Razvod

Inzenjer sam i radim dosta, i pare mi nisu problem. Ne pijem, Ne pusim, Ne drogiram se, ne kockam, nikada nisam slupao svoj auto, kuvam perem, spremam,
vodio sam brigu o deci.. znaci povijao, hranio, setao... (.. sve radnje radi: pranje, susenje, centrifuga :)
... od mojih i njenih roditelja i moje žene samo sam ja radio (i dalje samo ja radim)

... Da to je i meni odmah palo na pamet, ali imamo dvoje dece.. trpeo bi ja sve samo da budem sa svojom decom jer mi je to jedino sto imam.

Tašta me ne voli jer jednostavno radim sve sam i brinem o svom (našem životu sam).. a oni hoće sve kontra: da nam govore gde da idemo, šta da radimo... čak je išlo do toga da mi je govorila koje gaće da nosim! wtf..
U zadnje vreme je govorila sve kontra od onoga što sam ja hteo i radio.. čak sam i to trpeo. Pa kada su videli da mi ne mogu nista, prešli su na "a zašto ti ne voliš svoju decu?", pa tipa: "ti treba da nađeš još dva posla da radiš".. (inače imam dobru platu..)

Sad, ako se pomirimo da li će se opet mešati?
Pa tu je i moje pitanje: Da li žena može da se pomiri samnom a da otkači svoje roditelje?

oko 5 godina smo u braku.. Ne razumem gde sam pogrešio ili jednostavno nisam imao sreće?

Da li si znao da cesto planes i da se raspravljas sa zenom? Koji su najcesce bili razlozi za svadju? Da li ste se dogovarali oko toga sta treba uraditi?

Da postavim ova pitanja podstakao me je ovaj komentar.

Svaki par bas kao svaki pojedinac je prica za sebe. To sto jedan par ucini srecnim za drugi je razlog za razdor, a ono sto jedan par smatra velikim teretom za drugi je olaksanje i tako u krug. To sto ti mislis da je sreca samo onda kad ste potpuno samostalni ne znaci da je obrazac srece i za tvoju suprugu.
Pokusajte se naci negde na pola puta, privrzenost roditeljima u tako velikoj meri ne moze lako da se odbaci, iz nekog razloga jos uvek su joj potrebni i jos uvek se oseca sigurnija uz njihovo staranje. Da bi se to promenilo potrebno je i vremena i truda ako ti je stalo naravno, a ako nije onda je dovoljno reci Par je srecan samo ako je potpuno samostalan i kraj.

Prosto imam utisak da tu jos dosta toga fali. Ipak je to tvoje vidjenje svega onoga sto se desavalo.

Poslednja izmena od moderatora:
Openbox,
mislim da nisi objektivno opisao svoj problem i da smo culi smao jednu stranu price.Pricu tvoje zene nismo culii,ali sam sigurna da bi bila dosta drugacija od tvoje.
Sam si rekao da samo ti radis od cele porodice,da si inzenjer (plata ne moze da ti bude veca od 500e-600e maximum (ako radis u drzavnoj sluzbi),podstanar si,naglasio si to vec duze vreme (tu je minimum 200e).zena ne radi,dvoje dece.,niko od ostatka familije ne radi da vam pomogne s novcem.

Dok platite rezije,hranu,potrebe za decu(neznam dali su mali,pelene,vrtic,knjige) sta vam ostane (ako uopste uspete da podmirite sve).Sada ti celi problem vidis u mesanju taste u Vas odnos.Mislim da nam nisi objektivno izneo ceo svoj slucaj,da je tvoja supruga nezadovoljna postojecim stanjem i kvalitetom svog zivota s tobom (verovatno se pozali svojoj majci ),a ti onda vidis krivca u tasti.

Mislim da treba vise da imas sluha ze zenine potrebe i da u njoj ne gledas samo radjalicu i majku dece,nego ljudsko bice koje ima potrebu da sebi kupi i novu sminku i nove cipele,da nekada sa drugaricom u kaficu popije kafu,sok i da se skupa istracare ,da otputuje negde,vidi nesto lepo itd. sto verovatno sada u tom stanju ne mozete sebi priustiti.Ona nezadovoljna,zali se svojoj majci,a ti od drvete ne vidis sumu i zapeo za tastu kao glavnog krivca za sve.

Mislim da bi dosta problema resilo kada bi tvoja zena nasla neki posao ,sto zbog njenog psihickog stanja,sto zbog finansija.

Poslednja izmena:
Poznato je da se mnoge zene pa i muskarci nalaze u braku samo zato sto im je vrlo tesko da savladaju prakticne probleme razvoda.Nalazenje novog stana/kuce, preseljenje, eventualna promena posla, deca, itd.
Recimo da razvod nije pitanje straha ili hrabrosti vec pitanje mogucnosti. Ako nema sanse da se lako podeli stan i dodje do novog krova nad glavom, ako nema sanse da se tako lako dodje do novog posla u nekom drugom gradu ili drugom delu grada ( kao sto najverovatnije nema, to je realnost) i mnogo drugih cinjenica?
Kako gledate na ove"prakticne" probleme razvoda i kako biste postupili?Odustali od istog ili....

ako bi postojao neki strašan, pravi razlog za razvod, našla bih načina...za sve ostalo da riješim

Poznato je da se mnoge zene pa i muskarci nalaze u braku samo zato sto im je vrlo tesko da savladaju prakticne probleme razvoda.Nalazenje novog stana/kuce, preseljenje, eventualna promena posla, deca, itd.
Recimo da razvod nije pitanje straha ili hrabrosti vec pitanje mogucnosti. Ako nema sanse da se lako podeli stan i dodje do novog krova nad glavom, ako nema sanse da se tako lako dodje do novog posla u nekom drugom gradu ili drugom delu grada ( kao sto najverovatnije nema, to je realnost) i mnogo drugih cinjenica?
Kako gledate na ove"prakticne" probleme razvoda i kako biste postupili?Odustali od istog ili....

Nemam tih problema, on je na mojoj teritoriji, tako da.....z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen:

Openbox,
mislim da nisi objektivno opisao svoj problem i da smo culi smao jednu stranu price.Pricu tvoje zene nismo culii,ali sam sigurna da bi bila dosta drugacija od tvoje.
Sam si rekao da samo ti radis od cele porodice,da si inzenjer (plata ne moze da ti bude veca od 500e-600e maximum (ako radis u drzavnoj sluzbi),podstanar si,naglasio si to vec duze vreme (tu je minimum 200e).zena ne radi,dvoje dece.,niko od ostatka familije ne radi da vam pomogne s novcem.
да, слажем се да би требала и моја жена да учествује у томе свему, али проблем је када јој кажем нешто она ћути. Потом оде код маме а онда јој мама каже шта да каже па онда дође код мене и то ми каже. И тако ја фактички причам са таштом а не са женом.
Што се тиче плате имам пута 2 од горе претпостављене цифре (радим за странце...)
поздрав свима, стварно ми значи туђе мишљење..

Back