Razgovor

...magare je preživalo , tiho i jednolično - monotono , ležeći tik uz nas , pored vatre...cele noći razgovarali smo pored vatre ćuteći...dobro smo se razumeli....on anadolac , a ja srb....pred zoru se rastadesmo...on ode putem zapada , ja putem istoka...magarac nas pozdravi i osta da luta sam po planinskim livadama....sad kad se sećam te noći , mogu da kažem bez dvoumljenja , da nikad u svom životu nisam se tako dobro izrazgovarao sa nekim - i ne samo to , niko nikad nije me tako dobro razumeo , nit sam ja ikad nekoga dobro razumeo kao te noći tog ćutljivog anadolca !...život bez reči može kadkad da bude razgovorno veličanstven , nekima !

123loncar;bt268973:
...magare je preživalo , tiho i jednolično - monotono , ležeći tik uz nas , pored vatre...cele noći razgovarali smo pored vatre ćuteći...dobro smo se razumeli....on anadolac , a ja srb....pred zoru se rastadesmo...on ode putem zapada , ja putem istoka...magarac nas pozdravi i osta da luta sam po planinskim livadama....sad kad se sećam te noći , mogu da kažem bez dvoumljenja , da nikad u svom životu nisam se tako dobro izrazgovarao sa nekim - i ne samo to , niko nikad nije me tako dobro razumeo , nit sam ja ikad nekoga dobro razumeo kao te noći tog ćutljivog anadolca !...život bez reči može kadkad da bude razgovorno veličanstven , nekima !
A magarac vas kažeš pažljivo slušao(il se možda samo pravio) i na kraju neodlučan bio na koju bi stranu pošao,pa ostao na brdovitom Balkanu,tu se on najbolje prilagodio ,msm svoj je na svomez:lol:

...magare ko magare , nije se uključivalo u dijalog , ali lepo mu bilo sa nama....a i ono zna , da se najbolje izrazgovaraš sa putnikom namernikom , strancem - pa kad nas je upoznalo , nije htelo da kvari utisak daljim suživotom sa bilo kim ; zato sta tu gde smo se sreli putujući svak po svom naumu !

123loncar;bt268973:
TIšina najviše može kazati... a magare, ono je uživalo u miroljubivom društvu baš kao dobar domacin goste ispratilo :)
Pre nekoliko godina provela sam na Tari nekoliko dana... jednog popodneva odem sa prijateljicom do jedne vikendice odakle se pružao lep pogled na jednu malu udolinu. Odmarajuci pogled na dalekim planinskim vrhovima uživala sam u tom miru okružena zelenilom i cvrkutom ptica. Odjednom cuh u daljini lavež psa, pogledam a ono na sred udoline cupavo crno- belo maše repom i laje li laje... Osmehnem se a onda gle cuda, iz malene kucice za pse koja je bila tu pored vikendice promoli svoju crnu glavicu keruša. Lenjo se protegnu i polako zapravo lenjo, dođe do mene i sede naslonivši se na moju nogu, podigla je svoju umiljatu njušku ka meni a u ocima joj je bilo pravo more blagosti. Posedela je tako u našem društvu a ono crno-belo iz udoline je ubrzo prestalo da laje i otišlo negde u pravcu šumarka iz kojeg je izvirivao crveni krov...

Tako je to kad bučne reči zagluše Reči
onda Reči, uplićući prste
pobegnu u sopstvenu tišinu
a tišina.........eeee, ona na samoj ivici ponora stoji
i sebe moli da u ponor se ne strovali

laka ti noć dušo....divna ti je pesma, istinita :heart:

LJILJA MMM;bt268990:
Tako je to kad bučne reči zagluše Reči
onda Reči, uplićući prste
pobegnu u sopstvenu tišinu
a tišina.........eeee, ona na samoj ivici ponora stoji
i sebe moli da u ponor se ne strovali