Ратне и ретке фотографије пуне поноса од 1991. до 1999. године

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ratko Mladić u Sjevernoj Dalmaciji (Kninsko-Sinjsko) ratište 91. Vrlika.jpg

zasto nisi zadovoljan sa njegovim komansovanjem?
nisam bio u Bosni nego prenosim misljenja ljudi koji su bili. previse angazovanih snaga gde nije trebalo - Sarajevo, Bihac, premalo gde je trebalo, dolina Neretve, kasnije Kupres,...
previse alkohola, premalo discipline u VRS

Не тови се прасе уочи Божића... Знамо каква је војска била и ко ју је чинио...ја сам тад био клинац, али су ме од увек занимале те приче с ратишта па сам се свега наслушао... ти официри су углавном чинили најбоље могуће са расположивим средствима и овлашћењима...

Горан Остојић (1962 - 1998) је био српски официр и припадник 63. падобранске бригаде. Погинуо је на борбеном задатку у рејону карауле Кошаре.
Рођен је у Бачком Добром Пољу, али се са пет година сели са родитељима у Јагодину. Током младости привлачили су га разни хобији. Са 14 година постао је најмлађи падобранац у Аеро клубу "Наша крила" и најмлађи једриличар, а убрзо и пилот моторних авиона.
Након завршене гимназије уписује Војну академију, смер пешадија. Академију завршава са одличним успехом и добија распоред у, елитној, 63. падобранској бригади. Пролази кроз све официрске дужности, од командира вода и чете до начелника оперативне службе и начелника штаба бригаде. Током ратова у бившој Југославији учествовао је у ризичним операцијама попут евакуације аеродрома Церкалије, затим у акцијама у Бихаћу и Пули на Земунику код Задра.
Погинуо је 28. јула 1998. године код Јуника. Постхумно је унапређен у чин потпуковника. Иза себе је оставио супругу Марину и сина Богдана.
Данас, основна школа у Јагодини носи његово име као и један одред извиђача у Нишу.
rt.JPG

Роде мој, ово је србска мајка,а не неке Цеце кмеце и крешталице...
А има још оваквих примјера...
Доња Лијеска код Вишеграда тетка Миља Рацковић
Све побијено само унуче остало једно живо, кућу јој нико ни дан данас не обнови...
То смо ми Срби несретни....

FB_IMG_1628271112688.jpg

Back