Razvod ili brak (gluma) zbog deteta ?

BigMazi

Ističe se
Poruka
2.832
Pozdrav,

Na ovom forumu sam dosta dugo vremena medjutim nisam nikad pravio diskusije o ozbiljnijim temama. Iako imam svoj stav o tome i podrsku zanima me misljenje i drugih ljudi.
Ukoliko osecanja/ljubavi sta god vise nema, da li je uopste pametno glumarati neku zajednicu i razdvajati se po sobama sa cestim svadjama da bi dete od 8 meseci imalo oba roditelja ili je po nekom vasem misljenju pametnije sve to na vreme prekinuti sporazumnim razvodom i naravno pomaganjem sa muske strane u najmanju ruku finansijski/materijalno u odrastanju deteta ?

nije to bas lako

brak naravno, osim ako ono bas ne lete stolice po kuci i tako to, onda u tom slucaju razvod

inace sam sacuvala brak upravo radi djece...
ja i muz ne tucemo se, ne lomimo po kuci i to, a to sto se nas dvoje nismo nasli, sto smo promasili zivot i sto nismo jedno za drugo to djeca ne osjete, nisu nam oni krivi, njima trebaju oba roditelja, samo tako su srecni a nama kako bude i tako ce i ostati....:kpozdrav:

dete moze da ima oba roditelja i bez da zive u bracnoj zajednici... Ako su oboje razumni pojedinci, moze se dogovoriti da se brak okonca a da dete raste uz oba roditelja.. Vremenom ce i dete razumeti da je tako bolje. To je najrazumnije resenje. Jer ako dvoje ljudi zive u propalom braku radi deteta, to ne vodi nicemu. 2 zivota unistena a ne daj boze da dete sazna da ste u braku samo radi njega... + koliko god vi glumili nekakvu sloznost pred detetom, znace sta se desava cim malo poraste.
Dakle, ako brak ne ide, razvod je uvek najbolje resenje. To nikako ne mora da znaci da ce dete rasti bez jednog roditelja. Ako su roditelji srecni i zadovoljni i dete ce biti isto.

Ja sam odrasla u braku koji se drzao samo zbog dece. Odrasla sam sa gomilom problema, jos uvek nosim u sebi ogromne psiholoske traume zbog njihovog zajednickog zivota po svaku cenu. I sama imam problema sa svojim licnim zivotom zbog njih dvoje i njihovog braka. I sada, sa svim tim iskustvom, mogu 100% sigurno da kazem - trebalo je ODMAH da se rastanu i mislim da bismo svi (!) bili srecniji.

Ako nema ljubavi vise uopste, ako se roditelji svadjaju i ne podnose, nema smisla ostajati u braku. Zbog dece? Pa kakve uzore ce ta deca imati? Roditelje koje glume zrtve kobajagi zbog njih? Ta deca nece verovati u ljubav..a dosta njih ostanu iz straha u makar-kakvom braku, kao radi dece..u stvari se boje da ostanu sami, da krenu ispocetka..boje se promene..

Ako moze ikako da se resi problem, ja sam za da se ostane u braku, ako su to neki privremeni problemi, ako postoji iole ljubavi i postovanja, treba probati popraviti, a ako nikako ne moze, onda nema smisla ostajati..

Ukoliko osecanja/ljubavi sta god vise nema, da li je uopste pametno glumarati neku zajednicu i razdvajati se po sobama sa cestim svadjama da bi dete od 8 meseci imalo oba roditelja ili je po nekom vasem misljenju pametnije sve to na vreme prekinuti sporazumnim razvodom i naravno pomaganjem sa muske strane u najmanju ruku finansijski/materijalno u odrastanju deteta ?

Sporazumni razvod i pare za dete od oca da dete ne bi imalo psiholoske traume ceo zivot i probleme sa emotivnim svojim zivotom sutra kad odraste.

Nikakvo zrtvovanje ni izgravanje mucenika u braku koji postoji na papiru ne donosi nista sem ogorcenja,besa,ocaja koji se potiskuju i kad jednog dana izadju na videlo nastane haos ili te osobe navuku neke bolesti zbog mentalnog stresa.

bolji je dobar razvod, nego los brak
to znaci da je pametnije prekinuti brak u trenutku dok imate normalnu komunikaciju sa partnerom, nego ostati zajedno po cenu potpunog unistenja svih clanova porodice
porodica i partneri su ono sto treba da nam da energiju i elan
ako toga nema i partnera osecate kao teret i balast, koji primer onda mozete da date svojoj deci?
da sutra ako naprave ``gresku`` i izaberu loseg partnera za sebe treba sebi da uniste zivot kao sto ste i vi zrtvujuci se i da budu nesrecna do kraja zivota, ali sa statusom udata/ozenjen i ocuvanom formom (loseg) braka

i da li zaista verujete da ste odrzavanjem vestackog (loseg) braka stvarno usrecili svoju decu?

i kad se ostane u losem braki djeca ispastaju,mozda jos i vise.ako nisu bas bebe oni vide da su roditelji nesretni,a jos ako im se kaze da se zbog njih ostaje u braku sigurna sam da osjecaju krivicu zbog toga.ne treba djecu stavljati ispred sebe kao stit,treba imati habrosti i ici dalje.ako je neko dobar roditelj,a los muz/zena on ce ostati dobar roditelj i poslije razvoda,a ako nije sta je smisao biti s njim radi djece?ne postoje zdravi porodicni odnosi u losem braku,nema harmonije ni sa djecom kad nema s partnerom.
djeca zasluzuju sretne roditelje.

nije to bas lako

brak naravno, osim ako ono bas ne lete stolice po kuci i tako to, onda u tom slucaju razvod

inace sam sacuvala brak upravo radi djece...
ja i muz ne tucemo se, ne lomimo po kuci i to, a to sto se nas dvoje nismo nasli, sto smo promasili zivot i sto nismo jedno za drugo to djeca ne osjete, nisu nam oni krivi, njima trebaju oba roditelja, samo tako su srecni a nama kako bude i tako ce i ostati....:kpozdrav:

To je lepo od vas sto ste se zrtvovali za decu ali opet nije to lako ni stvoje ni sa njegove strane svako gleda najbolje za sebe e sad kad dodju deca opet sve je drugacije mora se covek njima prilagodjavat. Ne znam kako bih ovu zenu posavetovao osim da pokusaju da nadju zajednicki jezik bas radi deteta ako postoji zapravo treca osoba onda najbolje razvest se i gledat da to dijete ima sve u zivotu. Barem materijalno da stoji dobro ako vec ne moze imat ljubav oba roditelja.

To je lepo od vas sto ste se zrtvovali za decu ali opet nije to lako ni stvoje ni sa njegove strane svako gleda najbolje za sebe e sad kad dodju deca opet sve je drugacije mora se covek njima prilagodjavat. Ne znam kako bih ovu zenu posavetovao osim da pokusaju da nadju zajednicki jezik bas radi deteta ako postoji zapravo treca osoba onda najbolje razvest se i gledat da to dijete ima sve u zivotu. Barem materijalno da stoji dobro ako vec ne moze imat ljubav oba roditelja.

zasto mesas roditeljstvo sa ulogom bracnog patnera
pa ne razvodi se ni jedan roditelj od deteta, nego od supruznika

bolji je dobar razvod, nego los brak
to znaci da je pametnije prekinuti brak u trenutku dok imate normalnu komunikaciju sa partnerom, nego ostati zajedno po cenu potpunog unistenja svih clanova porodice
porodica i partneri su ono sto treba da nam da energiju i elan
ako toga nema i partnera osecate kao teret i balast, koji primer onda mozete da date svojoj deci?
da sutra ako naprave ``gresku`` i izaberu loseg partnera za sebe treba sebi da uniste zivot kao sto ste i vi zrtvujuci se i da budu nesrecna do kraja zivota, ali sa statusom udata/ozenjen i ocuvanom formom (loseg) braka

i da li zaista verujete da ste odrzavanjem vestackog (loseg) braka stvarno usrecili svoju decu?

Bravo.

Da se razumemo tu sam da cujem tudja misljenja ne da me neko nagovori :) U svakom slucaju tesko mi pada situacija da se moram odvojiti od deteta i poslati ih u dosta losiju lokaciju u smislu da kuca nije sredjena i da postoje clanovi koji su skloni alkoholu iako to nema nikakve da kazem opasnosti, ali ako dete treba da odrasta u takvoj sredini onda stvarno nije u redu. Napomenuo sam svadje u smislu malih rasprava daleko od nasilja ili galamljenja. Zivimo u stanu sa mojim ocem medjutim prodaja se mora obaviti do nove godine usled problema sa njegovim porezom pa cemo da se razdvajamo svako svojim putem. Ona me i dalje voli a ja sam uvek bio dobar kao osoba i zbog toga na kraju ispastao. Imao sam dosta dugih veza i uglavnom sam ja bio problem u smislu da sam gubio interesovanje i osecanja. Ponekad pomislim da moram da se zrtvujem i posvetim ceo zivot makar to znacilo da zrtvujem sve svoje samo da bi dete imalo bolju detinjstvo, iako to mozda ukljucuje "glumu" u smislu ljubavi a ne dobrog odnosa.

Jer su slucaju da dodje do sporazumnog razvoda sto meni nije problem (trenutno jer nemam fiksnu platu), morace da ode prevelikog novca u sredjivanju jednog sprata dok su njeni dole. Sve je previse komplikovano i eto, rekoh da otvorim temu na ovom forumu iako sam ga koristio uglavnom za video igre dok sam bio mladji. Da nisu na kraj grada u takvoj situaciji ne bih ni razmisljao ali ovako je stvarno nemoguce odluciti sta je najbolje.

Uglavnom hvala svima za misljenja i sugestije.

Zena ako nije za braka nije ni za decu.
Ona prosto nije ukupna za to....

Zato otac treba uzeti dete sebi i praviti od njega pre svega coveka...

Nadam se sa smisljeno ides da nerviras okolinu.
Ne mogu da shvatim da stvarno postoji toliko zaguljena i nerazumna osoba, toliki zenomrzac.... SVI ( pa i zene - zamisli) imaju pravo na srecu, ako je neko pogresio ne ulazim u to da li muskarac ili zena,i vise ne nalazi srecu u tom braku za djete a i za taj bracni par je bolje da se razidju nego da se muce zajedno. I kazes "ako zena nije za brak" zasto samo zena ? Imam koleginicu koja je u drugom braku procvjetala, u prvom prosto nije imala pravog muskarca pored sebe.... Ona jeste za brak ali on ocigledno nije bio.

ako znas dobro da glumis i zivis dvostruki zivot, pa sto da ne....puno brakova se odrzava varanjem, laganjem, mazanjem ociju i dok deca to shvate vec odrastu...ja licno nisam za to ali ne znaci da sam upravu, neko moze biti odlican otac a prosecan muz....to ne znaci da ta deca ne mogu da imaju lep zivot....

Pozdrav,

Na ovom forumu sam dosta dugo vremena medjutim nisam nikad pravio diskusije o ozbiljnijim temama. Iako imam svoj stav o tome i podrsku zanima me misljenje i drugih ljudi.

Razlaz definitivno!

Ako je vec sada tako lose tj.nema vise ljubavi,emocija ili sta god....

Ovoj osobi bi samo posavetovala da uspostavi prijateljske odnose sa majkom svog deteta(ili ocem) , pre svega da ne bi imali problema sa alimentacijom.....

Sem toga,ako je nestalo emocija- nece biti ni svajde,vike,treske.... svako na svoju stranu, i sastajati se kada detetu treba!

Back