Razlika između...

kakva je sad pa ovo tema sred evrope 21-og veka:)

danas imamo slobodu da zivimo onako kako zelimo u formi koja nam odgovara. cemu onda regresija i kome je to potrebna regresija ovcica u toru koje iz svoje perspektive vide zicu i samo zicu.

:lol:
Svi srećni, i razvedeni i nerazvedeni, liče jedni na druge, svako nesrećan, razveden ili nerazveden, nesrećan je na svoj način.

:heart:
E to

- - - - - - - - - -

kakva je sad pa ovo tema sred evrope 21-og veka:)

danas imamo slobodu da zivimo onako kako zelimo u formi koja nam odgovara. cemu onda regresija i kome je to potrebna regresija ovcica u toru koje iz svoje perspektive vide zicu i samo zicu.
Regresija jednako sebicnost :malav:

Imala sam nedavno godišnjicu mature, pa sam posmatrala ... udate, razvedene, neudate :zcepanje:
Ove što su udate, prilično su se ofucale za svoje godine. One što su razvedene - ponašaju se kao da su puštene sa lanca.
Bila sam srećna što još nisam udata. :heart:

Isto tako i muškarci:
Oženjeni - ušonjani i izdresirani. Razvedeni - pušteni sa lanca. Neoženjeni - frajeri i dalje.

Imala sam nedavno godišnjicu mature, pa sam posmatrala ... udate, razvedene, neudate :zcepanje:
Ove što su udate, prilično su se ofucale za svoje godine. One što su razvedene - ponašaju se kao da su puštene sa lanca.

Isto tako i muškarci:
Oženjeni - ušonjani i izdresirani. Razvedeni - pušteni sa lanca. Neoženjeni - frajeri i dalje.

Koja godisnjica, 30?

Sretnih razvedenih i sretnih nerazvedenih ljudi? Ili, razlika između nesretnih u braku i nesretnih koji su razvedeni?
Ajmo Ane Karenjine i Karenjinci :malav:
Osobine, karakteri, navike, motivi...

To su klizne kategorije. Misliš da si u jednoj, hop, evo te u drugoj, hop, u trećoj... I tako..
Jedino što je tu postojano su čovekova uverenja da treba pošto poto zadržati neki tih od statusa, i kada to postaje besmisleno. Tu je taj dijapazon šarenolikih osobina, karaktera, motiva... A tumačenje tuđih je uvek subjektivno.
Što je čovek tu oštriji, to su mu uverenja labavija. Fin način da shvatiš da treba malo da se preispitaš.

Srećni će biti uvek srećni, bez obzira na bračno stanje, sreća zavisi od odnosa prema životu.
Isto tako će i nesrećni biti nesrećni i dok su u braku i kad se razvedu. Kome je suđeno da bude eben, gaće mu same spadaju (mudra narodna poslovica iz Žarkova)

Sretnih razvedenih i sretnih nerazvedenih ljudi? Ili, razlika između nesretnih u braku i nesretnih koji su razvedeni?

Srecni su oni koji znaju kad treba da se razvedu a kad da ostanu u braku..A nesrecni su oni koji koji furajuistu pricu iakovise ne funkcionisema koliko pokusavali...

- - - - - - - - - -

Suptilna tema za prikupljanje informacija za atak na batak:zper::rotf:

ne, nego deseta. Veliki broj se venčao odmah posle srednje, neki odmah posle faksa, a veliki broj od njih se ubrzo i razveo.
Ovi što slave 30-tu godišnjicu, ne razvode se tako lako, nije uobičajneo u njihovoj generaciji.

Pa jeste, nisu navikli da ih stisnu obaveze posle pedesete, sezdesete :malav:

- - - - - - - - - -

To su klizne kategorije. Misliš da si u jednoj, hop, evo te u drugoj, hop, u trećoj... I tako..
Jedino što je tu postojano su čovekova uverenja da treba pošto poto zadržati neki tih od statusa, i kada to postaje besmisleno. Tu je taj dijapazon šarenolikih osobina, karaktera, motiva... A tumačenje tuđih je uvek subjektivno.
Što je čovek tu oštriji, to su mu uverenja labavija. Fin način da shvatiš da treba malo da se preispitaš.

Da, to je dio teme, "zauzeti ili slobodni" po svaku cenu, a život je tako kratak :malav:

pa misim da je razlika u broju ožiljaka..

- - - - - - - - - -

tj u dubini

- - - - - - - - - -

ovi jedni imaju dublje, dok ovi drugi imaju duboke..

s druge strne, ovi imaju duboke, a ovi drugi dublje..

I to na javnom mestu...:sad2:

- - - - - - - - - -

Neskladne osobe ne mogu da učestvuju u skladnoj zajednici...Takvi su i u braku i van braka neskladni i u čestoj koliziji sami sa sobom i drugima i nesrećni...
Malo sam uopštio,jer tu fali i mudrost i znanje i afirmativna emotivnost itd...

Srećnim razvedenim je lakše i lepše nego srećnim nerazvedenim jer su sami kovači svoje sreće i ne moraju strepiti da budu prevareni ili ostavljeni. :cool:

Nesrećni razvedeni su jad i beda, osuđeni na mrak. Ovim nesrećnim u braku bar razvod deluje kao svetlo na kraju tunela. :mrgreen:

I to na javnom mestu...:sad2:

- - - - - - - - - -

Neskladne osobe ne mogu da učestvuju u skladnoj zajednici...Takvi su i u braku i van braka neskladni i u čestoj koliziji sami sa sobom i drugima i nesrećni...
Malo sam uopštio,jer tu fali i mudrost i znanje i afirmativna emotivnost itd...

To da, ali to mi je jasno... Više sam mislila na drugu stranu u tom odnosu koja ne vidi i ne može da vidi da je odnos neodrživ jer koliko god se ti trudio da budeš trpeljiv, saosećajan i fleksibilan nema popravke. Još na kraju budeš potpuno slomljen i isceđen.
Malo sam pod utiskom brutalnog razvoda kroz koji je prošao jedan prijatelj. Nije mi jasno kako je toliko mogao biti slep i kad se trudio da spase brak, šta je tačno spasavao.
A toga ima u raznim formama. Razvedenim ne pada na pamet novi brak i tog uverenja se drže kao pijan plota i kad više nema smisla.

Zar ne vidiš da je i on neskladna osoba?
Biti u skladu sa sobom je prvo introspekcijski upoznati sebe baš bez laži i bez pritiska ega koji se može razumeti i
ignorisati...Ja i ovde čitam izjave tipa "To je zbog toga što..." :mrgreen:
Kako bi inače istrajavao na braku koji je krenuo niz strminu?
Nije u vinklu...
Naravno,ti znaš da je tu statistika neumoljiva...
Nije dovoljna ljubav za zajednicu...Mada bez nje nije nikakva...Veoma važna je usklađenost supružnika...

Isto tako i muškarci:
Ahahahahahhahaah... Ahahahahahahahhahahaha...
Srećnim razvedenim je lakše i lepše nego srećnim nerazvedenim jer su sami kovači svoje sreće i ne moraju strepiti da budu prevareni ili ostavljeni. :cool:

Nesrećni razvedeni su jad i beda, osuđeni na mrak. Ovim nesrećnim u braku bar razvod deluje kao svetlo na kraju tunela. :mrgreen:
A zasto bi iko strepio?
Sta time dobija?
Ili ce biti ostavljen i peevaren ili nece. Sta dobija strepnjom?
Svi smo slobodni ljudi, ko hoce da vara nek vara

Back