Statler and Waldorf
Buduća legenda
- Poruka
- 42.925
то је дивна изрека, јер је апсолутно тачна. објашњава суштину оног о чему сањају сви марксисти и остали левичари- да завуку руку десничарима у џеп.“leva ruka desni dzep"....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
то је дивна изрека, јер је апсолутно тачна. објашњава суштину оног о чему сањају сви марксисти и остали левичари- да завуку руку десничарима у џеп.“leva ruka desni dzep"....
вертикална друштвена проходност/покретљивост афирмише врлину и подстиче људе да чине племенита дела, а то је нужно да би се створила одговорна и здрава елита. међутим, статус (племенито име) треба да буде наследан, јер тако добијамо породице које имају свест о себи, својим прецима, и ономе што се од њих очекује, јер их то наслеђе обавезује на одређено понашање. дао сам вам скорашњи пример са праунуком Живојина Перића и Мике Аласа.
није проблем аристократије то што се намножи, него то што нестаје. дакле, како омогућити да тих 1% опстаје у континуитету.Да, али мораш пазити да ти се не намножи неактивна искварена аристократија, чији су преци били племенити, јер такви окамењују и коче цело друштво. Дакле, аристократија мора стално да се доказује, иначе ризикује да буде смењена од племенитијих из народа.
У свему мора бити мера, па и у броју свеже крви новозаслужних и старозаслужних
није проблем аристократије то што се намножи, него то што нестаје. дакле, како омогућити да тих 1% опстаје у континуитету.
при чему, наравно, не мислим о аристократији као носиоцима власти, него о сталежу који ужива привилегију части свог презимена, које мора бити препознато и издвојено (истакнуто).
не могу гласачи да надзиру и прате шта ради влада и министри (извршна власт), то је свакодневни посао скупштине. поред доношења закона, то је њена основна улога у политичком и уставном систему парламентаризма. значи, питање је како створити механизме којим парламент што ефикасније и потпуније остварује ту своју основну сврху. сматрам да је то вестминстерски систем, јер се показао невероватно успешним ево већ неколико стотина година.
Драгаш је економиста, а ја нисам, и не могу да просуђујем о економским аспектима његових идеја. али ни он није правник, па не може да озбиљно просуђује о уставним и политичким системима, јер их не разуме.
Драгаш неке ствари из историје пол. филозофије не разуме, јер је дете комунизма које се истргло УДБ-и. Његово размишљање је добро за Скупштински систем (Демократски принцип), али нема појма о Сенату (Републиканском принципу), нарочито о Принципату (Монархистичком принципу). Драгаш има добре принципе за Хоризонталну покретљивост.
--
Plemstvo i Aristokratija nisu isti pojmovi.
Аристократија је наследно племство.
Аристократија је мртво племство, оно је музејско, а сваки музеј је мртва култура, која служи да се види како је некада била жива култура. Нама треба динамично племство, не наследно него стално покретљиво, јер је наше племство велико и скривено у народу. Најјаче племство настаје у тешким периодима за свој род, ред, поредак, правду, било да је неки рат, грађ.рат, устанак, катастрофа антрополошка или природна. Када се распада поредак, друштво и држава, тада најбољи, најспособнији, најморалнији, неустрашиви и најчаснији узимају најодговорније послове у своје руке и тада се нова хијерархија ствара добровољно према врлинама
То се регулише вертикалном друштвеном покретљивошћу (за то постоје системи стар миленијумима)
У свакој заједници, па и родовској, тамо где су сви голишави, постоје племенити којих је 1-2%.
То је тако и никакав комунизам, либерализам или фашизам не може истребити племените. Они увек постоје.
Potpuno se slazem. Za rekord, ni ja ne znam nista o tim principima koje si pomenuo.
Ali za mene ono sto ti nazivas plemstvom za mene (a rekao bih i Dragasa) je COVEK SA ISKUSTVOM I REFERENCOM, znaci neko ko zna i moze i to je dokazao. I onda skupimo ili se prijavi X takvih, pa biramo najboljeg medju njima.
Imas slobodan pristup polozaju ali moras da zadovoljis da budes medju najboljima.
Zamislite ko bi dao glas Ani Brnabic da je biramo direktno? Znaci samo kad je cujem kako govori dobila je crveni karton iz odmah. Ne sta govori, KAKO GOVORI.
Da ne pominjemo Tomu Monu, Vazduplohova, Martinovica, pa i samog Vucica.
Moram da dodam, slusao sam Pedju Petkovica pre neki dan na YT kad je pomenuo da je Vucic u horoskopu Rak-Ribe (ili obratno, nebitno). A meni je prvo sto pomislim na njega to njegovo prenemaganje i kukanje, vecito jos od 90-tih od kad znam za njega, i ono "vi ste nama, mi smo vama" i slicno bapsko tra-la-la. I on se i sad tako izrazava. Prosto tako je sazdan kao covek, i recimo ni Vucic ne bi od mene dobio nikad glas, ne zato sto je lud ili lopov, to na stranu, vec zasto sto se izrazava tako placljivo i kukavno.
I da, ti zoves plemeniti nesto sto se zapravo zove elita. I da, po mome to su ti onih 3-5 u odeljenju koji su najbolji i od kojih svi prepisuju, bas sam pre neki dan negde pisao o tome.
Ali problem je sto dok smo klinci svi znaju da od tih i takvih treba da prepisuju i da ih mole da im sapucu, ail kad se poraste i "promangupira" onda nekako vise niko nece da glasa za te i takve (u koje, da se ne lazemo, spadam i ja) ali su nas nepogresivo birali za predsednike razredne zajednice (u moje vreme je to jos postojalo, ne znam za danas).
Tako da se ti problemi regulisu IZBOROM ZA KOJI JE USLOV SKOLA, ISKUSTVO I REFERENCA. Time se elegantno a transparentno cisti "boranija".
то је тачно. проблем је у Скупштини. зато што је нема. јер у Републици Србији не постоји парламентаризам.Ja mislim da je zaista problem upravo u Skupstini, tj. poslanicima, tj. POSREDNICIMA.
“директна” демократија је директно зло. то је раднички самоуправљање примењено на правни поредак. а Драгаш тврди да је за капитализам? ма важи.A Dragasa pominjem prosto jer on je meni otkrio direktnu demokratiju, a i inace se vecinom slazem sa njim.
posle 100mil bas si je potresaoИМа неки Твит од пре пар дана кад Брнабићка лично на свом Твиту прозива тог Ђиласа да је он лоповчина и сл.
Сад о чему се ту ради?
Као што су небројено судских пресуда поводом Ђиласових судских жалби досуђене у његову корист
поводом клеветања разних Информера и иних.......
Уколико актуелни Председник Владе дозволи себи овако нешто...значи да јој се припрема Смена после Априла..
и њој и њеном брату![]()