Ravnopravnost

Say it right

Buduća legenda
Poruka
28.194
mene zanima zasto dvoje kada su u vezi muskarac obicno sebe smatra superiornim
da li se on uzdize na taj nacin zbog sujete kompleksa ili straha
i da li i kako ste se vi osecali da ne postoji ravnopravnost sa vasim partnerima

i da li i kako ste se vi osecali da ne postoji ravnopravnost sa vasim partnerima

to im je uglavnom u prirodi..
e sad, mudra zenka bi rekla ok , dominiraj ili bar neka deluje tako, a na suptilan nachin sprovodila sve shto zamisli i lagano ga usmeravala tachno tamo gde zeli..
zato ja bolje da cutim :lol:
nisam razmishljala o tome u vezama, jednostavno je ishlo ili nije, pa gotovo... uglavnom kazem shta mislim shto nije dobro ako hocesh da veza opstane..
pustish ga malo da zivi u umishljaju i to je to.

e sad, mudra zenka bi rekla ok , dominiraj ili bar neka deluje tako, a na suptilan nachin sprovodila sve shto zamisli i lagano ga usmeravala tachno tamo gde zeli..
nisam razmishljala o tome u vezama, jednostavno je ishlo ili nije, pa gotovo... uglavnom kazem shta mislim shto nije dobro ako hocesh da veza opstane..
Meni to nije jasno. Zašto bih pristala da budem sa nekim koga suštinski ne poštujem kao ljudsko biće, čim klimam glavom na stvari sa kojima se ne slažem i padam u nesvest: O, svetlosti doma našeg....i sve to da bi mi veza opstala. Čemu takva veza? Zar nije svima jednostavnije i poštenije da iznesu svoje stavove, prioritete, neslaganja.
I to što se taktično- promišljene žene koje biraju labilne muškarce smatraju mudrim. Na mestu muškarca ni pod razno ne bih bila sa takvom mudricom.

Meni to nije jasno. Zašto bih pristala da budem sa nekim koga suštinski ne poštujem kao ljudsko biće, čim klimam glavom na stvari sa kojima se ne slažem i padam u nesvest: O, svetlosti doma našeg....i sve to da bi mi veza opstala. Čemu takva veza? Zar nije svima jednostavnije i poštenije da iznesu svoje stavove, prioritete, neslaganja.
I to što se taktično- promišljene žene koje biraju labilne muškarce smatraju mudrim. Na mestu muškarca ni pod razno ne bih bila sa takvom mudricom.

ne shvataj bukvalno
i zar mislish da iko zaista sushtinski iznese sve svoje stavove , misljenje, a tek osecanja? kad do toga dodje, kad zaista upoznash osobu sa kojom si, ljubav menja oblik i nestaje strasti.

sta ako on stavi se be u takav polozaj kao da je to normalno?

Ja mislim da zene ipak zele dominantnog muskarca, ne mora da bude tiranin, "kako ja kazem zenska glavo" (dok lupa sakom o sto), ali da bude za nijansu ili par dominantniji, da vodi i zna sta hoce.
Mislim da im to vise odgovara nego neki "kako ti kazes, kako ti hoces", sto bi rekli mekusac ili tunjavko.

sta ako on stavi se be u takav polozaj kao da je to normalno?
Ne vidim kako. Svaki međuljudski odnos se uzajamno realizuje (pa tek kasnije gradi). Situacija koju navodiš moguća je samo uz apsolutnu pasivnost jedne strane. Nakon 15 minuta provedenih na kafi, gosn glavni i odgovorni i ja zaključili bismo da su nam iskrsle baš baš neodložne obaveze.

mudra? pa zar mudrost treba za bolida?

jel se oni anakonda vodaju ili su u vezi? jel tu hebe lud zbunjenog ili su odrasli svesni zdravi ljudi?

cula sam da ove starije zene savetuju tako mlade....ti cutis i smesis se i pustis ga da on misli da vodi glavnu rec.

uvek mi je to bilo - ****** al su ove prsle i kakav zivot su to vodile

al ima raznih i na razne nacine vide shvataju i zive zivot.mislim ljudi.to se odnosi i na muskarce i na zene

jel se oni anakonda vodaju ili su u vezi? jel tu hebe lud zbunjenog ili su odrasli svesni zdravi ljudi?

cula sam da ove starije zene savetuju tako mlade....ti cutis i smesis se i pustis ga da on misli da vodi glavnu rec.

al ima raznih i na razne nacine vide shvataju i zive zivot.mislim ljudi.to se odnosi i na muskarce i na zene

pa i dan danas mudre zene to pricaju i time se vladaju
puste nas da pricamo odreagujemo impulsivno a polako nas posle preokrenu
te koje neznaju ili se prepiru ili teraju inat

Poslednja izmena:

chek gladnice, a koliko minuta ti je dovoljno da shvatish da je bolid? :lol:
ne ide to bash tako brzo, bar ne kod mene

Ja mislim da zene ipak zele dominantnog muskarca, ne mora da bude tiranin, "kako ja kazem zenska glavo" (dok lupa sakom o sto), ali da bude za nijansu ili par dominantniji, da vodi i zna sta hoce.
Mislim da im to vise odgovara nego neki "kako ti kazes, kako ti hoces", sto bi rekli mekusac ili tunjavko.
To je potpuno druga stvar. Žmu je prvi među jednakima, a samo nas je dvoje, ali zato što sam se sa tim složila, a ne zato što piški stojeći. Oboje imamo pravo veta i za bilo kakvu realizaciju bilo čega potrebno je da se složimo.
Od divnih ženica koje se sa svim slažu, a posle koješta valjaju ispod žita imam transfer blama.

Zato sto vecinu zena privlaci dominantnost, to im je valjda biologija, jbem li ga. To u vecini lsucajeva nema veze sa pravom muskom prirodom, vec sa drustveno prihvacenim pravilima ponasanja. Priroda su mnogo prostija osecanja, dominacija je izvedena i drustvena stvar

ima dostza istine u tome
vecina ljudi, kad im se skroz ogolis i kad sve znaju o tebi, razmiljanje, osecanje, prestajes da im budes izazov

Da, zato imaš toliko samih, razvedenih, nesrećnih i neshvaćenih, prvenstveno žena koje sebe redovno vide u ulozi žrtve. Misliš li da je moguće graditi život sa nekim dok obostrano glumatate?
A saveti tipa Perl Bak- budi pokorna i radi po svome, imali su smisla u životima obespravljenih žena kojima je bilo onemogućeno (kulturološki) da se verbalno artikulišu, pa im je samo manipulacija preostajala.

pa i dan danas mudre zene to pricaju i time se vladaju
puste nas da pricamo odreagujemo impulsivno a polako nas posle preokrenu
te koje neznaju ili se prepiru ili teraju inat

da
tacno tako
ali za to treba biti dobar psiholog
i imati debele zivce jer tesko moze da se balansira posto druga strana uglavnom misli da vodi glavnu rec

Da, zato imaš toliko samih, razvedenih, nesrećnih i neshvaćenih, prvenstveno žena koje sebe redovno vide u ulozi žrtve. Misliš li da je moguće graditi život sa nekim dok obostrano glumatate?
A saveti tipa Perl Bak- budi pokorna i radi po svome, imali su smisla u životima obespravljenih žena kojima je bilo onemogućeno (kulturološki) da se verbalno artikulišu, pa im je samo manipulacija preostajala.

ti si vec otisla na manipulaciju, predaleko za moj pojam
ako neko nekim manuipulise to je sasvim dovoljan razlog da se vidi da nema ni R od ravnopravnosti

ne radi se o glumatanju vec o inteligenciji i mudrosti jedne osobe, sto pre shvatis kako druga strana funkcionise ovde je rec o muskarcima, onda mozes da se prilagodis njegovim impuslivnom postupcima i kad se stisa da ga preokrenes

Back