Različitost između fotografije i lika uživo

Truman

Elita
Poruka
23.406
Ovo je malo slobodnija tema, ne znam ni da l je za ovaj pdf. Elem, primećujem sledeće varijante kada posmatramo lice:
1. osoba ista i na fotografijama i uživo
2. osoba izgleda lepše na fotografiji nego uživo ( iz bilo kog ugla )
3. osoba izgleda lepše uživo nego na fotografiji
4. kad joj je lice u krupnom kadru osoba izgleda lepo, a kad malo udaljiš kameru ružnjikavo ( moj slučaj ).
5. osoba izgleda različito na različitim fotografijama ( čuo sam da za ovo postoji i neki naziv, al ne znam koji )

Imate li objašnjenje za bilo koju od ovih tačaka?

p.s. nespretan naslov teme - zamolio bi moda da mi obriše drugu po redu reč ''lika''.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

da li ste primetili taj fenomen da na slikama ispadamo drugačije od odraza koji vidimo u ogledalu. jer je u ogledalu sve izokrenuto. ali ja sam se navikao na svoj odraz u ogledalu dok me onaj na slikama (a tako me drugi vide) baš nervira. da li još neko ima sličan problem? prosto je moć navike neverovatna, kao da delujem 10 puta ružnije na slici ako je ne izrotiram da imitira ogledalo.
svestan sam da dosta zavisi od simetričnosti glave. međutim, mene čudi što kad odradim flip slike nekako stvari dođu na normalu, i kažem sebi to sam ja, dok bez toga prosto ne mogu da se prepoznam.
kakva su vaša iskustva sa ovim?
i drugo pitanje, koliko foto-aparati realno prikazuju naš stvarni izgled ili nas izobličuju?

Back