI sa tržišta pa će olakšati standardizaciju preostalih igrača na tržištu.

Back