Razume li se iko od vas u ves masine??

pele27

Primećen član
Poruka
959
Da li mi IKO moze pomoci?? :worth:
Imamo Whirlpool masinu koja ima trenutno problem. Naime, nece da izbaci vodu. Kao i x puta sam pomislio da je filter, otvorio sam ga i izvadio medjutim niti u njemu ima carape ili bilo cega (perca pumpe okrecem prstima normalno) ali ono sto je najzanimljivije je to sto su dve kapi vode izasle iz filtera kada sam ga odvrnuo i izvadio, a masina je puna vode!!!! Stavio sam programator na izbacivanje, ona je vrtela neko vreme, medjutim izmedju okreta bubnja konstantno se cuje zzzzzzzz. Koliko znam, bubanj se vrti par sekundi, stane ali masina cuti. Medjutim ovde kako stane, tako se cuje zzzzzzz. Da li je to pumpa? Najtuznije mi je ono sto me sad ceka: da otvorim vrata masine da mi sljune sva voda, pa da na ruke cedim ves koji ce se po ovom diiiiiivnom vremenu verovatno osusiti za 15 dana..molim pooc ako se iko razume..

Ok..nego ne kontam selnu koja drzi crevo za bubanj..to neka najobicnija celicna zica, sta je ovo? Niti zavrtnja niti bilo cega..Kako se to tacno skida? Mislim, nisam glup (valjda) ali cisto da nesto ne sjebem...
A ince upravo vadim vodu iz bubnja, ne mora bas sva moguca voda da mi se sruci ada to skinem :)

Ok..nego ne kontam selnu koja drzi crevo za bubanj..to neka najobicnija celicna zica, sta je ovo? Niti zavrtnja niti bilo cega..Kako se to tacno skida? Mislim, nisam glup (valjda) ali cisto da nesto ne sjebem...
A ince upravo vadim vodu iz bubnja, ne mora bas sva moguca voda da mi se sruci ada to skinem :)

motorcanglama se skida..
radi po principu poluge...kao feder...
nego,jel ti opravljash mashinu il kuckash na krsti...:lol:

Skontao sam..ali nema trika,,toliko je nepristupacan prilaz selni na crevu da je to strasno..morao sam da skinem prvo sivo crevo za odvodjenje vode napolje sa pumpe da bi mi kao bilo malkice pristupacnije crnom..poplavaaaaaaaaa..i opet nema sanse da skinem selnu sa crnog..Kao nesto mi je malo lakse d askinem selnu blizu bubnju ali mi drugar evo rece da to ne skidam jer je tu crevo verovatno i lepljeno tako da...u kupatilu je haos..a ja nista nisam uradio..:(

- - - - - - - - - -

a u crevu def nema nicega, lepo ga stiskam, opipapavam, vraca vazduh u bubanj..sumnjam da ima neke prepreke u njemu

A kad otvoris filter voda ne curi? e, onda ti se prepreka nalazi u bubnju kod ulaza u crevo...jel' se bubanj vrti normalno da ne zapinje?

- - - - - - - - - -

Ili na ulazu u pumpu....meni je upala carapa izmedju spoljnjeg i unutrasnjeg bubnja, zapela za grejac i zaustavila bubanj....:(..."pecao" sam je sat vremena zicom, dok mi nije pukao zivac pa sam izvadio grejac....

Da li mi IKO moze pomoci?? :worth:
Imamo Whirlpool masinu koja ima trenutno problem. Naime, nece da izbaci vodu. Kao i x puta sam pomislio da je filter, otvorio sam ga i izvadio medjutim niti u njemu ima carape ili bilo cega (perca pumpe okrecem prstima normalno) ali ono sto je najzanimljivije je to sto su dve kapi vode izasle iz filtera kada sam ga odvrnuo i izvadio, a masina je puna vode!!!! Stavio sam programator na izbacivanje, ona je vrtela neko vreme, medjutim izmedju okreta bubnja konstantno se cuje zzzzzzzz. Koliko znam, bubanj se vrti par sekundi, stane ali masina cuti. Medjutim ovde kako stane, tako se cuje zzzzzzz. Da li je to pumpa? Najtuznije mi je ono sto me sad ceka: da otvorim vrata masine da mi sljune sva voda, pa da na ruke cedim ves koji ce se po ovom diiiiiivnom vremenu verovatno osusiti za 15 dana..molim pooc ako se iko razume..

Da, najverovatnije je pumpa ali da ne bi išao na slepo, trebalo bi da se proveri.
To "zzzzzz" znači da pumpa pokušava da radi al` joj ne ide.

Ako znaš kako, isprobaj unimerom žice na pumpi ( namestiš mašinu na centrifugu) pa ako dobija 220V - sve drugo je u redu ali je pumpa vrisnula.

Ako ne znaš unimerom, možeš i da sa pumpe otkačiš žice kojima je mašina snabdeva strujom, pa je nekim kablom spojiš direkto na zidnu utičnicu. Opet isto - ako ne vrti perca ( skini čep, videće se) znači da treba menjati pumpu.

kazu majstori dok mogu te stare da se budze bolje su nego sve novije

Nisu te slagali.
Svaki najcrnji Obodin, Gorenjka ili EI Niš od pre 20 god su bolji od novog Boša.

Back