Strela
Elita
- Poruka
- 17.244
Мислим да је слична тема постојала давно, али нисам успела да је нађем, па отварам нову, инспирисана актуелним разговорима на Дому и породици.
Значи, зашто сте одлучиле да родите дете? Знам да мало безвезе звучи и да већина жена нема потребу за неким децидним разлозима за нешто што се на неки начин подразумева јер нам је биолошки усађено.
Па ипак, можда би било интересантно чути који су то били мотиви и разлози да одлучите да задржите трудноћу и да родите дете.
Касније ћу прочитати тему у целини, баш да видим шта се ту писало, а сад ћу рећи који су били моји мотиви
за рађање детета.
Мислим да је основни и примарни мотив, кога често нисмо ни свесни, најприроднији нагон, за продужетком
врсте, лозе и нас као јединки, а у позадини свега лежи страх од смрти и коначности.
Затим ту је још један јако битан разлог, кад сретнеш особу супротног пола, која му дође као твоја давно
изгубљена половина, значи то није обично заљубљивање, већ судбинска веза из које сасвим нормално и
природно следи жеља за потомством.
Ја нисам задржала трудноћу, ми смо свесно и плански радили на томе и то је било на обострану жељу,
једноставно, сазрели смо као личности и трудноћа - дете, је био само нормалан след догађаја.