- Poruka
- 23.062
Inzenjer sam i radim dosta, i pare mi nisu problem. Ne pijem, Ne pusim, Ne drogiram se, ne kockam, nikada nisam slupao svoj auto, kuvam perem, spremam,
vodio sam brigu o deci.. znaci povijao, hranio, setao... (.. sve radnje radi: pranje, susenje, centrifuga
... od mojih i njenih roditelja i moje žene samo sam ja radio (i dalje samo ja radim)
... Da to je i meni odmah palo na pamet, ali imamo dvoje dece.. trpeo bi ja sve samo da budem sa svojom decom jer mi je to jedino sto imam.
Tašta me ne voli jer jednostavno radim sve sam i brinem o svom (našem životu sam).. a oni hoće sve kontra: da nam govore gde da idemo, šta da radimo... čak je išlo do toga da mi je govorila koje gaće da nosim! wtf..
U zadnje vreme je govorila sve kontra od onoga što sam ja hteo i radio.. čak sam i to trpeo. Pa kada su videli da mi ne mogu nista, prešli su na "a zašto ti ne voliš svoju decu?", pa tipa: "ti treba da nađeš još dva posla da radiš".. (inače imam dobru platu..)
Sad, ako se pomirimo da li će se opet mešati?
Pa tu je i moje pitanje: Da li žena može da se pomiri samnom a da otkači svoje roditelje?
oko 5 godina smo u braku.. Ne razumem gde sam pogrešio ili jednostavno nisam imao sreće?
Da li si znao da cesto planes i da se raspravljas sa zenom? Koji su najcesce bili razlozi za svadju? Da li ste se dogovarali oko toga sta treba uraditi?
Da postavim ova pitanja podstakao me je ovaj komentar.
Svaki par bas kao svaki pojedinac je prica za sebe. To sto jedan par ucini srecnim za drugi je razlog za razdor, a ono sto jedan par smatra velikim teretom za drugi je olaksanje i tako u krug. To sto ti mislis da je sreca samo onda kad ste potpuno samostalni ne znaci da je obrazac srece i za tvoju suprugu.
Pokusajte se naci negde na pola puta, privrzenost roditeljima u tako velikoj meri ne moze lako da se odbaci, iz nekog razloga jos uvek su joj potrebni i jos uvek se oseca sigurnija uz njihovo staranje. Da bi se to promenilo potrebno je i vremena i truda ako ti je stalo naravno, a ako nije onda je dovoljno reci Par je srecan samo ako je potpuno samostalan i kraj.
Prosto imam utisak da tu jos dosta toga fali. Ipak je to tvoje vidjenje svega onoga sto se desavalo.
Poslednja izmena od moderatora: