Razliciti ljudi u prostoriji

Dremač

Ističe se
Banovan
Poruka
2.667
Silom prilika ili slucajnosti nadjes se u sobi gde su dve osobe , jedna koju ne volis, veliki neprijatelj, uvek si u svadji sa njom kad pricas,
druga koju volis i zelis da siris ljubav mir i pozitivno raspolozenje i time je osvojis kao prijatelja, ljubavnika manje bitno...
kako reagovati u tom trenutku..?
-da li pokazati svoju tamnu stranu- ispickarati neprijatelja i rizikovati da izgubis naklonost voljene osobe, jer ti je preca rasprava od nje, i smeta joj psovanje i bes..
-ili se treba ponasati pitomo, raspolozeno fokusirati se na prijateljsku osobu, tako da ova negativna osoba pomisli da si mlakonja i da si odjednom miroljubiiv.i iskoristi to na neki nacin da ti naudi.
-da ili treba aktivirati neku trecu srednju novu rascepljenu licnost.. a opet rizikovati da se obe osobe cude tvom ponasanju a ti sam shavtis da ti si proklet sto neces savladati ni jednu od njih.

- - - - - - - - - -

Bila je ovde tema o maskama gde je receno da svi imamo za svakog razlicitu masku, ali ne pamtim da li je tu komentarisano kako u grupi vise ljudi reagovati i koliko su zdrave te turbulencije ubrzane promene maski, iz pozitivnog u borbeno stanje.
*pre nego sto neko da stereotipni odgovor ode ljubavnoj strani, napomena da je mrznja ka ovoj osobi opravdana i energetski identicno snazna kao ljubav ka drugoj.

tvoja dilema je, da li je poželjno lagati sebe kako bi osoba koja ti se dopada dobila poželjnu sliku o tebi ili pokazati svoje pravo lice bez obzira na posledice koje to lice nosi.
moj savet ti je da budeš iskren prema sebi jer ti ne možeš znati koliko je tvoja maska ubedljiva kada su osećanja u pitanju, a jednom kada nabaciš lažnu masku prema nekoj osobi, moraćeš da se identifikuješ sa tom maskom sve dok si sa tom osobom ili dok ne poveruješ da je ta maska tvoj stvarni odraz u ogledalu.
drugim rečima, moraćeš sa tim lažima da živiš.

Pa, ako već nema mogućnosti ignorisanja, onda krenuti u бетл, sa argumentima naravno, onim što jest, na pravdi Boga što bi rekli.
Zašto?
Zato što bi u suprotnom potiskivao svoju ličnost, a to znači, da ćeš u sebe uskladištiti bijes, gnev, nezadovoljstvo, možda kajanje što nisi drugačije postupio, a to sve nagomilano vodi ka raznim psihičkim problemima, depresija, mržnja ka sebi itd. Drugo, voljena osoba će se zaljubiti u masku, ne može se reći da to nisi ti, maska je tvoja i ti si tvorac, ali ona u suštini stvara nezadovoljstvo što se duže nosi time se i povećava to nezadovoljstvo.

Moj savjet je ukratko i prosto rečeno, biti svoj! Ne maskariti. Jer u suprotnom to ne vodi ka zdravoj ličnosti. Lako je reći, ali treba biti pametan, hrabar i direktan u takvim situacijama, to se stiče iskustvom i godinama, a što bi Emina Jahović rekla, mudrost ti dođe onda kad ti više ne treba... ;]

Poslednja izmena:
...
- da li pokazati svoju tamnu stranu
...
- ili se treba ponasati pitomo ?

Ovde mora strategija !

Prvo se ponašaš pitomo i pustiš neprijatelja da "istrči" sa hejtom.
A onda mu se najebeš keve !

Tako ćeš :

1. Pokazati sva svoja osećanja
2. Isprobati dragu osobu, na čiju je stranu.

Međutim, ima tu specijalnih slučajeva, evo jednog :

Draga osoba je tvoje dete u pubertetu !
Nedraga osoba je neki njen vršnjak koji ima jako negativan uticaj na tvoje dete.
Ti naravno želiš da spaseš svoje dete pogubnog uticaja vršnjaka.

U tom slučaju treba takođe da pustiš nedragu osobu da prva napadne,
ali ne treba da se braniš,
već pusti da te tvoje dete odbrani !
Neka shvati kakav joj je vršnjak !

Ako ovo ne uspe,
i tvoje dete te ne uzme u odbranu i posle nekoliko uvreda dekreta ( dekret - dete kreten ) :

- Ajde ćale ne serri !
- Pušši ****** matora budallo
- Jel' ti stvarno ovaj mentol ćale ?

Motku brale, pa udri.

Zašto ?
Da bi okuražio svoje dete !
Ono podsvesno zna da je njen vršnjak negativac,
ali je fascinirano, odnosno uplašeno do fascinacije, "zaljubljeno" iz straha !
Ti mu moraš dati primer svojim hrabrim i odlučnim suporotstavljanjem zlu !

Dakle motka !!!

Silom prilika ili slucajnosti nadjes se u sobi gde su dve osobe , jedna koju ne volis, veliki neprijatelj, uvek si u svadji sa njom kad pricas,
druga koju volis i zelis da siris ljubav mir i pozitivno raspolozenje i time je osvojis kao prijatelja, ljubavnika manje bitno...
-da li pokazati svoju tamnu stranu- ispickarati neprijatelja i rizikovati da izgubis naklonost voljene osobe, jer ti je preca rasprava od nje, i smeta joj psovanje i bes..
-ili se treba ponasati pitomo, raspolozeno fokusirati se na prijateljsku osobu, tako da ova negativna osoba pomisli da si mlakonja i da si odjednom miroljubiiv.i iskoristi to na neki nacin da ti naudi.
-da ili treba aktivirati neku trecu srednju novu rascepljenu licnost.. a opet rizikovati da se obe osobe cude tvom ponasanju a ti sam shavtis da ti si proklet sto neces savladati ni jednu od njih.

- - - - - - - - - -

Bila je ovde tema o maskama gde je receno da svi imamo za svakog razlicitu masku, ali ne pamtim da li je tu komentarisano kako u grupi vise ljudi reagovati i koliko su zdrave te turbulencije ubrzane promene maski, iz pozitivnog u borbeno stanje.
*pre nego sto neko da stereotipni odgovor ode ljubavnoj strani, napomena da je mrznja ka ovoj osobi opravdana i energetski identicno snazna kao ljubav ka drugoj.

a sta ce ta + osoba sa - osobom?
nista nije slucajno. niti je ta + toliko pozitivna, niti ta - toliko zla.
ako se vec upustas u analize, onda podji 'od pocetka' i teraj 'do kraja'
ili nemoj uopste da se upustas.

evo opet ja kao drimer da pojasnim i dam primer.. ako si ucenik u skoli, dodjes na cas sa prethodnim saznanjem da ti je drugi ucnik ukrao neke pare, prevario nesto, napao devojku itd ... mislis nece ovaj vise smeti da se pojavi u skoli, vidis nema ga jos, jer zna sta mu sleduje.. i tako pocne cas kod stroge nastavnice koja zahteva mir i disciplinu i sama prelazna ocena i test koji radis od njega zavisi cela godina.. u tom trenutku ulazi ovaj.. i ti iz tako neke faze mirnoce koncetracije na cas i test, dozivis sok kad ga primetis.. svakako tad ta tenzija sto moras da budes miran da slusas neka pravila, zakone ti stvara pritisak koji radi olaksanja transmutujes ka neprijatelju, koji je recimo manji, slabiji, ruzniji i znas da mozes da ga savladas ako si jedan na jedan i vratis pare, ali ti si sad u nekoj skoli neka pravila i posledice... u tom trenutku pocinjes da mrzis trecu osobu u prici nastavnicu, citav sistem jer osecas da ona daje jednaka prava lopovima i postenim ucenicima. u svim tim ramisljanjima i dilemi neodlucnosti prioriteta gde da se fokusiras maksimalno, prolazi vreme..

drugi primer .. recimo da si vodja nekog ganga, huliganska grupe ,mafije i uvece izdjes u neki restoran sa devojkom koja i ne zna i ne zanima je t tvoja strana, koja misli da si divan plemenit romantican, koja vidi nesto drugo u tebi, jedinstvana sansa ti se ukazala i ne smes da je prokockas, jer je volis i zbog nje si spreman da se promenis, sebe i svoju narav, samo za nju.. sednes za sto veceras, i tako sarmiras je, ona samo sto nije skinula odecu i skocila na tebe, u tom treutku uocavas za drugim stolom seda on, wtfuck..kapo di tuti neprijateljske familije, ili neko ko je najomrazeniji lik u zemlji 90 posto ljudi kad bi ga videli u javnosti bi brutalno reagovali ako ne zaklali, kao hasim taci, sorosh, medlin olbrajt, dule svinjosevc, tole lopov... sad svi iz tvog okruzenja ocekuju da se dokazes i budes super heroj, znaju te kao alfa muzjaka, ovo je sansa koja se ne propusta.. pogled ti se menja upadas u trans, devojka pita sta ti je, znas da ako izgubis momentum, da ce posle biti teze, ostavljas i svinjetinu koju jedes nije ti vise ukusna kao novi plen pred tobom, stiskas cvrsto noz i viljusku.. spreman si da postanes heroj nacije, novi Obilic, da ostvaris smisao postojanja vekovnog rata dobra i zla, u tom momentu razmisljas koji put odabrati.. da li biti pravi muskarac i snositi posledice, ili ostati u nekoj ljubavnoj vezi gubeci postovanje okolnog sveta, a bez tog postovanja i nema samopouzdanja.. pocnes da filozofiras osecas svoje misli kako se prepiru u glavi, vidis sebe u sadasnjosti kulturno obrazovanog coveka na veceri u restoranu, a opet osecas da je to iluzija vekovni krstaski rat traje i u sadasnjosti, mislis da si mozda sudbinski upoznao tu zenu samo da bi te dovela do svog arch enemy-a, ona ti je bila samo sredstvo u zivotu a ne cilj, a cilj je car murat. da nisi zeleo da zakoljes muskarca ne bi se pojavila camac i pomoc na putu do cilja, a ne zena zivota. mislis mozda je ona mamac, sirena neka da ti odvuce paznju, mozda i radi za tog kaponea, ako ne reagujes odmah on ce skociti na tebe..

jos jedan primer.. upoznas zenu koja ti po svim parmetrima deluje kao idealna osoba partner, nadas se bar nekoj poslovnoj saradnji sa njom ako ne i ljubavnoj vezi, ali nesto kasnije shvatas da ona ne samo sto radi i pripada neprijateljskoj familiji, lozi, klanu, vec je cerka nekog iz vrha mafije. ipak zarad ljubavi dodjes i upoznas njenog oca pord nje, i moras da se ponasas kulturno jer on ne zna ko si, nastaje dilema u tvojoj glavi, mislis da li je ona tu kao neki agent, ako pripada neprijateljskoj rivalskoj familiji , ili mozda nisi s njom jer je volis nego si programiran sudbnosno da osvojis tudju cerku, kraljicu, kao sahvosku figuru i time sjebes njiovu lozu, mislis da lisi je upoznao i da zelis da je ***** samo zato sto si pre toga ***** sve zivo i mrtvo toj rivalskoj familiji pa je tvoj libido ostao fokusiran ka njima..
svakao da su mnogi filmovi i knjige napisane na ovu temu,ali kao ni da autori sami nisu znali kako da reaguju.

takodje nesto realniji primer ides ulicom sa nekim drugim ciljem u glavi na posao zuris ili na sastanak... i vidis svog neprijatelja, neku osobu koja je energetski vampir, koja ti duguje nesto, za koju ne mozes da odolis a da znas da ce ti pokvariti raspolozenje.. da li nastaviti dalje i ignorisati.

ovaj primer je mozda najbitniji sa moje neke pishoanaliticke tacke gledista -
kuci si u sobi i spremas se na seks ili si vec u seksu sa devojkom, tvoj libido narastao do maksimuma, kao i erekcija, u tom momentu u sobu upada neko, moze i velika bubasvaba, pauk od dva metra, ili hitler, ako si jevrej, neki gestapo islednik, ako si srbin upada genocidni ustasa pavelic, ili arkan obrnuto, ne znam koga muslimani tamo mrze.. mladic, da ne idem dalje.. znaci ne neki nepoznati vojnik, nego neko znana osoba, ok ne mora tako drastican primer, ali moze i roditelj ili bilo ko koga ne volis bas, kao osobu sa kojom si, sad ti imas pet sekundi da reagujes ili da naglo prekines taj fluid, ostetis libido i transformises tu energiju u bes ili nesto trece ka tom agresoru... ili da ignorises prisustvo te osobe i ukljucis je u fantaziju, i po cenu da ti zarije noz ti ides do kraja plodeci, samim tim emitujuci esenciju ljubavi i ka njoj, a ne samo devojci, i time mozda utisnes u genetski kod i eventualno dete energiju nepozeljne osobe,
sam seks vodi dakle do oprastanja i zaboravljanja tvojih rivalskih odnosa sa neprijateljskom osobom sa tvoje strane, mozda se desi nesto izmedju prekines seks ali niti ubijes tu osobu kja upadne u sobu, sao je oteras, medjitim, zlo ne spava, neprijatelj kome libido i seks nisu ni blizu pameti razmislja da vam naudi. i onda tako nekako ispada da je seks greh, greska kojom se gubi ratnicka energija, sama zelja za oplodnjom nastaje u nameri da se rodi neki novi ratnik.

Poslednja izmena:
u dilemi sam nekakvoj, sad ni sam ne znam.. kakvoj. da hteo bih da me ona shvata kad poludim.
al, veci problem je u meni, reakciji i posvecenosti nekom cilju. u nekoj jare il pare dilemi, koja se kao neko prokletstvo stalno pojavljuje.

sto se tice tih epskih junaka , ne znam detalje, ako ima neki link, citat...
verovatno je to neki arhetipski dozivljaj
znam za onu ulicu, barove na dorcolu, ta lokacija iritantna sama po sebi.. recimo da taj kvart drzi neprijateljski gang, policija naravno u dilu sa njima, a devojka utripovala da je tamo in ici.. ja nevoljno pristanem, sedimo za stolom ali osecam nervozu, da se ne pojavi neki utripovani kapone i ne skoci na mene, umesto da mislim o njoj.. gledam okolinu, planiram da sa mojom ekipom dodjem da zauzmem kvart.i postanem glavni u gradu. (ne, ja ne pormovisem mafijaski mentalitet i duh 90ih, to rade neke tv,, ali nekako gornji dorcol deluje kao san francisko 30ih, a ne beograd ) sad ona misli tj oseca da nisma posvecen njoj,da moj libido nije na nivou, nego sam u nekom drugom filmu, dimenziji.

napisao sam nekoliko primera, mozete ih posebno analizirati ili ako imaju nesto zajdnicko.

Poslednja izmena:
.
.
.
napisao sam nekoliko primera, mozete ih posebno analizirati ili ako imaju nesto zajdnicko.

ne analiziram nikad niti ijedan slucaj,
ali se vidi da sve to ima zajednicko, a to je taj stalni neprijatelj, ili smetnja da nesto odzivis do kraja.
nesto sto ti smeta na nivou podsvesnog koju moras da nazoves nekako, da je kroz nesto otelovis, pa je moguce(?) smestas u lik nekog ko vec u pojavnosti ima dovoljno elemenata za neprijatelja (?)
fokus na neprijatelje kao i sta je to sto te privlaci tim, po tvojoj oceni, negativnim likovima?

svaki covek je okruzen svim i svacim ali ne primecuje svaki isto, ne privlaci svakog isto.
to nesto akutno u nama jeste okidac.
ti (ne)znas sta je to kod tebe.

Drimer upravo si opravdao nick... ;]

Na temu sam odgovorio što sam imao. Ako je već situacija toliko zagorela onda bih dodao to da ti se uvijek nađe pri ruci neka motorna testerica "stilovka" pa kad vidis blizu tako nekog intrudera, ti je uzmeš, pogledaš enemija u oči ozbiljnim i nijemim pogledom, i zaturiraš onako malo u znak upozorenja.

nisam siguran da i ovde rpicam o jedno dva ili vise problema.. ali jedan od njih je pitanje adaptacije na promenu..

-primera radi, kad pisem malim slovima i KAD PISEM VELIKIM SLOVMA TO NIJE ISTO.. OVO JE KAO NEKA DRUGA DIMENZIJA ,
Kao i Ovo. na suptilnom nivou podsvesti osecaju se energetske promene. Kad linija zivota ide naizmenicno onda se desi jaci imupls ^^^^^/\.
izbegavam uglavnom shift dugme na tastaturi jer brzo koucam i pravi mi zastoj u kuckanju. vidim i ti f.r. ne pises velikim slovima,
a i tacke i zareze bih izbegao. ali moram da bar malo prilagodim onim koji citaju... u to procesu prilagodjavanja i ugodjavanja drugim.. zaboravim sta sam hteo da kazem i svoj neki identitet i ritam.
- SHIFT iziskuje vise energije, podize svest, menja ugao i remeti fokus i koncetraciju na cilj. ponekad pisem veikim slovima zbog tih grammar nacija pominjanih u drugoj temi, ili kad bas imama vremena i opustenosti. problem izrazavanja u skladu sa osecanjima, kad moras da se adaptiras na promene.
to je nakako kao i nekoj igrici... lik sa startnog nivoa krene napred.. onda sve vise i vise prepreka neprijatelja iskacu na putu, ti moras da ih igonirses izbegavas preskaces ubijas, da bi dosao do cilja i osvojio neku nagradu. da li postoji neki drugi nacin da se dodje do cilja bez igre i pravila.
ratovi se vode zbog plena.. azdaja cuva blago li princezu, princ treba da je savlada.., danasnje drustvo ne dozvoljava nasilje.

sitnice uticu na velike odluke u zivotu.
vise mogucih scenarija.. kao u nekim filmovima... npr. trci lola trci

-majka cuje bebu kako place.. i ona dozivi instatnu transformaciju i pojuri ka njemu.. ali da li mora da je tako, sta bi bilo da je ostala sa muzem. i ne ustajala iz kreveta danima. njhihov odnos bi bio bolji, ali dete bi podivljalo ili uginulo, tj umrlo zivotinje uginavaju,nebitno.

- sedis za racunarom i radis neke vrlo vazne stvari, koncetrisan si.. u tom trenutku nailazi tvoj ljubimac macka, pas i nesto mijuce cvili.. osetis neku nadrealnu privlacnost ka njemu zelis da se mazis sa njim.. a posao na racunaru ti izgleda sad dosadno drugacije, jer si promenio ugao i percepciju i fokus... onda si u medju prostoru i ne znas da li pre da odes ka zivotinji ili da nastavis rad. ako odes ka zivotinji i krenes da je mazis.. ne mozes to od srca da radis, jer te posao u racunaru opterecuje, pa mozda preteras u tom mazenju, svakako to moze biti i ljudsko bice koje ti udje tako u sobu, jos kao ti nudi neku hranu, ne obracajuci paznju na znacaj i delikatnost tvog posla. znaci nekao izgleda da je normalno da postoje dve osobe same na svetu, a treca i svaka druga je visak.

primer te promene ugla i dimenzije svesti je i ovaj
- hirurg za vreme operacije mora da je totalno miran koncetrisan,okrenut ka gornjim cakrama i mozgu, uz smanjene tenzije u culima... i tako on operise pacijenta... iznenada medicinskoj sestri, ispadne alatka na zemlju, desi se nesto neocekivano.. on pokusa da ignorise to, ali sestra se sagne na zemlju tako da natrti guzu ka njemu i okrzne ga malo... u tom trnutku, iskljuceni libido coveka se aktivira nesveno, mozda dozivljava i erekciju. ali mora da nastavi sa operacijom.. sad on potiskuje te pirmalne instikte, vraca fokus i krvotok ka gornjim organima glavi ili cakrama, ali opet oseca da mu um nije sasvim cist , nesto je zaborvio, postaje nervozan.. gubi osecaj kako da secka, pacijent mi nije prioritet vise ,nego jednako vazan kao sestra, i eventualno napravi stetu na pacijentu. posle toga iako je bilo nesto izmedju njih sestra ga zamrzi jer on krivi za propast karijere,

JekyllHyde1931.jpg

Crveni_dvoglavi_orao_(glavni_heraldicki_simbol_srednjovekovne_Srbije_u_doba_Nemanjica).jpg

https://littleguyintheeye.files.wordpress.com/2010/01/rose-crucian-double-headed-eagle.jpg
http://www.richardcassaro.com/wp-content/uploads/2014/01/alchemical-6.jpg
http://www.maavaishnavi.com/wp-content/uploads/2011/10/Shiva-Shakti-Ardhnarishwra1.jpg
http://th02.deviantart.net/fs47/PRE...ble_TwoHeaded_Kitten_by_Aconitum_Napellus.jpg
http://www.ripleys.com/weird/files/2011/12/twoheadedgirls2.jpg

Da probam slikovitim primerima da objasnim ono sto mislim da je blize sustini teme.
Tema se nadovezuje na temu o poremecaju identiteta. ali vise to gledam kao promena uglova, talasnih duzina, izazvanu necim snaznim.
zanima me uzrok, polsedica, reakcija ispravna, zasto covek menja fokus i taj momenat kad shvati da se sastoji od dva bica, jin jang, desna i leva hemisfera mozga, musko zenski, otac i majka, ida i pingalo, + i -, atom i elektron, ac i dc, ili nesto slicno
sta su okidaci, uzroci, da li su to mirisi, zvuci ili emotivni problemi koji odredjuju primarni fokus i cepaju celoviti duh coveka na dva dela ili vise delova, da li covek treba da unisti jedan deo sebe da bi ovladao drugim?

covek tokom dana na internetu obitava na desetak sajtova, recimo sad da je ta prostorija iz naslova teme internet, .. a npr. fejsbuk i krstarica su mu dva glavna sajta pomalo razlicita ... na kojim postoje osobe od primarnog fokusa i paznje subjekta, ali ne dopire do njih potpuno jer na jednom ima ovakvu a na drugom onakvu licnost, frekvenciju... i cesto ih brka, kao i to koja osoba mu je prioritet, tu su jos i gomila potencijalnih sitnijih osoba da unose zabunu, kao i gomila drugih sajtova, poslova, koji mu kreiraju nivo raspolozenja od samog jutra, po bude besan ili ko zna kakav. ( recimo na fejs profilu stavi neku zestoku pesmu, a objekt paznje se nalazi u nekom ljubavnom baladnom raspolozenju.) i onda pomsiisi da mu ne prija taj lik, Znaci pitanje je da li on treba da prekine da posecuje sve te druge sajtove i kao na kocki ulozi energiju na samo taj jedan sajt i osobu da bi se sinhronizovao sa njom potpuno, ili da ostane veran svom ritmu. da se ne pokori i ocekuje da se ona promeni i pridje mu kao neko kucence na ulici zeljno udomljavanja, recimo da je osoba sa fejsbuka voli domnatne musakrce, a sa krstarice ravnopravne kako da balansira svoj nastup, i da opredeli koja mu vise prija, u slucaju prvog primera jasno problem sto je sa osobom koja ne voli domonantne likove, ali moze i obrnut slucaj da bude. tako da je dilema biti fin ili ostar, Da li postoji razlika kod muskarca i zene u slicnoj dilemi. to bi bilo drugacije, i lakse bi se opravdale i izvukle.
I koiko ovo moze da bude vezano za bipolarni poremecaj odnosno cesto menjanje raspolozenja.

- - - - - - - - - -

znas kako,ja sam uvek kul.ignorisem tek tako.

Back