Ratničke veštine?

To sto si opisao kada bi izbacio gluposti sa surikenom i srpom primenjuje se svugde u svetu i zove se "instikt za samoodrzavanjem",ali taj isti instikt poseduju i gore opisani ratnici,pa ti vidi.
Da li je u jednoj takvoj zemlji gde je bukvalno svako poznavao svakoga bilo moguce obuciti nekakve "paravojne specijalne jedinice" pa jos i citava sela.
U njihove paranormalne moci je tek glupost poverovati.

To je vec tvoje misljenje a o tome je nemoguce raspravljati. Mada mi je nekako glupo da zamislim nekoga profesionalnog kik boxera da zna gama jutsu. Ali ajde ako ti kazes.

A ne, ne, ne! A šta ako ima srp i čekić, uf mislim lanac? :super:

U vezi videa, ko zna sta se tamo u Japanu stvarno desilo, ovo je rekla kazala. Tip se sprda sa necim sto ne razumije. Mene bukvalno boli k.... sta on u ovoj situaciji prica. Ali evo da ne budem na njegovom nivou, mislim da je devojka na kojoj je radio polugu pogresila. Zasto napadati oko? Nema potrebe. Oruzje prvenstveno u taijutsu sluzi da izazove veci efekat od koriscenja gole ruke, tako da bi se izvesno orudje koristilo za napad na ruku radi oslobadjanja a ne za direktan napad na oko. Drugo ne moze ovaj tip da zna kako bi reagovao da mu neko izvadi oko. Mozda bi bio smiren, a mozda bi kao ona riba u Kill Bill skakao na sve strane.
Sto se tehnike tice, u pitanju je oslobadjanje iz situacije u kojoj se ninja nikad ne bi nasao, ali eto da uzmemo sportski nacin gledanja prvo se mora brada sa podlaktice pomjeriti na nagare, odnosno predio iznad lakta, cime se onemogucava gusenje i lomljenje vrata, zatim se zadaje udarac u genitalije (sto u mma nije dozvoljeno, to je precutao, ali se za.ebo misleci da je suvise pametan), nakon toga tijelo se uvrce u stranu i sam se bacas na zemlju povlaceci napadaca koji ti drzi "kragnu" sa sobom na zemlju, oslobadjas se i tada zna se .... :)

Čekaj, nešto mi nije jasno. Da li ti uvek sa sobom nosiš ceo arsenal oružja? Tebi je svaki odgovor, "e onda ja uzmem: mač, sekiru, buzdovan..." Moraš se malo prizemljiti i spustiti u realnost. Svako normalan (ja prvi) će da ustukne ili pobegne ako može da na taj način izbegne borbu sa naoružanim protivnikom, ako ne onda kom' opanci kom' obojci. Da znam da ću imati sukob sa naoružanim protivnikom budi siguran da ne bi bio goloruk. Svi mi koji treniramo bilo šta znamo koliko je teško (ne i nemoguće) izaći kao pobednik iz borbe posle primljenog (dobrog) prvog udarca ili iz dominantne pozicije (poluga i gušenje). To da "neko" ne bi dozvolio da se nađe u toj poziciji, pre se može reći da ne želi, ali kako uvek nad popom ima pop teško mi je da prihvatim takav tvoj stav i izjavu kao izjavu nekog ko se ozbiljno bavi nekom BV ili BS.

Pa do sada sam uglavnom pominjao orudja i oruzja koja se mogu sakriti i nositi. Pod ulicom nisam mislio na borbu u klubovima jer bi obezbedjenje oduzelo ta oruzja na ulazu, neka ne bi nasli ali srp i lanac definitivno bi. Tako da nisam pominjao katanu, koplje, samostrel, fukiju i sl. Sekiru i buzdovan to nisam ni pominjao jer to nije ninja oruzje. To si ti dodao. Ako je u pitanju srednjevekovna vestina, ne znaci da su se ista oruzja koristila u Evropi i Japanu.

Pa do sada sam uglavnom pominjao orudja i oruzja koja se mogu sakriti i nositi. Pod ulicom nisam mislio na borbu u klubovima jer bi obezbedjenje oduzelo ta oruzja na ulazu, neka ne bi nasli ali srp i lanac definitivno bi. Tako da nisam pominjao katanu, koplje, samostrel, fukiju i sl. Sekiru i buzdovan to nisam ni pominjao jer to nije ninja oruzje. To si ti dodao. Ako je u pitanju srednjevekovna vestina, ne znaci da su se ista oruzja koristila u Evropi i Japanu.

Nisi skapirao poentu, ali nema veze. A ono pominjanje buzdovana i dr je karikiranje sa dozom sarkazma i ironije.

Pa tema i jeste ratnicke vestine i drevni Japan je zemlja porekla moje ratnicke vestine. Ne znam sta hoces da kazes. Stavio si sliku Dzejsona Stejtama. Mozda zato volis karate. Ali kad bi se recimo neki karatas pobio sa nekim prakticarem druge borilacke vestine i ako bi karatista izgubio, neko bi rekao da Karate kao vestina nije dovoljno dobar. I mogu da se kladim da bi se odma nasao neko ko bi rekao : "Ej cekaj malo ne mozes na osnovu jednog borca da ocenjujes kompletnu vestinu. Sad cu ja da ti dovedem tog i tog,....". i na kraju bismo dosli do onog antickog hehehe. Osim toga promasio si temu. Ovde se govori upravo o ratnickim vestinama. :rtfm: Ja do sada nisam cuo da se neki rat vodio bez oruzja.

Back