Razvod braka Švajcarska

Mozda ipak da mu par srba izvuce usi i skrati mudasca
Mislis onako jacih i pametnijih, kao ti? :) Koliko li vas je tako pametnih i dobrodusnih da mlatite?
Znam osnovno naravno, ali u Svajcarskoj imas original Deutsch I Schweizer-Deutsch i tesko je da se nauci jedni pricaju ovako jedni onako, a ja vec 7 godina u 4 zida sedim. Dobro je da znam ovo sto znam vec. Jer nece Kurs da uplati, nece sa ljudima da se druzi zna samo da kaze. Ja vas hranim, odnosno sto radi on nas hrani to samo zna da kaze. A gde je ljubav, prema zeni, deci?
Nije bas puno jednostavno. A ja prikupljam dokaze gde psuje vredja, dere se. A plus alkoholicar, on nije I psihicki bas u redu. Preko telefona pise kako mu nedostajem, kako me voli, a kad dodje kuci ti si nemajka ne znam da cuvam decu, deca kad on dodje kuci ne smeju da placu da skacu nista se ne sme. A on kad dodje kuci u kuhinji muzika pivo, hrana sve za njega. Jos svasta kad on dodje s posla ja Imam strah u stomaku u srcu. Moja situacija je komplikovana, nekad se I sama pitam sta trpim, ali zbog dvoje male deca, dok malo odrastu e tad cu da ja stupim na scenu.

Pa da kad bi mogli da. Ali kad ne pozanjes nikog od Srba takvih, svi se prave posteni.

Kako da ustedim svaki racun trazi da vidi.

Ma gde njemu proveriti decu, on gleda samo sebe. Nikad se ne igra sa decom, samo gleda u telefon kad dodje s posla.

Mozes s normalnim covek on ne zna da prica. Reko mi je da ce me ubiti ako pomslim na razvod, hajde da pricamo s takvom osobom.

Ne mogu da se javim u privatnoj poruci, jer ne verujem ni sebi ni nikome oko sebe, trazim samo osobu koja se ovde razvela od muza I kako je prosla kroz razvod.
Dobra je ideja da se vratis u Srbiju i obratis zenama za pomoc....lako ces posle da smisljas posao u svajcarskoj....ne verujem da u svajcarskoj moze ili hoce neko da ti pomogne....

Paz ti njega kao pravda kultura nivo,ok ajde ne da ga mlate nego u krug ga ubace njih 5 i pljuju kao nju sto je on
Sta bi ti radio da ti je to sestra ili cerka,trazio savet na netu,pravdu na sudu,bravo
Pojeo bih ga za dorucak i ispljunuo....ali pre toga bih doveo sestru kuci i razveo je da mogu komotno da prelistavam recepte.
Poenta je da ona to nema i da mora da balansira i prvo pobegne, na bilo koji nacin....

Здраворазумски, развод брака нико не може да ти забрани, теби је овде већа брига коме би припала деца. Први редослед корака би био да пријавиш насиље, вероватно полицији или не знам коме би другом могла. Могуће је да они имају нека удружења или неке институције којима би могла да пријавиш, ако то није за полицију.

Друга је ствар приходи, ако си тамо легално, колико знам Швајцарска је уређена земља, чак и ако си разведена имаш права на новчану и сваку другу помоћ. Заиста верујем да су швајцарске институције много боље од наших и да ће заштитити мајку са децом. Наравно, током развода имаш право и на алиментацију.

Оно што немаш право по било каквим законима, то је да кажеш да не дајеш некоме децу. Јер твој супруг је можда лош супруг, али је отац тој деци. Став да некоме не даш децу је погрешан и често жене користе као одмазду за лоше ствари које су трпеле у браку. Такви разводи и борбе за децу су најтеже и најгоре и деци и онима који се разводе. Ни он ни ти немате ексклузивно право на ту заједничку децу, нити једно другом да браните да некога виђају. Наравно, под условом да и деца нису жртве насиља.

Ја верујем да није лако јер си у туђини, али опет, швајцарски систем итекако боље функционише од овог нашег балканског, тако да за развод и све друго има коме да се обратиш.
Da li za alimentaciju za partnera igra ulogu ko ima veće prihode, obzirom da je moj drug stranac i ima daleko manje prihode i nema imovinu za razliku, od žene koja je švajcarkinja, od koje hoće da se razvede? Da li ona po automatizmu dobija alimentaciju iako je imućnija od njega? hvala

Back