Ravna zemlja

Young Sheldon

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
489
Da li neko ima neki video ili prosto matematički dokaz da je ravna zemlja izmišljotina? Što više materijala, to bolje. Imam jednog prijatelja koji me smara s ovim i stalno pominje neke lasere gde utvrđuju da nema zakrivljenja zemlje koje bi se očekivalo. Pošto nisam istraživao, ne znam šta da mu odgovorim na to..

Poslednja izmena od moderatora:
Da li neko ima neki video ili prosto matematički dokaz da je ravna zemlja izmišljotina? Što više materijala, to bolje. Imam jednog prijatelja koji me smara s ovim i stalno pominje neke lasere gde utvrđuju da nema zakrivljenja zemlje koje bi se očekivalo. Pošto nisam istraživao, ne znam šta da mu odgovorim na to..
Pa ti ravnozemljasi ne veruju videima niti matematickim dokazima, to ti je slaba rabota :D

Da li neko ima neki video ili prosto matematički dokaz da je ravna zemlja izmišljotina? Što više materijala, to bolje. Imam jednog prijatelja koji me smara s ovim i stalno pominje neke lasere gde utvrđuju da nema zakrivljena zemlje koje bi se očekivalo. Pošto nisam istraživao, ne znam šta da mu odgovorim na to..
https://forum.krstarica.com/threads/zemlja-ni-je-ravna-ploca.945005/
https://forum.krstarica.com/threads/za-one-sto-jos-misle-da-je-zemlja-ravna-ploca.782611/
https://forum.krstarica.com/threads/zemlja-je-ravna-ploca.681545/

Da li neko ima neki video ili prosto matematički dokaz da je ravna zemlja izmišljotina? Što više materijala, to bolje. Imam jednog prijatelja koji me smara s ovim i stalno pominje neke lasere gde utvrđuju da nema zakrivljena zemlje koje bi se očekivalo. Pošto nisam istraživao, ne znam šta da mu odgovorim na to..
To smo vec apsolvirali, prvi je izracunao obim Zemlje i to dosta tacno, onaj grcki filozof, koji je merio senku u isti dan, na dva razllicita mesta na Zemlji.

Чему рачуница, позови у подне пријатеља у Аустралији и ако ти каже да га ометаш у ручку значи Земља је равна. Али ја верујем да ће те псовати што га будиш усред ноћи.

Znas kako se krecu Sunce i Mesec na njihovoj ravnoj Zemlji? E sad, posmatraj bilo koji predmet u prirodi, recimo automobil... Kada je od daleko izgleda da ide sporo, a sto ti je blize ciniti se da ide brze, na kraju pored tebe projuri veoma velikom brzinom....To je ljudska percepcija na stvari koje se krecu...Takodje taj isti automobil kada je daleko on je veoma mali, sto je blizi to je veci, a onda kada je najblizi zapravo je neuporedivo veci...."Njihovo" Sunce nam je nekada blizu, a nekada daleko od nas....A kao sto znas ono u toku dana ne menja velicinu nikada, a nikada ne menja ni brzinu kojom se naizgled krece.... Dakle ono se sigurno ne krece na nacin kako to oni opisuju, jer je nemoguce da ne vidimo da menja brzinu i velicinu.... Zapravo jedina mogucnost da to bude tako je upravo da se Zemlja obrce oko svoje ose i oko Sunca kao sto i jeste slucaj....

Pa ti ravnozemljasi ne veruju videima niti matematickim dokazima, to ti je slaba rabota :D
ravnozemljasi ne postoje osim kao klovnovi, neuki imitatori, vec je taj mem ubrizgan da bi vas zaludjivao, kako se ne bi bavili zaista zaverama! zamisli da lansiram teoriju o kockastoj zemlji? zar ne bih bio pajac? ravna je isto, ulozene su samo ogromne pare od strane CIE, da se imitira kako zaista neko to zagovara osim sake neukih i besposlicara, a cilju da vama trosi vreme na sporedno, imbecilno, stupidno, ...

a Flat Earth Theory meme is currently being
grafted to the Conspiracy Theorist category, courtesy of the CIA, to further discredit the
work of those attempting to truly understand and expose ...somethin' else: https://archive.org/stream/trh-77_202111/TRH77_djvu.txt

Чему рачуница, позови у подне пријатеља у Аустралији и ако ти каже да га ометаш у ручку значи Земља је равна. Али ја верујем да ће те псовати што га будиш усред ноћи.
Аустралија је 8 сати испред Србије тако да је тамо 8 увече кад је код нас подне, али поента је и даље важећа, свако може да провери лако.

ravnozemljasi ne postoje osim kao klovnovi, neuki imitatori, vec je taj mem ubrizgan da bi vas zaludjivao, kako se ne bi bavili zaista zaverama! zamisli da lansiram teoriju o kockastoj zemlji? zar ne bih bio pajac? ravna je isto, ulozene su samo ogromne pare od strane CIE, da se imitira kako zaista neko to zagovara osim sake neukih i besposlicara, a cilju da vama trosi vreme na sporedno, imbecilno, stupidno, ...

a Flat Earth Theory meme is currently being
grafted to the Conspiracy Theorist category, courtesy of the CIA, to further discredit the
work of those attempting to truly understand and expose ...somethin' else: https://archive.org/stream/trh-77_202111/TRH77_djvu.txt
Ја мислим да си ти агент руске тајне службе и да си плаћен да блатиш праву теорију завере која се тиче облика Земље тако што ћеш њено промовисање приписати ЦИА-и да би сакрио чињеницу да стварно постоје дебили који верују да је Земља равна.

Это не сработает для вас!

Друг ће рећи ,,па шта, то ништа не доказује, вероватно неки глобусари глуме и ово је намештено да би се сакрила права истина коју званична наука не сме да призна".
Kad cujes to, tad mu reci da je stvarno glup.. :lol:

Ja Zemlju zamisljam kao leteci cilim.😀
Lebdi u svemiru,pliva,seta se,malo lijevo,malo desno,malo gore,malo dole...cas je sa jedne strane Mjeseca,cas sa druge...malo se primakne Suncu,malo se odmakne i tako..S vremena na vrijeme istrese prasinu sa tog cilima u vidu vulkanskih erupcija ili zemljotresa...a ponekad ga i opere u vidu poplave.Dubinsko pranje obavlja pomocu snijega.🙂
Trenje kojim ona vibrira sprecava okeane da slete u svemir,a rese od cilima elektromagnetskim poljima sprecavaju ljude da se primaknu ivici i padnu.😀
Valja li moja nova teorija zvana Tepih Zemlje?
Zapravo ta teorija i nije tako nova.Ona se pominje jos u bajci Aladin i carobni cilim.😀

a picture of a man with the words flat earthers when they realize their balls are round on the bottom

Back