Razjedinjene patriote na političkoj sceni Srbije

Šta je uzrok razjedinjenosti medju patriotskim strankama u opoziciji Srbije?

• Uverenost da mogu više postići u više kolona.

glasova: 1 12,5%
  • Vučićeva kontrola nad njima.

glasova: 6 75,0%
  • Nešto treće.

glasova: 1 12,5%

• Ukupno glasova
    8

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
90.692
Svedoci smo stvaranja dve koalicije u opoziciji pred izbore:

Đilas - Jeremić koja je žuta.

Zelenović - Ćuta koja je zelena.

Medjutim kod stranaka koje više naginju nacionalizmu imamo totalnu razjedinjenost.

Boško Obradović je predložio neku koaliciju patriotskih stranaka koja bi osvojila više procenata tako nego pojedinačno i ne bi došlo do rasipanja glasova.

Do toga nije došlo pa imamo situaciju da će Dveri, DJB i koalicija NADA posebno izlaziti na izbore pa ćemo ukupno imati pet lista umesto da imamo tri.

Još kad se dodaju razne Zavetnice, Levijatani, Šešeljevci dolazi do dodatnog rasipanja glasova.

Ajde da uzmemo da je koalicija POKS - DSS režimska oduvek ali ne mogu da naprave jednu kolonu ni DJB i Dveri iako su to uradili na beogradskim izborima 2018.

Šta je uzrok tome da patriotske opcije ne mogu da naprave jednu koaliciju?

Da li su oni toliko uvereni da mogu sami postići neki rezultat na izborima ili ih kontroliše Vučić koji ima interes da na izborima bude što više patriotskih opcija jer tako ga bilo kakvo ukrupnjavanje medju gradjanskim opcijama ne može ugroziti?

Poslednja izmena:
zelenovic -cuta ispada jedini realan izbor

nemam pojma o njima

pa da, o drugima znam pa zato i ne bih glasao za njih

Meni su oni odbojni zbog Zelenovića.

Još jedan u nizu propalih bivših žutih, koji je izdao i Sporazum sa narodom i ponašao se u Šapcu onako kako jeste u vreme izbora.

Kapiram da ima određene veze i uticaj, ali mislim da je to samo Dinkić 2.0 kada se prišljamčio svojevremeno Tadiću 2008. godine. Našao svoju opciju kako da uprkos porazima opstane na političkoj sceni.

Da je Srbija normalno društvo, otišao bi Zelenović u političku penziju i prepustio scenu nekim novim licima, baš kao što je to svojevremeno učinio i Dušan Petrović kad se povukao u izbacio njega...

Jedini pravi izbor je Svemoćna Koalicija MARINIKA-ĐIDA-JEREMIĆ-LUTOVAC-DRAGA RAKIĆ-PONOŠ,

OVIH ŠEST MUDRIH GLAVA ČINE DOS SRBIJANSKI PONOS,

AKSIOS!!!!

Đilas nadam se da planira iduće godine da se povuče i SSP prepusti Mariniki.

Izgleda da na tome i radi i ako je o tome reč, onda pohvalno.

Ovako ništa; ne može neko ko je pretrpeo svojevremeno poraze i povukao se tek tako da izvede kopernikanski obrt. Nije svako jedan Stojan Novaković.

Opoziciona scena će oživeti tek kad se Đilas i Jeremić povuku iz prvih planova. Na sreću, deluje da to u dugoročnom smislu Đilasu upravo i jeste plan, a što se tiče Vuka on će se vremenom urušiti sam od sebe hteo ili ne hteo, tako da njemu pre ili kasnije ne gine povlačenje iz politike ili ograničavanje na povremeno javljanje na sceni a la npr. Vučićevog Čedice LDP.

Tu bih samo Lutovca cenio, ali čovek nema harizmu i nije ništa drugo do Đilasova produžena ruka. Kapiram da za sada mora tako, ali sve se više čini da će i on biti samo još jedan u nizu propalih lidera Demokratske stranke. Jerbo čak i da jednom napravi otklon od Đilasa, on očigledno nema kapacitet. DS je pod njegovim mandatom manja nego ikad u čitavoj svojoj istoriji.

Meni su oni odbojni zbog Zelenovića.

Još jedan u nizu propalih bivših žutih, koji je izdao i Sporazum sa narodom i ponašao se u Šapcu onako kako jeste u vreme izbora.

Kapiram da ima određene veze i uticaj, ali mislim da je to samo Dinkić 2.0 kada se prišljamčio svojevremeno Tadiću 2008. godine. Našao svoju opciju kako da uprkos porazima opstane na političkoj sceni.

Da je Srbija normalno društvo, otišao bi Zelenović u političku penziju i prepustio scenu nekim novim licima, baš kao što je to svojevremeno učinio i Dušan Petrović kad se povukao u izbacio njega...
Ćuta je infiltrirao Pokret Žute Patke za račun režima, i preuzeo kontrolu od nejakog Bottom Dobrice.

Onda je Sv. Valentina Srbijanska pobegla u SSP, a Vesić je počeo da hvali NDBGD.

Time su Patka i PSG postali režimska "građanska opozicija", PSG već prošle godine kad je Whistler Dick izdao bojkot pa kao dao štafetu Seksi Paji da se Vlasi ne dosete.

ALI VLASI VEĆ IMAJU SVOJU DIKU,
SVOJU KALISI,
MARINIKU

па то није опозициона странка. то је удбашка подружница радикалско-марксистичке владајуће коалиције. дакле, која опозициона странка?

Не да ОЗНА да се фомира нешто ван ње.

Остаје ти утешни ПОКС када је у питању Монархија

Đilas nadam se da planira iduće godine da se povuče i SSP prepusti Mariniki.

Izgleda da na tome i radi i ako je o tome reč, onda pohvalno.

Ovako ništa; ne može neko ko je pretrpeo svojevremeno poraze i povukao se tek tako da izvede kopernikanski obrt. Nije svako jedan Stojan Novaković.

Opoziciona scena će oživeti tek kad se Đilas i Jeremić povuku iz prvih planova. Na sreću, deluje da to u dugoročnom smislu Đilasu upravo i jeste plan, a što se tiče Vuka on će se vremenom urušiti sam od sebe hteo ili ne hteo, tako da njemu pre ili kasnije ne gine povlačenje iz politike ili ograničavanje na povremeno javljanje na sceni a la npr. Vučićevog Čedice LDP.
Ne vidim nista loše i Đilasu i Jeremiću. To da su oni loši su laži Vučića (SNS, DJB, Dveri)

nema patriotske opozicije,
jer patriote su na vlasti

Како је опозициона и како може бити патриотска када све вучић формира, цепа, спаја, контролише ?

Цела сцена и цеп театар апсурда је његов, а он је антихерој, анидржавник и антивладалац

Back