Razvod i deca bez ocheva

Max Hoover

Obećava
Banovan
Poruka
54
Prvo - disklejmer: ovde se obracam iskljucivo muskarcima, kao i uvek, mislim da sam na pravom mestu da to radim. femizam i njegovi rezultati mi daju za pravo da kazem da dijalog sa zenama nije potreban, feminizam je problem muskaraca pre svega i zato se samo njima i obracam ovde.
zenama ne mogu da zabranim da ucestvuju, mogu da ih pozovem na fer plej, i ako se neka javi ovde, stavicu je na ignore odmah, niti cu da je vidim niti cu citam sta pise niti da joj odgovaram...
podatke koje cu da dam ovde su ili statisticki podaci iz kanade ili US. moja krivica nije sto u srbiji takve statistike ne postoje, ali verujem da je kod nas situacija jos gora.

-------------------------------------------------

prvo sa ovim: u preko 65% razvoda zena je ta koja je inicirala ili izazvala razvod.
u velikoj vecini slucajeva, deca su dodeljena majkama (u srbiji skoro uvek jer je takav zakon).
te stvari su poznate, ko hoce link dacu mu.

rezultati toga su:

63% of youth suicides are from fatherless homes (US Dept. Of Health/Census) – 5 times the average.
(63% samoubistva kod adolescenata izvrasavju deca koja zive bez oca)

90% of all homeless and runaway children are from fatherless homes – 32 times the average.
(90% beskucnika i pobegle dece su deca koja su zivela bez oca)

85% of all children who show behavior disorders come from fatherless homes – 20 times the average. (Center for Disease Control)
(85% dece sa psihickim problemima odrastaju bez oca)

80% of rapists with anger problems come from fatherless homes –14 times the average. (Justice & Behavior, Vol 14, p. 403-26)
(80% silovatelja je odraslo bez oca)

71% of all high school dropouts come from fatherless homes – 9 times the average. (National Principals Association Report)
(71% onih koji ne zavrse srednju skolu, odrastaju bez oca)

75% of all adolescent patients in chemical abuse centers come from fatherless homes – 10 times the average. (Rainbows for All God’s Children)
(75% drogerasa odraslo je bez oca)

70% of youths in state-operated institutions come from fatherless homes – 9 times the average. (U.S. Dept. of Justice, Sept. 1988)
(70% dece u popravnim domovima dolaze iz doma bez oca)

85% of all youths in prison come from fatherless homes – 20 times the average. (Fulton Co. Georgia, Texas Dept. of Correction)
(85% adolescenata po zatvroima odraslo je bez oca)

http://fallenfathers.blogspot.ca/2007/03/children-without-fathers-statistics.html

sad, rizikujem ban zbog ovog, and let her do it - zameni odrastao bez oca sa 'odrastao sa samohranom majkom'.

to je ono sto je na zapadu, a to dolazi kod vas.

ne plju8jte me, moje su namere da se ispomazemo, hvala

Brojke nisu za zanemarivanje, ako su prave... Moje dete zivi bez mene, privukao si moju paznju... sta zelis da kazes ovom temom?

da obavestim, pomognem kolegama koje nemaju ta iskustva a mozda ih cheka, mozda im pomogne da donesu pravu odluku kad za odluku dodje vreme. vreme je da se solidarisemo zar ne? da sacuvamo nasu decu.
moja iskustva su vrlo gorka takodje, ali cenu je platiolo moje dete, ne zelim da i drugi to podnose.

hvala sto si se javio

evo ga:

Social Development in a Single Father Home

As a single father, you ensure the healthy development of your child. The responsibilities and problems become entirely your own. Creativity, according to David M. Hill, author of "Dad to Dad -- Parenting Like a Pro," is just one of the many qualities that come with a pure, fatherly focus. Ensuring that your child's social development is smooth and effective can be rewarding and fun. As a single father, you will will certainly have a strong effect on your child's social skills.

Childcare
According to a 2006 article in a Pennsylvania State University publication, single fathers are generally more likely to fare better than single mothers economically. Research shows that single fathers are more likely to be older, and engaged in paid labor than their female equivalent. This means they are in a better position to provide adequate child care to their children. Quality child care is an essential component of raising healthy children in single-parent homes.

Activeness
Children tend to become more active when living in single-father homes, leading to effective social development. This father-child interaction can have positive benefits in the child's social development, according to Jeffrey Rosenberg, former communications director at the U.S. Department of Health and Human Services, and W. Bradford Wilcox, assistant professor of sociology at the University of Virginia.

Self-Control
A child raised by a father tends to be more aware of his emotions and is able to control himself more successfully when interacting with his peers, according to a 2006 publication by the U.S. Department of Health and Human Services. Living with his father teaches a child how to regulate his behavior, estimate his strength and avoid conflict when it is not needed.

Creativity
According to Hill, a father has a major effect on his child's creative tendencies. A child is more likely to explore, repair objects and engage in artistic activities when being guided by his father. These activities most often involve plenty social interaction and teamwork, which means that the child is given the opportunity to create alongside other kids, develop social skills and grow as part of a group.

http://everydaylife.globalpost.com/social-development-single-father-home-2224.html

i da, ja sam samohrani otac :)

87464338.jpg

Poslednja izmena:
U svakom slucaju deca koja odrastu bez cvrstog uzora koji im moze biti samo otac su hendikepirana i za taj hendikep su krive iskljucivo zene.Prema tome one bi trebale da snose i posledice tog cinjenja i uskracivanja osnovnog prava deteta da ima oca.Ukoliko ta deca postanu kriminalci obavezno bi trebalo suditi i majkama koje su odhranile tu decu.Ne mislim da ih treba kaznjavatio nesto drasticno ali recimo ako je dete postalo neki kriminalac ili narkoman , narkodiler tu bi sasvim dovoljna bila kazna od nekih 30 godina za nesavesnu majku cisto za primer i pouku ostalim .

U svakom slucaju deca koja odrastu bez cvrstog uzora koji im moze biti samo otac su hendikepirana i za taj hendikep su krive iskljucivo zene.Prema tome one bi trebale da snose i posledice tog cinjenja i uskracivanja osnovnog prava deteta da ima oca.Ukoliko ta deca postanu kriminalci obavezno bi trebalo suditi i majkama koje su odhranile tu decu.Ne mislim da ih treba kaznjavatio nesto drasticno ali recimo ako je dete postalo neki kriminalac ili narkoman , narkodiler tu bi sasvim dovoljna bila kazna od nekih 30 godina za nesavesnu majku cisto za primer i pouku ostalim .

Pa ni sam narkoman ili narkodiler nece dobiti ni 10 godina za to a sad majka da im dobije 30 z:D

Majka treba da snosi odgovornost za to sto je umesto u normalnog coveka dete vaspitala u kriminalca i narko dilera.Medjutim posto imam obzira da je u pitanju ipak zena zato sam i bio tako blag kad sam joj odredio kaznu od samo 30 godina robije.Naravno i tu bih imao obzira dakle posto je robija teska mogla bi da place koliko god pozeli, naravno samo kad nikoga nema u blizini.

Majka treba da snosi odgovornost za to sto je umesto u normalnog coveka dete vaspitala u kriminalca i narko dilera.Medjutim posto imam obzira da je u pitanju ipak zena zato sam i bio tako blag kad sam joj odredio kaznu od samo 30 godina robije.Naravno i tu bih imao obzira dakle posto je robija teska mogla bi da place koliko god pozeli, naravno samo kad nikoga nema u blizini.

Jesi bio blag az:D

Prvo - disklejmer: ovde se obracam iskljucivo muskarcima, kao i uvek, mislim da sam na pravom mestu da to radim. femizam i njegovi rezultati mi daju za pravo da kazem da dijalog sa zenama nije potreban, feminizam je problem muskaraca pre svega i zato se samo njima i obracam ovde.
zenama ne mogu da zabranim da ucestvuju, mogu da ih pozovem na fer plej, i ako se neka javi ovde, stavicu je na ignore odmah, niti cu da je vidim niti cu citam sta pise niti da joj odgovaram...
podatke koje cu da dam ovde su ili statisticki podaci iz kanade ili US. moja krivica nije sto u srbiji takve statistike ne postoje, ali verujem da je kod nas situacija jos gora.

-------------------------------------------------

prvo sa ovim: u preko 65% razvoda zena je ta koja je inicirala ili izazvala razvod.
u velikoj vecini slucajeva, deca su dodeljena majkama (u srbiji skoro uvek jer je takav zakon).
te stvari su poznate, ko hoce link dacu mu.

rezultati toga su:

63% of youth suicides are from fatherless homes (US Dept. Of Health/Census) – 5 times the average.
(63% samoubistva kod adolescenata izvrasavju deca koja zive bez oca)

90% of all homeless and runaway children are from fatherless homes – 32 times the average.
(90% beskucnika i pobegle dece su deca koja su zivela bez oca)

85% of all children who show behavior disorders come from fatherless homes – 20 times the average. (Center for Disease Control)
(85% dece sa psihickim problemima odrastaju bez oca)

80% of rapists with anger problems come from fatherless homes –14 times the average. (Justice & Behavior, Vol 14, p. 403-26)
(80% silovatelja je odraslo bez oca)

71% of all high school dropouts come from fatherless homes – 9 times the average. (National Principals Association Report)
(71% onih koji ne zavrse srednju skolu, odrastaju bez oca)

75% of all adolescent patients in chemical abuse centers come from fatherless homes – 10 times the average. (Rainbows for All God’s Children)
(75% drogerasa odraslo je bez oca)

70% of youths in state-operated institutions come from fatherless homes – 9 times the average. (U.S. Dept. of Justice, Sept. 1988)
(70% dece u popravnim domovima dolaze iz doma bez oca)

85% of all youths in prison come from fatherless homes – 20 times the average. (Fulton Co. Georgia, Texas Dept. of Correction)
(85% adolescenata po zatvroima odraslo je bez oca)

http://fallenfathers.blogspot.ca/2007/03/children-without-fathers-statistics.html

sad, rizikujem ban zbog ovog, and let her do it - zameni odrastao bez oca sa 'odrastao sa samohranom majkom'.

to je ono sto je na zapadu, a to dolazi kod vas.

ne plju8jte me, moje su namere da se ispomazemo, hvala
ja sam odrastao bez oca i ne vidim da je to ostavilo neke posledice na mene...dobro, osim što se još više trudim da budem sve ono svom sinu što moj otac meni nije mogao ili hteo da bude...
ne može se upoređivati amerika i ovo ovde, jer smo mi i oni skroz drugačijeg mentalnog sklopa...
misim...sreća pa je ostavljeno malo procenata i za nas da kažem normalne...?
i ne razumem čemu ovakva tema...?
jel treba da bude opravdanje za sve gore navedene pojave...? šta...?

Lele si ga tvojoj majci i na ovom i na onom svetu,jer za kriminalca i narko dilera ipak ima leka al za tebe sinko slabo.Jedino mozda neki FemiSan i to dupla doza:per:

I koliko muškarac i u braku učestvuje u vaspitavanju dece? Ono što ja mogu da vidim kod sebe i oko sebe u praktičnom životu-veoma malo, samo koliko se mora. Muški svet što, je stariji godinama, mladji je umom, nažalost.
Niko ne može da vas spreči da razvijate dobar, zdrav odnos sa detetom i posle razvoda, a dete ukoliko ima zdrav odnos sa oba roditelja- neće da zastani. A da li zdravo biti ženomrzac...

Back