Razneo se bombom zbog razvoda

baš zato je trebao dostojanstveno i hrabro da nastavi
da živi.

Da trebao je...,
Nije tu verovatno u pitanju hrabrost...,
baš naprotiv...

Mnogi od nas ne shvataju,
da kada neko, naročito neko drag, čoveka povredi, možda i ponizi, ne znam sve okolnosti...,
kao da ga je i fizički satrao i povredio.

Retki su takvi...
I od ljudi, a naročito ljudskog šljama, su najčešće neshvaćeni...

A suprotno od takvih ima i onih koji bi mrtvi-ladni počinili ko zna kakvo nedelo...,
i sve bi im bilo 'do mora ravno'...

Ako je imao nekih ranijih psihičkih problema i ispada itd.,

onda je to druga stvar..., onda i jeste bolesnik...,

koji se nije uspeo izlečiti...
Svaki samoubica se u psihijatriji smatra bolesnikom.
Negde nastane neki kurslus u glavi.
Vecina samoubica, ako ih spasu, ne secaju se nicega pre toga pa ni samog cina, kazu samo da su culi cudne zvukove i da su videli samo mrak.
Postoje ljudi koji su digli ruku na sebe bez ikakvog povoda i razloga. I lece se kao i svaki drugi psihicki bolesnici.

Svaki samoubica se u psihijatriji smatra bolesnikom.
Negde nastane neki kurslus u glavi.
Vecina samoubica, ako ih spasu, ne secaju se nicega pre toga pa ni samog cina, kazu samo da su culi cudne zvukove i da su videli samo mrak.
Postoje ljudi koji su digli ruku na sebe bez ikakvog povoda i razloga. I lece se kao i svaki drugi psihicki bolesnici.

Pazi, nisam psihijatar, psiholog niti doktor, pa da to stručno obrazložim...,

ali treba razlikovati psihijatrijske slučajeve koji su svoje simptome, i prije toga

krajnjega čina, ispoljavali, a naročito ako su već i lečeni...

i one normalne, koji su se sa svim svojim drugim životnim problemima stojički nosili,

al' koji su se iz nekoga drugoga razloga (ne što su već ranije imali i ispoljavali,

psihičke probleme) odlučili na jedan takav čin...

Barem tako ja to vidim.

Pazi, nisam psihijatar, psiholog niti doktor, pa da to stručno obrazložim...,

ali treba razlikovati psihijatrijske slučajeve koji su svoje simptome, i prije toga

krajnjega čina, ispoljavali, a naročito ako su već i lečeni...

i one normalne, koji su se sa svim drugim životnim problemima stojički nosili,

al' koji su se iz nekoga drugoga razloga (ne što su već ranije imali i ispoljavali,

psihičke probleme) odlučili na jedan takav čin...

Barem tako ja to vidim.

Znas sta, malo je, da tako kazem, normalnih ljudi koji ce dici ruku na sebe bez obzira na probleme.
Pre suicida covek prolazi kroz teske depresije, koje se zavrsavaju nekad kobno. Mislim na klinicke depresije, ne ove o kojima se svakodnevno prica, koje kao i mi prolazimo.
A prema nekim istrazivanjima, covek se radja sa suicidnim idejama (nadjen je gen koji ga prenosi) i pitanje je samo dana kada ce izaci na povrsinu.
Nema veze suicid sa problemima, hrabroscu coveka, karakterom itd.

Znas sta, malo je, da tako kazem, normalnih ljudi koji ce dici ruku na sebe bez obzira na probleme.
Pre suicida covek prolazi kroz teske depresije, koje se zavrsavaju nekad kobno. Mislim na klinicke depresije, ne ove o kojima se svakodnevno prica, koje kao i mi prolazimo.
A prema nekim istrazivanjima, covek se radja sa suicidnim idejama (nadjen je gen koji ga prenosi) i pitanje je samo dana kada ce izaci na povrsinu.
Nema veze suicid sa problemima, hrabroscu coveka, karakterom itd.

Sve zavisi o kome je reč..., i šta je kome prioritet u životu...,
koga i šta je postavio na pijadastal - tron svoga života...,
a koji je mnogima važniji i vredniji od njih samih...

Bezdušnicima, beskičmenjacima, podrepašima isl.,
ne bi ni u snu, ni pod razno padalo na um da tako nešto učine...

Ponavljam, po meni, uopšte ne mora da znači da je samoubica,
prethodno bio nenormalan i psihijatriski slučaj...

A nekada se neke stvari dogode u trenu, u afektu...

Шта знамо ми о његовом животу осим једног текста из хронике.
Није човек машина, можда је био слаб због милион ствари, па га је ово дотукло.
Ко зна.

pa i to što kažeš, ko zna kakva je njegova muka...ali kad ovako napišu- zbog razvoda,
šta drugo zaključiti..

Back