Razocaranost

looodica

Buduća legenda
Poruka
34.720
Svakom ljudskom bicu se deshava da se zbog neceg ili nekog razocara....Shta vas najvishe razocara ? Da li su to postupci neke vama drage osobe ,prijatelja ili zivotne situacije na koje ne mozete da uticete ?

Ponekad se razocaram u sebe i osecam krivicu i prelistujem svoje ponashanje ili postupke ali mnogo je ceshce razocarenje kada te neprijatno iznenade ljudi za koje mislish da su ti bliski i da ti zele dobro,da dodje trenutak u kome pokazu svoje pravo lice....Tada mi je krivo shto sam poverenje ukazala nekome kome to nisam smela....Razocarala sam se u emocije koje nisam umela da upravljam,ali to je ocigledno sastavni deo upoznavanja svoje licnosti...i danas tvrdim da se emocijama ne da rukovati.

Ja se prilicno davno ne preispitujem zato sto idem otvoreno pa kako kome prija..par x na moju stetu..ali ponovo bih isto uradio jer znam da je ispravno i ne bih uzivao da sam dozirao i drugacije postupio..razum moze usmeriti srce a obrnuto je malo pogubno

Otvorena sam i ja al nekima to smeta...kao shto si ti jednom rekao ljudi vishe veruju u laz nego u istinu i jeste tako..ali ja kad negde pogreshim mene zna savest da grize i onda se pitam gde i u cemu sam pogreshila a u sushtini znam da sam recimo bila u pravu...al *** zivot ide dalje...

Gledaj sad ovo...znash se sa jednom osobom godinama i zna te kakav si itd.i sad jednom kazesh ono tvoje pravo mishljenje i istinu bez onoga okolo naokolo znaci direktno i to povredi tu osobu..kako bi ti reagovao na to ??? Ova se npr.naljutila na mene jer je zabolela ocigledno istina...

sva naša muka potiče od presumkcija kako nešto treba da izgleda, da bude, da se dešava
i naša neispunjena očekivanja izazivaju razočaranje u manjoj ili većoj meri
pitanje je kako gledaš na stavri i koga smatraš odgovornim za ono što radiš i što ti dešava, pa shodno tome razočaranej može bite konstruktivno i realno - da naučiš lekciju i promeniš se na bolje ili dramatizovano - da se samosažaljevaš i proklinješ sudbu
uglavnom sam sebe razočaram ili bolje rečeno naljutim nekim svojim postupcima
a od sveta trudim se da nemam nerealna očekivanja i iluzije pa da se razočaram
razočarali su me neki ljudi, ali opet to nije razočaranje već prosto period prihvatanja da nisu bili ono što sam mislio i želeo da budu i da je došao kraj tom nekom fizičkom odnosu

Gledaj sad ovo...znash se sa jednom osobom godinama i zna te kakav si itd.i sad jednom kazesh ono tvoje pravo mishljenje i istinu bez onoga okolo naokolo znaci direktno i to povredi tu osobu..kako bi ti reagovao na to ??? Ova se npr.naljutila na mene jer je zabolela ocigledno istina...
zato sto je sujetna i vestacki odnos se odrzavao..imao sam takve tzv prijatelje cak i vecina je takva..znaci postoje dokazi i svedoci za moje tvrdnje da sam im pozajmljivao novac i zaposljavao..ali se to zaboravi..i onda pomenu neku nebuloznu sitnicu po cemu oni cene prijateljstvo..zamisli to..zaposlis nekoga a on kaze e taj i taj je dosao da mi sredi komp..a ja isao s njim da kupi taj isti..retard

Znam poznato mi je ovo jako shto govorish...sve shto lepo ucinish to se zaboravlja to je cinjenica,treba covek izgleda samo da cuti i da govori da da u pravu si jer ako kazesh svoje mishljenje e onda to ne valja...ma zlo je prevladalo kod ljudi vishe nisi pametan ni kako da se ponashash....ako se previshe zezash odmah ti si luda ako cutish onda si namcor,pa nikako da nekima ugodish...ma zabole me ja sam ono shto jesam kome se ne svidja dovidjenja...nismo se zajedno rodili......

veruj mi sto pre oteras takve u 3 lepe osetices se rastereceno i prosvetljeno..progledaces..za ovog prijatelja sto imam u poljskoj bih menjao 3 rodjena brata..steta sto nije blize

Ma to sam i uradila jer takva osoba mi ne treba u zivotu....jednostavno sam se povukla i dovidjenja a ona neka se pita da li je to bilo vredno toga

Back