razvedeni...

DeeLite

Zaslužan član
Poruka
141.914
pitanje za razvedene...kako muške tako i ženske...:
da li ikada imate pomisli kako nije moralo tako da se završi, kako je moglo da bude bolje, drugačije...?
da li ikada deo krivice zbog razvoda svaljujete i na sebe, ili je uvek kriva samo ona druga strana...? misim...samokritičnost, jel...
ili ste surovi realista...
znaš...prođe vreme i slegne se...

moglo je da se zavrsi drugacije tj da ostanemo zajedno ali to ne bi bilo bolje nego gore po mene.
odgovornost je obostrana, sta vise vise je moja jer nije trebalo uopste da se udajem za njega
s druge strane, nisam emotivna dusica pa se tek za nekog drugog ne bih udala i sad ne bih imala dete, tako da je sto se mene tice ovo najbolji moguci rasplet prvobitne situacije.

da li ikada imate pomisli kako nije moralo tako da se završi, kako je moglo da bude bolje, drugačije...?
da li ikada deo krivice zbog razvoda svaljujete i na sebe, ili je uvek kriva samo ona druga strana...? misim...samokritičnost, jel...
trudila sam se i pokusavala da bude drugacije...znaci-tako je moralo biti.
ne razmisljam o krivici u braku,razmisljam o svojoj krivici pre braka i zasto sam bukvalno utrcala u brak...ali i tu imam nekih razloga,ali eto-sve se meni opet obilo o glavu.
retki su pravi brakovi,i potajno-zavidim im.

Ne treba plakati nad prosutim mlekom, makar to mleko bilo i od zlatne krave.
A odgovor na temu nek bude filozofski, sve što se desilo moralo je da se desi baš na taj način na koji se desilo jer priroda stvari uslovljava uvek jedan određen ishod.
Ko god na prvu loptu kaže da lupetam, nek porazmisli malo o svojim postupcima i izborima i shvatiće da sve što je ikad uradio bilo je određeno njim samim i svi izbori posledica su njega kao bića, a ne nekog biranja između dve stvari.
Svaki izbor je već izabran, samo treba da proživiš dovoljno da vidiš šta si izabrao.

Nisam bila vencana, ali kao da jesam...
Moglo je biti drugacije da smo oboje ulagali sebe. Ovako... Kao da si stalno u rikvercu.
Pokusla jednom, pokusala drugi put. I jesam kriva. Sto sam se trudila i kidala i taj prvi. Sto nisam bila pametnija. Zaista ne krivim nikog, samo svoj izbor.

moglo je da se zavrsi drugacije tj da ostanemo zajedno ali to ne bi bilo bolje nego gore po mene.
odgovornost je obostrana, sta vise vise je moja jer nije trebalo uopste da se udajem za njega
s druge strane, nisam emotivna dusica pa se tek za nekog drugog ne bih udala i sad ne bih imala dete, tako da je sto se mene tice ovo najbolji moguci rasplet prvobitne situacije.

trudila sam se i pokusavala da bude drugacije...znaci-tako je moralo biti.
ne razmisljam o krivici u braku,razmisljam o svojoj krivici pre braka i zasto sam bukvalno utrcala u brak...ali i tu imam nekih razloga,ali eto-sve se meni opet obilo o glavu.
retki su pravi brakovi,i potajno-zavidim im.

Nisam bila vencana, ali kao da jesam...
Moglo je biti drugacije da smo oboje ulagali sebe. Ovako... Kao da si stalno u rikvercu.
Pokusla jednom, pokusala drugi put. I jesam kriva. Sto sam se trudila i kidala i taj prvi. Sto nisam bila pametnija. Zaista ne krivim nikog, samo svoj izbor.

sve tri imate odgovor koji govori u suštini isto...kajem se, ali što sam upala u sve to...

pa onda zalis sto nisi sa osobom koja je prava za tebe, a ne sto si se razvela. ta dva nisu nuzno u vezi, koliko je ljudi u braku sa nekim koga ne voli stvarno nego samo postuje? oni nemaju za cim da zale, samo ce provesti taj jedan zivot koji imaju pored nekog ko nije za njih.
meni je to tuga a ne kad preseces i promenis stvari za sebe.

pa onda zalis sto nisi sa osobom koja je prava za tebe, a ne sto si se razvela. ta dva nisu nuzno u vezi, koliko je ljudi u braku sa nekim koga ne voli stvarno nego samo postuje? oni nemaju za cim da zale, samo ce provesti taj jedan zivot koji imaju pored nekog ko nije za njih.
meni je to tuga a ne kad preseces i promenis stvari za sebe
.

onda bi bar polovina oženjenih trebalo da se razvedu...
računajući i one matore koji su u braku po 40, 50 godina...

meni je to tuga a ne kad preseces i promenis stvari za sebe.

Pa to je isto. Razvodis se od nekoga jer si shvatio da nije pravi/a za tebe.
U postovanje bez ljubavi mi je tesko da poverujem.
U svakom slucaju je bolje preseci i promeniti, to ne sporim, ali ne dozivljava se ni nakon tog razvoda Bog zna sta osim ogromne praznine, prvenstveno.
Naravno ima nas raznih. Kazu da je razvod mala smrt, a ja sam svoj dozivela kao pravu pravcatu iako sam bila inicijator.

koja polovina, koliko stvarno srecnih brakova znas? da li ih ima i 10% ?
sve ostalo je cisti promasaj koji se odrzava zbog straha, para, sujete i jos poneceg. sto je ok, ako je sebi covek tako nesto izabrao ja podrzavam, nije moj zivot.

koja polovina, koliko stvarno srecnih brakova znas? da li ih ima i 10% ?
sve ostalo je cisti promasaj koji se odrzava zbog straha, para, sujete i jos poneceg. sto je ok, ako je sebi covek tako nesto izabrao ja podrzavam, nije moj zivot.

pa ono kad pogledaš jeste tako, ali zar veruješ da ljubav može da traje 50 godina...?
ja nešto ne verujem...

- - - - - - - - - -

Pa to je isto. Razvodis se od nekoga jer si shvatio da nije pravi/a za tebe.
U postovanje bez ljubavi mi je tesko da poverujem.
U svakom slucaju je bolje preseci i promeniti, to ne sporim, ali ne dozivljava se ni nakon tog razvoda Bog zna sta osim ogromne praznine, prvenstveno.
Naravno ima nas raznih. Kazu da je razvod mala smrt, a ja sam svoj dozivela kao pravu pravcatu iako sam bila inicijator.

meni sad ovo nije jasno...razvedeš se i posle to doživiš loše...

zato sto si volela muza, ja nisam. postovala sam ga i slagali smo se super, ali ja ne mogu da volim, tj jako jako retko mi se ukljuce emocije - svega jednom za 37 godina.
za mene je razvod bio olaksanje, stvarno je od pocetka bila greska i ne zalim ni malo.
jeste bilo tesko u nekim momentima ali ja to dozivljavam kao srecu sto sam sebi dala priliku da isprvim gresku.

zato sto si volela muza, ja nisam. postovala sam ga i slagali smo se super, ali ja ne mogu da volim, tj jako jako retko mi se ukljuce emocije - svega jednom za 37 godina.
za mene je razvod bio olaksanje, stvarno je od pocetka bila greska i ne zalim ni malo.
jeste bilo tesko u nekim momentima ali ja to dozivljavam kao srecu sto sam sebi dala priliku da isprvim gresku.

:) zanimljivo...

mislim dee da sam ostala sa bivsim da bih ga volela do kraja sveta, ali jbg kad sam bila s njim mislila sam da ce svaka veza takva da mi bude.
posle je bilo kasno, ali ne mozes sve da znas unapred i to je zivot.
zato sad nema sile da bih bila ozbiljno sa nekim prema kome nemam takva osecanja, taman ostala sama sa 101 mackom do kraj zivota.

- - - - - - - - - -

Vrlo malo.
(Ovo za polovinu nisam ukapirala?)

ono sto je dee rekao iznad, da bi mozda pola ljudi trebalo da se razvede, na to sam mislila :)

pa evo čitam mojrae recimo i vidim da im je bilo dobro...
mada ni ja ne vidim kako bi ti bilo dobro posle toga...
osim ako si živeo/la sa nekim skotom od čoveka koji te maltretirao...

Sto rece Mojrae, ne mozes sve da znas unapred.
Recimo, da se nisam nikada udala za njega, celi zivot bih mislila da sam propustila pravu ljubav. Garant.
Mislila bih, gde li je, sta radi, pa bi me preseklo po stomaku kada bih cula da se ozenio....ma znam te price. Ljudi vole da gaje iluzije.
Ovako je opet bolje ispalo.

Back