Lexa
Buduća legenda
- Poruka
- 30.368
Upravo to je i problem. Ne radi se o "puštanju", odnosno, nuđenju literature, već stavljanju na raspolaganje. Prilično sam sigurna da je svaki tinejdžer odgledao/pročitao nešto tog tipa, tinejdžer - jer mlađa deca uglavnom i nemaju mogućnost da sami biraju šta će da gledaju, odnosno čitaju ako uopšte znaju da čitaju. Jer, šta ako je u skladu sa moralnim vrednostima porodice da nauče devojčicu da bude poslušna i trpi batine ako treba samo da bi održala porodicu, a sin da bude siledžija, pardon - gazda i da brani budućoj ženi da se šminka, da se zaposli i da gleda druge u oči?Хехе, па ако хоћемо у крајности: зашто не бисмо детету пуштали садистичке порниће, рецимо? Или оне са животињама? Или оне што каке једни по другима?
Је ли и то секташење ако родитељ у том смислу ограничи детету избор литературе и тв програма јер сматра да није промерено детету нити у складу са вредностима на којима га васпитава?
(I u takvom modelu porodice, dete koje ima na raspolaganju raznoliku literaturu ili filmove, ima šansu da bira.)
Lično mislim da se ič ne bih zabrinula da znam da je moj, neki sutra pubertetlija posetio rotten.com ili kakvu drugu gadariju, sve dok ne primetim da mu se tako nešto baš dopada. A takve afinitete ne može razviti samo čitajući poganu literaturu, čak naprotiv.
Poslednja izmena: