Razlika predmeta za uciteljski poziv

jetztmely

Početnik
Poruka
1
Zdravo svima! Nova sam, pa ne znam da li se o ovoj temi pisalo, a možda ću biti i jedina koja postavlja ovakvo pitanje
:oops:

Završila sam ove godine za vaspitača i tako stekla naziv dip.vaspitač u predškolskim ustanovama i upisala master akademske ove godine isto za vaspitača. Premišljala sam se da upišem master za učitelja (videla sam da mi je taj uzrast mnogo zanimljiviji, nekako se više pronalazim) ali mi prosto niko nije odgovorio da li postoji takva opcija, pa sam se odlučila da upišem master za vaspitača (velika greška i ogroman trošak).
Ono što je, zapravo, moje pitanje jeste: Da li je moguće da uzmem neku temu za master rad koja će biti srodnija učiteljskom pozivu, nakon toga uradim razliku predmeta za učiteljski. Da li ću moći tada raditi kao učitelj ili je potreban master rad samo na učiteljskom fakultetu?
Računam da je master rad jedan samostalni istraživački rad, neću zasigurno ništa preterano naučiti, a ovo mi je jedina još šansa da se raspitam, jer na mejlu niko se ne trza preterano da mi odgovori.

Nadam se da će mi neko odgovoriti i uputiti me u ostvarenju svojih snova.

Ja nisam toliko strucna da ti odgovorim ali citala sam odgovore na isto pitanje koje ti postavljas.Naime,da bi bila uciteljica moras uraditi razliku predmeta sto traje isto dugo vremena a danas se tesko ucitelji zaposljavaju i sa masterom a kamoli bez.Tako da u sustini sa diplomom vaspitaca i master rada uciteljice ne mozes raditi kao uciteljica vec moras imati diplomu i ucitelja da bi radila u skoli.Jedino akp zavrsis ne znam koji nivo engleskog,mozes da predajes od 1. Do 4. Razreda kao nastavnica engleskog.

Back