Razočarenje od filma - Holivud ubio Dilana Doga

Petar BSK

Veoma poznat
Poruka
10.059
http://www.mondo.rs/s199741/Zabava/Film/Dilan_Dog_-_ovako_to_izgleda_na_filmu.html

Pravi fanovi Dilana Doga ( pre svega Evropljani ) dobili su pravu šamačinu u lice. Ovo holivudsko smee nije ništa nalik stripu ! Dilan zapravo živi u Americi ( Nju Orleans),što kvari celokupnu sliku o njemu ! Od jednog ozbiljnog,mističnog stripa napravili su komediju ! Pravi fan Dilan Doga zna da u stripu nema mnogo komedije,ili ona nije važna koliko mistika,natprirodno i nadrealno...

Evo smeća:

Po meni Dilan Dog je bajronisticki tip junaka,(a u filmu je daleko od toga) ovim filmom su unistili strip. Sta li su mislili kreatori stripa kad su dopustili ovo...

Nisam gledao film, a sudeci po trejleru - i necu, kao veliki fan Dilana Doga (mislim da oko 150 brojeva ide u prilog tome).

Neverovatno je koliko Amerikanci nisu u stanju nista da shvate, nikakav senzibilitet i smek da osete, van svojih formulativnih i stereotipnih okvira.

(p.s. - lik Dilana Doga je i nacrtan po ''fegetu'' , ali su bar mogli onda njega da uzmu za glavnu ulogu) :)

Nisam gledao film, a sudeci po trejleru - i necu, kao veliki fan Dilana Doga (mislim da oko 150 brojeva ide u prilog tome).

Neverovatno je koliko Amerikanci nisu u stanju nista da shvate, nikakav senzibilitet i smek da osete, van svojih formulativnih i stereotipnih okvira.

(p.s. - lik Dilana Doga je i nacrtan po ''fegetu'' , ali su bar mogli onda njega da uzmu za glavnu ulogu) :)

Sve sto bih rekao vec ste rekli ,osim sto moram da dodam da delim to globalno razocarenje u ovo ne-delo !
Sto se ovog ps-a tice ,mozda bi Rupert bio bolji izbor za ulogu Dilana ,ali ni to ne bi bila ( skoro pa nikakva ) garancija ,da Ameri opet ne bi nagrdili ovaj sjajni strip ...

EDIT : Htedoh reci da su Ameri u stanju i kliker da pokvare . U tom smislu im ni Rupert Everet ,po kom je crtan lik Dilan Doga ,ne bi bio garant da nece za*rati film ...

Poslednja izmena:
ne seeeerite da nema grucha :eek: pa on je esencija smaranja u stripu, ne moze bre da ga nema :neutral: a ovaj dilan dog bi kao trebalo da bude kul,smiren tip i yebac, ovde izgleda ko pravi pesko upravo istrco iz neke haj skul sapunice :neutral: i muzika je tako nekako neprikladna a efekti u stilu bafi, lovca na vampire. jeftino ko one sladunjave zvake sa slicicama.

Ja bih napravio bolji film od ovoga...

Ko bi kod tebe igrao Gruča i Dilana (Rupert se ne računa - to svi znamo, uostalom on čovek i stari, a mislim i da je izjavio da ne želi više da glumi strejt muškarce)?
I navedi još jedno dve tri glumice koje bi bile u šemi sa njim u toku epizode : )
Hajde svi da damo kasting predloge...

Evo linka za neke (sad sam našla, ne znam da li su dobre) kasting agencije, pa ne mora da se bira samo medju postojecim zvezdama, nego možemo mi da nađemo savršenu osobu : )

http://www.mclean-williams.com/clients.asp?category=male
http://promodelagency.com/models/index.php/cPath/81

Poslednja izmena:
Dakle, NE MOGU DA VERUJEM da ću da kažem ovo što ću sad da kažem, ali: šta mislite o Orlandu? Da, Blumu.

Mislim, on nije neki frajer, i ima malu glavu, i mlad je, ali dovoljno je pravilan i nenametljivih crta lica, pa bi mogli da mu dodaju godine i da ga dizajniraju za film, a dosta i zavisi od toga kako se snima (da ne izgleda mali).

Orlando%20Bloom%20-1-300.jpg
orlando_bloom.jpg
orlando_bloom.jpg
orlando-bloom.jpg

(ha ha, kakve pozerske fotke!)

A on mi je pao na pamet verovatno jer je ovakav krhak, a Dilan ima - priznajmo to - pitchkastu stranu ličnosti, mnogo se lako zaljubljuje, naivan je i odmah veruje ženama.
Samo bi trabalo snimati tako da Orlando ne izgleda kao da ide u treći razred osnovne

A Gručo bi bio ...
Bili Zejn ili Rasel Brand

images

RUSSB1_Edin460.jpg

Mnogo je teško raditi kasting. Ali je zabavno : )

Gruco je Gruco drugarice :lol: a ovi nisu nalik njemu :
http://3.***************/_JxzKBKpzNaU/SwMXo7OSoeI/AAAAAAAABRk/yySJZLILEw8/s1600/groucho-marx.jpg

Po meni Dilana bi mogao da odglumi Dzoni Dep,em je Britanac,em bi mogao da unese tu mistiku i bajronizam koji Dilan poseduje...

Hju Lori je super, ali ima dosta godina, zar ne?
A šminka/ maska se podrazumeva za Gruča... i Bilija Zejna/Rasela Branda bih ja maskirala, brkovi, naočare i to, ali da se vidi - ako se potrudiš - ko je. Obojica imaju lagano iritirajuću pojavu.

Meni se stalno vrti u glavi ova BBC serija, Šerlok, i kako su ga napravili mladog, ili bar mnogo mlađeg nego što smo navikli, a kako to u stvari uopšte ne smeta (mi starimo, Šerlok ne) niti mi smeta sto ne liči na Šerloka iz knjige, to jest Džeremija Breta, njegovog brata blizanca.

sherlock-bbc.jpg

Evo Šerloka, i naravno da ne izgleda kao Šerlok, ali kada gledaš seriju, čovek je Šerlok, pravi pravcijati - arogantan, asocijalan i uobražen : ) A Votson - fenomenalan!

Poslednja izmena:
Hju Lori je super, ali ima dosta godina, zar ne?
A šminka/ maska se podrazumeva za Gruča... i Bilija Zejna/Rasela Branda bih ja maskirala, brkovi, naočare i to, ali da se vidi - ako se potrudiš - ko je. Obojica imaju lagano iritirajuću pojavu.

Meni se stalno vrti u glavi ova BBC serija, Šerlok, i kako su ga napravili mladog, ili bar mnogo mlađeg nego što smo navikli, a kako to u stvari uopšte ne smeta (mi starimo, Šerlok ne) niti mi smeta sto ne liči na Šerloka iz knjige, to jest Džeremija Breta, njegovog brata blizanca.

sherlock-bbc.jpg

Evo Šerloka, i naravno da ne izgleda kao Šerlok, ali kada gledaš seriju, čovek je Šerlok, pravi pravcijati - arogantan, asocijalan i uobražen : ) A Votson - fenomenalan!

Pa sta mislis koliko Gruco odprilike ima godina u stripu? :lol:
Ovi Britanci ne izgledaju lose.al opet nije mi to to :D

Mislim da Dilan ima 35-45 a Gručo 45-50, takvi su mu štosevi.
Ali meni se ne bi svidelo da Dilan i Gručo štrče jedan od drugog... nekako mi se recimo Orlando i Rasel Brand slažu (samo da ih obojicu maskiraju) a Hju Lori mi je nekako previše poznat i poseban, sve bi zasenio u filmu. Ili, ovako:

ko bi bio dovoljno harizmatičan Dilan, da ga Hju Lori kao Gručo ne zaseni?

Ali tosa godinama je zanimljivo pitanje - ranije uopšte nisam razmišlajla o godinama likova u stripovima, filmovima i to, prosto su bili deca - odrasli - starci... ali sada (bližim se 40oj godini) su mi skoro svi odjednom mladi - mladi u poredjenju samnom, to jest, i gomila likova koji su ranije bili samo odrasli, su sada mladi, na primer Al Paćino u Pasjem popodnevu ili Dastin Hofman Psima od slame su mi sada mladi likovi (gledala sam ih opet prošle nedelje) a ranije su mi bili odrasli.

Poslednja izmena:
Mislim da Dilan ima 35-45 a Gručo 45-50, takvi su mu štosevi.

Ali to je zanimljivo pitanje - ranije uopšte nisam razmišlajla o godinama likova u stripovima, filmovima i to, prosto su bili deca - odrasli - starci... ali sada (bližim se 40oj godini) su mi skoro svi odjednom mladi - mladi u poredjenju samnom, to jest, i gomila likova koji su ranije bili samo odrasli, su sada mladi, na primer Al Paćino u Pasjem popodnevu ili Dastin Hofman Psima od slame su mi sada mladi likovi (gledala sam ih opet prošle nedelje) a ranije su mi bili odrasli.

Lori ima 51 godinu,taman :)

Back