Razvod braka ... pomoc !!!

EtnicaNet

Početnik
Poruka
8
Moj brak je razveden pred inostranim sudom, shto znachi da cu morati da zatrazhim od nasheg suda u Srbiji (poshto sam srpski drzhavljanin) priznavanje pravosnazhne inostrane presude. Tek kada nash sud presudom potvrdi inostranu odluku, razvod braka ce se upisati u matichne knjige koje se vode u R. Srbiji.

A mene interesuje koliko traje ta cela procedura ?... Da li mozhe da se sve uradiz za dan dva, ili je to neshto sho ce potrajati...

Hvala

Hehehhe... Kapiram ja to, ali poshto hivim u inostranstvu, trebalo bi do sutra da znam odgovor jer bi ishla avionom u nedelju za Beograd, a neznam kad da uzmem povratni let jer neam pojma koliko traje gore navedena procedura... U principu treba mi taj dokument (da sam razvedena) do sledeceg petka... zato pitam :(

Naši su ti organi spori ali ako imaš sve papire koji ti mogu zatrebati, mislim da ćeš moći da završiš to čak i za dan.
Samo mi reci da li sam tačno shvatio, brak je zaključen ovde? Razveden pred inostranim sudom?
U Nemačkoj ste priložili koje papire i kojim organima i u kojoj proceduri prilikom priznavanja zaključenog braka?

Moj brak je razveden pred inostranim sudom, shto znachi da cu morati da zatrazhim od nasheg suda u Srbiji (poshto sam srpski drzhavljanin) priznavanje pravosnazhne inostrane presude. Tek kada nash sud presudom potvrdi inostranu odluku, razvod braka ce se upisati u matichne knjige koje se vode u R. Srbiji.

A mene interesuje koliko traje ta cela procedura ?... Da li mozhe da se sve uradiz za dan dva, ili je to neshto sho ce potrajati...

Hvala

Mislim da moze i kod notara.

Sutra je nedelja... Ne rade advokati... Ja bi sutra trebalo da krenem za Srbiju... Moram da se vratim za Nemachku do petka,a pitanje je dal ce to biti gotovo za pet dana... Zato i pitam dali se cheka ili ne i koliko

Samo ako imas dobrog advokata sa jos boljom vezom, obavices to u toj sedmici:sad2: imam i sam iskustva, samo obrnuto (Nemacka-Srbija). Ako ne nadjes resenje, javi se...povezacu te sa mojim advokatom:neutral:

Hvala
Sve zavisi na kakvog sudiju ces da naletis. To se moze obaviti za pola sata, koliko je potrebno da se pregledaju tvoji papiri, i iskuca potvrda.
A moze i da traje danima i nedeljama. Kao i uvek kad je birokratija u pitanju.

Pozdrav svima evo ja sada upravo imam problem sa tim pa pitam kako ste uspeli vi to da resite,ja sam predala i kod advokatice i na sud i svi kazu mora da se ceka..ja sam se razvela u svajcarskoj a vencali se u srbiji,a kesh neki sa strane ne primaju,,,a meni se zuri jer sam se verila sam buducim muzom nemcom i sada neznam koliko se ceka to priznavanje...da cujem vasa iskustva!!!hvala unapred!!

Znam da tema i nije bas aktivna ali da odgovorim mozda ce neko ko luta i trazi da natrci na ove podatke!!!

Procedura u Srbiji za potvrdu o presudi stranog suda o razvodu braka iznosi negde oko 4-5 meseci jer pravo na zalbu iznosi 90 radnioh dana. E to ti je Srbija!!!

Back