Различитост

gost 313363

Poznat
Poruka
7.178
Видео сам малопре једну јако занимљиву ствар... Ок кроз тему ћу провући и фејсбук што не волим да радим али овде се око тога врти..

Видео сам малопре девојку која се хвали тиме како је различита, није као остале, није као остали, шта ја знам, неки као бунтовник без разлога, као ошишала се на двојку (што је огромна штета јер је заиста била прелепа девојка и изузетно јој је стајала дуга коса), а са друге стране качи слике из купатила, слика се са кока-колом са именима што је такође модерно ових дана... Дакле фура као неку различитост а заправо се не разликује од осталих... По мени човек је различит унутрашњим стањем, тј његовим понашањем, ставовима, тиме треба бити свој, а не сад на силу урадити нешто чисто да буде "е, ово је ново"... Заправо то ми више смрди на неко привлачење пажње него на потребу за различитим... Занима ме ваше мишљење, неко стручно ако има стручњака итд итд.

devojka je ocigledno mlada i u fazi je buntovnistva
svi mi imamo zelju da budemo opste prihvaceni, to je normanlo jer smo socijalna bica
ali i zelju da se svim posebnostima istaknemo i razlikujemo od mase
ko ima cime - istice se
ko nema, za pocetak sisa lepu kosu na dvojku

pa da, devojče je mlado. u srednjoj se uvek fura ta neka različitost. potonje godine te uniformišu, kroz izbor faksa ili izbor posla. u suštini, u potonjim godinama je pametan onaj ko shvati da što se manje izdvaja iz okoliša, to bolje za njega :D

Ma sada je cool biti buntovnik, a to se moze ostvariti na vise nacina. Naravno, ako si dugaciji, bices to, i mislim da je glupo usmeravati paznju na sebe, vidite me, ja sam drugaciji, treba mi vasa paznja (da potvrdim svoju vrednost)!

S druge strane, sve sto radimo opet se moze smatrati privlacenjem paznje u neku ruku. Opet, svako ima pravo da misli da je drugaciji i poseban, ide to u periodu adolescencije, ali hvaliti se time na sav glas mi je malo otrcano. Ajde neko da je u nekom pshotripu, sta znam, samopouzdanje i sl. pa misli da je cudan, odbacen, malo patetise nad svojom sudbinom jer mu je relativno tesko da se nosi sa tom cinjenicom, ali ja sam unikat, individua, pa skroz sam poseban, neponovljiv mi je hvalisanje i dizanje sebe u nebesa.

Видео сам малопре једну јако занимљиву ствар... Ок кроз тему ћу провући и фејсбук што не волим да радим али овде се око тога врти..

Видео сам малопре девојку која се хвали тиме како је различита, није као остале, није као остали, шта ја знам, неки као бунтовник без разлога, као ошишала се на двојку (што је огромна штета јер је заиста била прелепа девојка и изузетно јој је стајала дуга коса), а са друге стране качи слике из купатила, слика се са кока-колом са именима што је такође модерно ових дана... Дакле фура као неку различитост а заправо се не разликује од осталих... По мени човек је различит унутрашњим стањем, тј његовим понашањем, ставовима, тиме треба бити свој, а не сад на силу урадити нешто чисто да буде "е, ово је ново"... Заправо то ми више смрди на неко привлачење пажње него на потребу за различитим... Занима ме ваше мишљење, неко стручно ако има стручњака итд итд.

pa, svi bi mi voleli da smo unikati, razliciti od svih ostalih, ali tako da nas svi primete u pozitivnom kontekstu
znaci, niko se ne trudi da se razlikuje ne bi li sebe doveo u kontekst "vidi ovu ludaju", pa, cak ni oni za koje na prvi pogled pomislimo upravo to
cak i oni imaju svoju ciljnu grupu, kojoj zele da se dopadnu
i to zelis na prvu loptu, tj. pogled, zato se uglavnom i ogleda u nasoj spoljasnosti, tj. trudimo se da privucemo paznju fizickim izgledom
ta zelja je jos izarazenija u odredjenim uzrastima, npr. pubertetu
secam se sebe kako sa 19 godina izlazim u grad u ocevom(!) odelu i slamnatom sesiru, i sada je to urnebesno glupo i smesno, ali tada sam zelela da budem originalna i da frajeri kazu "jao vidi ovu malu, slatku, opicenu devojcicu, mora da je bas posebna sa ovim blentavim stilom", a da devojke pomisle "jao vidi ovu malu, kako super fazon, sto se ja toga nisam setila"
znaci da budem prihavcena od strane mase, ali zapazena i razlicita od svih drugih

verovatno je to slucaj i sa tom devojcicom

Ako je neko prelep on/ona da se osisa i na nularicu (sto bi rekle babe) on ostaje prelep, ali kapiram sta si hteo reci - da je steta jer nije vise po tvojim i vecinskim kriterijumima kao zensko toliko privlacna...

Znaci jeste drugacija samim tim, a verovatno joj je to neki mladalacki trenutni osecaj, izbor i sl.

Sama potreba za razlicitoscu ili uopste razlicitost od mase kao takva povlaci privlacenje paznje, a reakcije na to mogu biti razlicite sto opet zavisi od mnogo faktora.
Naravno da ne treba na silu, vazno je da se covek sa tom nekom promenom (ovde opisanom) prijatno oseca.

I ja mislim da je covek razlicit pre svega karakterom, ponasanjem, unutrasnjim stanjem i sl, ali izgled ne moze biti po meni sasvim izbacen iz tog konteksta jer sve to cini jednu celinu.

Pitanje je odnosno razlika u posmatranju te razlicitosti jer nekome je sto se tice izgleda merilo razlicitosti (prijatne) prirodan izgled (prirodna lepota bez mnogo sminke, prirodni nokti isl.), nekome kratko osisana ljubicasta kosa, nekima zena sa pistoljem (koja voli oruzje) itd...a sve sto je na silu bude uglavnom brzo razotkriveno i upravo ta kvazi originalnost postaje sasvim suprotno - izvestacenost, neoriginalnost itd.

Ako je neko prelep on/ona da se osisa i na nularicu (sto bi rekle babe) on ostaje prelep, ali kapiram sta si hteo reci - da je steta jer nije vise po tvojim i vecinskim kriterijumima kao zensko toliko privlacna...

Znaci jeste drugacija samim tim, a verovatno joj je to neki mladalacki trenutni osecaj, izbor i sl.

Sama potreba za razlicitoscu ili uopste razlicitost od mase kao takva povlaci privlacenje paznje, a reakcije na to mogu biti razlicite sto opet zavisi od mnogo faktora.
Naravno da ne treba na silu, vazno je da se covek sa tom nekom promenom (ovde opisanom) prijatno oseca.

I ja mislim da je covek razlicit pre svega karakterom, ponasanjem, unutrasnjim stanjem i sl, ali izgled ne moze biti po meni sasvim izbacen iz tog konteksta jer sve to cini jednu celinu.

Pitanje je odnosno razlika u posmatranju te razlicitosti jer nekome je sto se tice izgleda merilo razlicitosti (prijatne) prirodan izgled (prirodna lepota bez mnogo sminke, prirodni nokti isl.), nekome kratko osisana ljubicasta kosa, nekima zena sa pistoljem (koja voli oruzje) itd...a sve sto je na silu bude uglavnom brzo razotkriveno i upravo ta kvazi originalnost postaje sasvim suprotno - izvestacenost, neoriginalnost itd.

Не, изгубила је просто то нешто, једноставно дуго нисам видео да фризура толико чини једну девојку и она запуца баш на то, потпуно друга особа.. Сад изгледа као дебил.

Заправо то ми више смрди на неко привлачење пажње него на потребу за различитим... .

Kad ne možeš pažnju drugih da privučeš svojim obrazovanjem, smislom za humor, šarmom,
krećeš za podštapalicama kao što su tetovaže, pirsing, pumpanje na body bildingu, lančići, ne bi li skrenuo pažnju na sebe, bio primećen i izašao iz anonimnosti.
.
Tako ti je i sa tom ošišanom......

Back